Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συγκρίσεις...

Παπανδρέου - Καραμανλής

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, το βασικό πολιτικό επιχείρημα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ήταν «για όλα φταίει ο Καραμανλής».

Τελικά, φταίει -όντως- ο Καραμανλής, αλλά φταίει για τη σύγκριση, η οποία πλέον αβίαστα γίνεται. Τη σύγκριση δύο πολιτικών: Καραμανλή - Παπανδρέου. Αμφότεροι δραπέτευσαν!

Ο ένας, όμως, παραδίδοντας τη χώρα ομαλά και μέσω δημοκρατικών διαδικασιών. Ο άλλος παραδίδοντας τη χώρα υποδουλωμένη οικονομικά και χρεωκοπημένη πολιτικά.

Ο ένας σήκωσε το βάρος των λαθών του. Ο άλλος δεν άντεχε να σηκωθεί από την καρέκλα...

Ο ένας το ’09 ζήτησε συναίνεση και εισέπραξε άρνηση. Ο άλλος...

...ζήτησε συναίνεση και απαίτησε υποταγή.

Ο ένας πρότεινε σκληρά μέτρα και ζήτησε έγκριση από τον λαό. Ο άλλος πρότεινε «λεφτά υπάρχουν» και ζήτησε έγκριση από την τρόικα!

Δεν πρόκειται για δύο κόσμους! Πρόκειται για άλλους κόσμους. Και γι’ αυτήν τη σύγκριση, όντως, φταίει ο Καραμανλής.


---
Γράφει ο Δημήτρης Μιχαλέλης
Real.gr
 

10 σχόλια:

  1. o kyrios karamanlis... afou iksere tin katastasi giati den mas eipe apo tin arxi ti ginetai para mono kyrikse ekloges gia na min katapontistei akoma perissotero.. para afise tis tyxes tis xwras ston papandreou....o opoios anelave tin kauti patata... kai stin teliki...gia ton papandreou... oloi den legate o axristos o prodotis.. na paraithithei kai ta loipa??? kai twra pou to ekane...einai deilos kai fygoponos... eiste me ta kala sas re??? alla... o,ti kai na ginei s auto to kratos.. panta kapoios tha diamartyretai... kai i MME xounta tha sigontarei....
    as itan kai o karamanlis toso magkas.. na eferne 180 dis. gia tin ellada.. alla fygomaxise...
    i istoria tha krinei kai tous 2 igetes..... kai ton karamanli kai ton papandreou... ola ta alla einai peritta...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφερε τα 180 δισ ρε παιδιά κι εσείς τον βρίζετε! Οταν έλεγε λεφτά υπάρχουν ήξερε τι έλεγε το παιδί από την Μινεσσότα ο γιος της γιαχωβού.Αρε τι άλλο θα διαβάσουμε θα κάνουνε και ήρωα τον ένα μεγάλο τίποτα το μόνο καλό που θα αφήσει στην χώρα ο ΓΑΠ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η διάλυση του πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς 9.51.Ρε φιλε σε γυαλα ζεις, εδω τον φτυνει ολη η Ευρωπη και ολος ο κοσμος και εσυ παρεξυγηθηκες, μας λες εφερε 180 δις και ειναι μαγκας ακου μαγκας ποιος ο γκαγκας που θα μεινει στην ιστορια για οτι ποιο αχρηστο περασε απ την ελλαδα, μα ειστε τοσο πορωμενοι?Πιθηκι νασουνα δεν θαλεγες τετοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγες διαφορές, πολλές ομοιότητες κύριε αρθρογράφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. agoraki mou... 4.22 kai 10.32 masa to koutoxorto pou se taizoun ta MME.. masa to kala kai katapie to meta....
    opws ksanaeipa.. i istoria tha krinei ti ekane o enas ti ekane o allos...
    nomizeis oti eisai dianooumenos kai eksipnos kai mesa sta pragmata legontas mono oti oloi einai axristoi.. kai mizeriazontas...
    kane kati pio prwtoporiako,pio paragwgiko apo to na mizeriazeis kai na vrizeis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε 8.16 σου κανει καποιος απ τους παραπανω ..διανοουμενος η μιζερος μηπως εσυ το παιζεις καπως με το να μου λες..ακου παραγωγικος και πρωτοποριακος, εχεις πλουσιο λεξιλογιο, εχω παθει πλακα.Και μαθε να γραφεις ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to ti tha mathw egw vlakako 9.40 to kserw egw... den tha mou peis esy ti ellinika kserw kai pws grafw...
    pane vrise se kana allo blog kai paratas mas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το επίπεδο της κουβέντας σας είναι αντάξιο του οικογενειακού σας περιβάλλοντος... αυτό είναι εμφανές.
    Ωστόσο και όσον αφορά στο άρθρο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όσο περνά ο καιρός και παρατηρούμε με "ψύχραιμο" μάτι τα γεγονότα όντως ο Καρμανλής είπε αλήθειες που δεν άρεσαν, ΕΘΕΣΕ και ένα ΒΕΤΟ για την Μακεδονία, έκανε και μια συμφωνία υπέρ της Ελλάδας με τον Μπουργκάς-Αλεξ/πολη.

    Ο άλλος το ψηλό παιδί από το Μινεσότα τι έφερε?
    ΔΝΤ, Τρόικα, Ευρωπαϊκή Επιτροπεία, Μέρκελ, φτώχεια, ανυποληψία, ντροπή να λές ότι είσαι Έλληνας και άλλα τέτοια φαιδρά..

    Κρίνετε μόνοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω τι κομπλεξ ανωτερωτητας ειναι αυτο βρε κοπελα μου, κατι σου λειπει..ψαχτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φτου,φτου,φτου σας διανοούμενα, μίζερα και δήθεν έξυπνα "αγοράκια"... Να ακούτε την 8:16... Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι αυτός που φαίνεται. Μην είστε τόσο σκληροί μαζί του. Όταν είπε ότι λεφτά υπάρχουν δεν το εννοούσε. Απλά την ώρα που εκφωνούσε το λόγο του,λίγο το άγχος, λίγο το τρακ, λίγο τα φώτα, ο κόσμος που φώναζε, τα έχασε και μπέρδευτηκε στη μετάφραση(καθώς τα κείμενα του είναι πάντα στα αγγλικά). Και μην κατηγορείται την κυρία για τα Greeklish, ακολουθεί τις συνήθειες του Πρωθυπουργού της.. Καταλαβατε "αγοράκια"!!!

    Αααααα και μη φάτε,γιατί έχουμε κουτόχορτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News