Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Στον "αέρα" το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Θεσσαλονίκης

Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο

Πίσω στο Δήμο Θεσσαλονίκης πέταξε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης το μπαλάκι για το ποιος θα στήσει το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Αριστοτέλους.

Σήμερα και οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες (σ.σ. Helexpo και «Icearena») καλούνται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους αρμόδιους αντιδημάρχους. Όποια κριθεί ότι πληροί τους αισθητικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς όρους που θέτει η δημοτική αρχή θα πάρει το πράσινο φως οριστικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετά το δημοσίευμα της «Θ» στο ΕΕΘ ξέσπασε καβγάς για τους χειρισμούς στο θέμα της Αριστοτέλους.

Δεδομένου ότι η περίοδος είναι προεκλογική για το Επιμελητήριο, στελέχη του έβαλαν ευθέως κατά του προέδρου Μιχάλη Ζορπίδη, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε η πρόταση που κατέθεσε η Helexpo για την Αριστοτέλους. Πιο επικριτικός μάλιστα ήταν ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του κ. Ζορπίδη, Λευτέρης Γεωργιάδης, ο οποίος κατεβάζει χωριστό ψηφοδέλτιο, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλάνε για «γαλάζιο εμφύλιο» στο ΕΕΘ.

Ο σημερινός πρόεδρος του Επιμελητηρίου, θέλοντας να βάλει τέλος στην κριτική που δεχόταν για την υπόθεση της Αριστοτέλους, επέλεξε να...

...απεμπλακεί εντελώς. Έτσι το ΕΕΘ παρέδωσε τη σκυτάλη στο δήμο, θέτοντας υπόψη του τόσο την πρόταση της εταιρείας «Icearena» με έδρα τα Τρίκαλα, που «κέρδισε» στον άτυπο διαγωνισμό που έστησε το Επιμελητήριο, όσο και την πρόταση της Helexpo. Να θυμίσουμε ότι η τελευταία απορρίφθηκε από την επιτροπή του Επιμελητηρίου, επειδή ο εκθεσιακός φορέας αρνήθηκε να προσκομίσει εγγυητική επιταγή 100.000 ευρώ, κάτι που δεν όριζε εξ αρχής η πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Συνάντηση στο Δήμο

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη η δημοτική αρχή καλεί σήμερα, στις 4 το απόγευμα, τους εκπροσώπους της Helexpo και της «Icearena» να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Στελέχη της διοίκησης του δήμου δεν αποκλείουν μάλιστα να προκύψει στο τέλος μέχρι και συνεργασία των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών. Στη συνάντηση αυτή δεν κλήθηκε να εκπροσωπηθεί το ΕΕΘ, και όπως είπε μέλος της διοίκησής του, «ο δικός μας ρόλος έχει τελειώσει. Από δω και πέρα το θέμα το χειρίζεται ο δήμος». Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η ιδέα να στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο χωριό στην Αριστοτέλους, η Helexpo εμφανίζεται αποφασισμένη να λειτουργήσει το δικό της «Μαγικό χωριό» σε συνεργασία με την Attract Productions μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ κατά τα περσινά πρότυπα.

Στελέχη του εθνικού εκθεσιακού φορέα συνεχίζουν να κατηγορούν τον Μιχάλη Ζορπίδη ότι έχει «πολεμικές» διαθέσεις έναντι της Helexpo και πως η ιδέα να στηθεί χριστουγεννιάτικο χωριό στην Αριστοτέλους, στο όνομα της τόνωσης της αγοράς, αποτελεί συνέχεια της κόντρας που ξέσπασε για τη λειτουργία του «Μαγικού χωριού». Ως γνωστόν το Επιμελητήριο είχε αντιδράσει έντονα πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή θα λειτουργούσε σε βάρος των εμπορικών καταστημάτων. Η διοίκηση της Helexpo, βλέποντας την περσινή επιτυχία του «Μαγικού χωριού», προγραμμάτιζε φέτος σε συνεργασία με το δήμο να επεκτείνει τις δραστηριότητες της χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης μέσα στην πόλη. Έτσι έπεσε από τα σύννεφα, όταν εξωδίκως πληροφορήθηκε ότι το κατακαλόκαιρο ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης πήγε στο δήμαρχο και του πρότεινε να στήσουν από κοινού ένα χριστουγεννιάτικο χωριό σε όλο το μήκος και το πλάτος της Αριστοτέλους και πως πήρε το πράσινο φως. Στη συνέχεια έγινε εμφανές πως το ΕΕΘ δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει το χριστουγεννιάτικο χωριό και κάλεσε επιχειρηματίες να καταθέσουν προτάσεις. Μόνον δύο εταιρείες ενδιαφέρθηκαν να στήσουν με δικά τους έξοδα αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, προσδοκώντας να έχουν κέρδη από τις δράσεις του χωριού (παγοδρόμια, καρουζέλ, περίπτερα κ.λπ.): η Helexpo σε συνεργασία με την Attract Productions και η ιδιωτική εταιρία «Icearena».

---
Πηγή: makthes
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News