Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση συνιστά η Κυβέρνηση – Εκλογές ζητά η ΝΔ

"Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σε συνεχή επαφή με όλη την Ελλάδα. Εκτιμά ότι υπάρχει πλέον πρωτοφανής δυσαρμονία λαού και κυβέρνησης. Επιμένει ότι οι εκλογές που η ΝΔ ζητά είναι πλέον και ο μόνος δρόμος σταθερότητας στη χώρα"

Νέος κύκλος οξύτατης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξεκίνησε με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη αλλά και στις παρελάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους εστιάζοντας μόνο στην φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας από μικρή ομάδα συγκεντρωμένων και χαρακτηρίζει μεμονωμένα τα περιστατικά που έγιναν στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να καταδικάσει τα θλιβερά γεγονότα που έγιναν εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την Δευτέρα και θα ζητήσει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επίσης και σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει για μικρές ομάδες που προκάλεσαν τα μεμονωμένα επεισόδια με στόχο την εκτροπή του πολιτεύματος. Θα τονίσει επίσης ότι τα όποια φαινόμενα της βίας δεν θα εμποδίσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει προκειμένου να βγάλει την χώρα από την οικονομική κρίση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή άλλωστε έκανε λόγο για αυταρχισμό.

«Αυταρχισμός είναι, όταν κάποιοι ελάχιστοι επιλέγουν να προσβάλουν τις εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας, ακόμα και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι συμπεριφορές αυτές δεν τραυματίζουν κάποιους αντιπάλους, τραυματίζουν βαθιά τις δημοκρατικές μας παραδόσεις και το δημοκρατικό ήθος του λαού μας»» είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας τις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Α. Σαμαράς: Εκλογές εδώ και τώρα

Βαθύτατα ανήσυχος για τις εξελίξεις αλλά και την κοινωνική συνοχή της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς θέτει και πάλι επίσημα θέμα εκλογών στον απόηχο των πρωτοφανών επεισοδίων στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα που προκάλεσαν πολιτική θύελλα και αντιπαραθέσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ...

...λίγες ώρες μετά τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια τις οποίες και αποδοκίμασε, ζητά εκλογές προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σε συνεχή επαφή με όλη την Ελλάδα. Εκτιμά ότι υπάρχει πλέον πρωτοφανής δυσαρμονία λαού και κυβέρνησης. Επιμένει ότι οι εκλογές που η ΝΔ ζητά είναι πλέον και ο μόνος δρόμος σταθερότητας στη χώρα» τόνιζαν σήμερα στενοί του συνεργάτες επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν ήθελε χθες να θέσει θέμα εκλογών λόγω της έκρυθμης κατάστασης που υπήρχε σε πολλές περιοχές όλης της χώρας.

Η αναφορά Σαμαρά αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της συγκυρίας αλλά και του γεγονότος ότι μόλις χθες ο κ. Παπούλιας στη γραπτή του δήλωση έπειτα από την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια».

Το αίτημα για εκλογές ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα το επαναλάβει και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ το μεσημέρι της Τετάρτης.
(Real)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News