Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο Μέρκελ για υπογραφές και 6η δόση

Η απειλή της Μέρκελ

Δεν θα υπάρξει 6η δόση εάν δεν υπογράψουν όλοι Ελληνες πολιτικοί αρχηγοί διεμήνυσε η Αγκελα Μέρκελ κορυφώνοντας τις ήδη ασφυκτικές πιέσεις προς την ελληνική πλευρά.

Νέο τελεσίγραφο απηύθυνε το Βερολίνο αυτή τη φορά διά στόματος Μέρκελ.

Μιλώντας στη Βουλή της χώρας της, που συζητεί τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2012, η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε απερίφραστα ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης, τις υπογραφές και των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

"To ελληνικό ζήτημα", είπε η κυρία Μέρκελ "δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί οι συνθήκες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Για να συμβεί αυτό δεν χρειαζόμαστε μόνο την υπογραφή του Ελληνα πρωθυπουργού αλλά όλων...

...των κομμάτων που συμφώνησαν να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν θα υπάρξει πληρωμή έκτης δόσης".

"Μαύρισε" και την Πράσινη Βίβλο
Στην ίδια ομιλία, η Αγκελα Μέρκελ υπήρξε επικριτική προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις προτάσεις που κυοφορεί για έκδοση ευρω - ομολόγων, αποκαλώντας την σχετική ιδέα "απρόσφορη":

Το θεωρώ εξαιρετικά ανησυχητικό και απρόσφορο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφει σήμερα την προσοχή σε τέτοια ευρωομόλογα" ήταν η δήλωση της Μέρκελ λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες της λεγόμενης "Πράσινης Βίβλου".

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι το μήνυμα που θα έστελνε η πιθανή έκδοση ευρωομολόγων θα ήταν ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα της Νομισματικής Ενωσης είναι δυνατόν να αντισταθμίζονται από μια ενοποίηση του χρέους. "Αυτό είναι ακριβώς που δεν θα λειτουργήσει", εκτίμησε η κυρία Μέρκελ.

"Πρόσωπο κλειδί στο ελληνικό δράμα ο Σαμαράς"
Σήμερα, ο γερμανικός Τύπος χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ως πρόσωπο κλειδί στο "ελληνιό δράμα του χρέους: Η Αθήνα απειλείται με χρεοκοπία επειδή ο Σαμαράς δεν υπογράφει, είναι ο τίτλος στην Badische Zeitung, η οποία σημειώνει: Η Ελλάδα σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να κριθεί εάν η χώρα θα οδηγηθεί σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή εάν θα διασωθεί εκ νέου με δάνεια δισεκατομμυρίων.


---
ethnos.gr
 

2 σχόλια:

  1. Ελλάδα ώρα μηδέν...Ή θα υπογράψει και ο κύριος Σαμαράς ή την 6η δόση θα τη δούμε μόνο στα όνειρά μας σύμφωνα με τη γριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βαμπίρ Μέρκελ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απογονος του φασισμου, το τερας της Ευρωπης που μας ρουφαει το αιμα.και σημερα παλι τα ΛΙΤΛ ΓΕΜΑΤΑ μπραβο ελληναραδες..κοροιδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News