Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Θ. Τζάκρη: "Ιστορικά χαμηλά το ΠΑΣΟΚ - Πρέπει να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση"


Δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM

Παρατίθεται αποδελτιωμένη η συζήτηση.

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, αυτό το λένε οι δημοσκοπήσεις, αυτή είναι η πραγματικότητα. Προφανώς για να συμβεί αυτό κάτι φταίει. Και στη διαχείριση την κυβερνητική που έγινε τα προηγούμενα δυο χρόνια και στον ιδεολογικό μας προσανατολισμό. Έχει διαρρήξει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ τις σχέσεις του τις παραδοσιακές σχεδόν με όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Σε κάθε περίπτωση και αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα για μια σοβαρή συζήτηση, έναν διάλογο που πρέπει να ανοίξει. Πρέπει δηλαδή να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση, καλά θα είναι τη συζήτηση αυτή να αναλάβει την πρωτοβουλία να την ανοίξει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός που...

...είναι ακόμη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για το τι ακριβώς είναι το ΠΑΣΟΚ, τι είμαστε δηλαδή, είμαστε διαχειριστές δόσεων, είμαστε ρομαντικό κίνημα, ποια Ευρώπη θέλουμε, ποια είναι η θέση μας μέσα σ’ αυτήν, τι κοινωνία θέλουμε, θέλουμε να γίνουμε η Κίνα της Ευρώπης, τι οικονομία θέλουμε, ποιο είναι το πολιτικό σύστημα που θέλουμε. Θέλουμε να έχουμε Κυβερνήσεις συνεργασίας, επιδιώκουμε αυτοδυναμία;
Αυτή τη στιγμή μόνο κάτι αφηρημένες συζητήσεις γίνονται. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει, σας το ξαναλέω, συγκροτημένα, συντεταγμένα, μέσα από τα όργανά του έναν ιδεολογικό διάλογο.
Εγώ προσωπικά θέλω το ΠΑΣΟΚ, να ανακάμψει, να βρεθεί δηλαδή και πάλι στην πρώτη γραμμή, και πρέπει να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Εγώ δεν μπορώ να σας πω πως θα είναι καλύτερα. Δεν είμαι μελλοντολόγος. Είμαι πολιτικός. Αν πάμε σε μια στείρα αντιπαράθεση προσώπων και όχι πολιτικών, αν θα πάμε δηλαδή μόνο στο "αν θέλω εγώ το Γιώργο ή τον Κώστα" δεν θα γίνει απολύτως τίποτα και το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανακάμψει. Θα συντριβεί. Γιατί οι πολίτες θα κρατήσουν ακόμη μεγαλύτερη απόσταση από αυτό που πρόκειται να γίνει.
Αυτό που χρειάζεται και το ξαναλέω είναι να ξεκαθαριστούν οι πολιτικές και ποιος θα εκφράζει αυτές. Νομίζω τη συνέχεια θα τη βρούμε. Να ακούσουμε τι λένε τα πρόσωπα για τις πολιτικές αυτές, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ συγκροτημένα.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό, που έχει κρατήσει μέχρι τώρα αυτήν τη στάση, σ’ αυτόν τον ιδεολογικό διάλογο. Κατά την άποψή μου χρόνος υπάρχει επαρκής αν θέλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση, ένας και δυο μήνες φτάνουν μέχρι να πάμε σε εκλογές. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει μόνο. Χρόνος για διάλογο κατά την άποψή μου υπάρχει. Και νομίζω πρέπει να ανοίξει αυτός ο διάλογος, ανεξαρτήτως ποιος θα τον ανοίξει. Βέβαια σωστά θα ήταν θεσμικά να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήμερα».
 

4 σχόλια:

  1. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ!ΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to pasok kyra mou egw to eri3a se istorika xamhla??sovarh syzhthsh me gelious politikous??na bgalei ti h syzhthsh ?an fygete apo to pasok to pasok exei elpida eisaste oloi baridia,de3ioi filelev8eroi ntymenoi sosialistes.oust

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντε γεια στο φασισμο του πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω ο κοσμος καιγετε και το πασοκ ..... αντι να κανετε τιποτα να σωθει η ΕΛΛΑΔΑ ασχολουνται με δημοσκοπησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News