Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Φ. Κουβέλης: «Καταστροφή η επιστροφή στην δραχμή»


Δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, κατά την περιοδεία του στο Νομό Έβρου

"Θα ήταν καταστροφικό να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, όπως ζητούν κάποιες δυνάμεις της αριστεράς. Θα σήμαινε την επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω και την αποκοπή της ελληνικής οικονομίας από μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία, βεβαίως, είναι προβληματική, όμως διαμορφώνει δυνατότητες για να στηριχτεί η χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο χρέος. Η Ευρώπη είναι το μεγάλο ζήτημα, προς τα πού θα πορευτεί.

Η αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομίας κινείται στη γκρίζα ζώνη της αντιπαράθεσης συμφερόντων του γαλλογερμανικού άξονα. Όσο ελκυστική και αν ακούγεται η περικοπή του χρέους, άλλο τόσο πρέπει να ανησυχούμε διότι ένα κούρεμα χωρίς ταυτόχρονα να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας σε ότι έχει σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία, με το τραπεζικό σύστημα, με την αντανάκλασή του στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα της αγοράς, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά αρνητικά.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις...

...είναι δικαίωμα και πρόβλεψη από το Σύνταγμα και καμία Βουλή, με όποια πλειοψηφία, δεν μπορεί να καταργεί συλλογικές συμβάσεις"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News