Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στο πλευρό του Παπανδρέου ο Β. Γιουματζίδης - "Ναι" σε δημοψήφισμα, "όχι" σε εκλογές

Σε δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες προχώρησε ο Βασίλης Γιουματζίδης

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Πέλλας, τάσσεται υπέρ της απόφασης του Πρωθυπουργού να πάει σε δημοψήφισμα και υπερασπίζεται ανοιχτά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης τονίζει ότι οι εκλογές «σημαίνουν τη διαιώνιση της κρίσης».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

Την κρίσιμη στιγμή που διέρχεται η χώρα μας ο πρωθυπουργός μετά τη μεγάλη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση επέλεξε την πιο καθαρή λύση: να φέρει την έγκρισή της ενώπιον του κυρίαρχου λαού, ώστε αυτός να καθορίσει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια. Το δημοψήφισμα είναι...

...μια γνήσια δημοκρατική διαδικασία που φέρει τον καθένα ενώπιον της ευθύνης του και συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου: το ζήτημα της χώρας μας τίθεται με κρυστάλλινη διαύγεια και αποδίδεται η απάντηση στον κυρίαρχο λαό με εμπιστοσύνη στην κρίση του. Τούτην ακριβώς την ώρα, συμφέροντα οικονομικά, τραπεζικά και μιντιακά, σε αγαστή συνεργασία και επιχειρηματική αλληλεξάρτηση, πυροδοτούν την ανωμαλία με το πρόσχημα των “εκλογών”. Οι “εκλογές” σημαίνουν τη διαιώνιση της κρίσης: φέρνουν μαζί τους τον ξύλινο λόγο, τη συσκότιση των προβλημάτων από πολιτικάντικα και επικοινωνιακά τερτίπια, την ανεύθυνη, ακατάσχετη και ασυνεπή λογοδιάρροια την ενίσχυση της βαθιάς, ηθικής και πολιτικής υποκρισίας των 2 μέτρων και 2 σταθμών, του ανεύθυνου όχι, είτε μέσα από την προβολή της ψεύτικης “επαναδιαπραγμάτευσης”, είτε μέσα από την αποθέωση των δήθεν “αμεσοδημοκρατικών” “ αυθόρμητων” κινητοποιήσεων και “χάπενινγκ” που βαθαίνουν το πρόβλημα.
Ότι τα συγκεκριμένα συμφέροντα, ανήσυχα μπροστά στο γεγονός της συμμετοχής τους στις θυσίες του ελληνικού λαού μέσω της σημαντικής ελάφρυνσης του βάρους του δημοσίου χρέους προωθούν την εκλογοδιάρροια δεν εκπλήσσει. Λυπεί βαθιά το γεγονός ότι εξ' αντικειμένου στοιχίζονται πίσω από αυτό το αίτημα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης αποδεικνύοντας έμπρακτα την βούλησή τους να μην αλλάξει τίποτα από αυτά που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Είναι όμως αδιανόητο ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμμετέχοντας στην πρόκληση θεσμικών παρεκτροπών και υπονόμευσης της κυβέρνησης καθίστανται συνεργοί-ελπίζουμε από αφέλεια- διατάραξης της συνταγματικής τάξης, παρεμποδίζοντας τον κυρίαρχο λαό από το να μιλήσει αυθεντικά και υπεύθυνα. Λησμονούν οι σύντροφοι (;), ότι η πολιτική ανωμαλία και η παρεμπόδιση των δημοκρατικών διαδικασιών έχει υπάρξει στο παρελθόν πρόξενος συμφορών όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο αλλά και σε εκείνο της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής ελευθερίας. Ας αναλογιστούμε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών.

 

14 σχόλια:

  1. Α ΡΕ ΠΑΣΟΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΓΟΥΔΙ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασίλη ξύπνα πάλι σε 20 χρόνια... τοσο κόλλημα στο πασοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το Γουδι εχει φουλαρει απο νεοδημοκρατες ρε παιδια.Πρωτα αυτοι και παμε και στους αλλους...ενας ενας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω ρε παιδια τον ψηφισα για να στηριζει Παπανδρεου.(το Γιουματζιδη) .Οσο ζουν οι Παπανδρεου αυτους θα ψηφιζω.Ετσι μεγαλωσα ετσι θα φυγω....ολοι εσεις θα ειστε γνωστες ,ενημεροι,μεσα στα πραγματα,Αθηνες Ευρωπες καντε οτι θελετε.Αν φυγω απ τη ζωη καποιος να πει στο Γιωργακη οτι τον αγαπησα σαν δικο μου παιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. prodotes den tha glitosete me tipota idi mas exete poulisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι λες ρε βουβαλι? μη τολμησεισ να βγεις εξω.
    αι σι χτιρ τομαρια.


    πρωην πασοκοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11.Ο7 ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΑΠΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς 11.ο7 Εχεις δικα σου παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι σαφέστατα είναι κρίσιμη η στιγμή, αλλά εξίσου κρίσιμη είναι η κατάσταση της λειτουργίας του εγκεφάλου σου (αν τελικά λειτουργεί). Μάλλον όμως δεν λειτουργεί καθόλου γιατί ακόμη και αν υπολειτουργούσε θα αντιλαμβανόσουν τι γίνεται στη χώρα μας και τι έχουμε πάθει οι πολίτες. Αν συνεχίσεις να λες αυτά που λες, καλύτερα να μην έρθεις προς τα δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οπως ολοι καταλαβατε, ολοι οι λογικοι ανθρωποι θα ψηφισουμε ΝΑΙ στο ευρω και τελειωσε το παραμυθι.Πολυ φασαρια για το τιποτε.
    Εκτος ευρω θελουν να ειμαστε οσοι ηταν και ειναι παντα αποτυχημενοι.Εκτος ευρω ερχεται ο Βουλγαρος και σου αγοραζει το σπιτι για ενα κοματι ψωμι.Δεν θα χρειαστει ουτε σκεψη.
    ΥΓ. 1= ευτυχως δεν ειναι η ΝΔ στην εξουσια για τι θα ειχαμε εμφυλιο με οπλα.
    ΥΓ.2= επιπλεον εργασια υπερ πατριδας ποτε θα δουλεψουμε εμεις οι ελληνες?
    ΥΓ.3=ειπε κανεις οτι στη Δυση απαγορευται να υπαρχουν φτωχοι ? οποιος θελει να υπαρχει κρατικη προστασια ας φυγει απο τον καπιταλισμο! οι πορτες ειναι ανοιχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μου αρεσε ο αναληψη ευθυνων απο τον Καραμανλη.
    Με υπευθυνοτητα και σαφηνεια ο ανθρωπος ανελαβε τις ευθυνες του και πραγματικα νομιζω οτι 3-4 χρονια που διακυβέρνηση δεν φταιει για τιποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. bassilaki kai ego se psifisa kolises me tin karekla den to janakano ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 10:50 είσαι σοβαρός;Αν πιστεύεις ότι ο λαός θα ψηφίσει ναι είσαι γελασμένος αρκετή ταπείνωση δεχτήκαμε,προφανώς δεν έχεις δει ακόμα παιδάκια να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε και όλα αυτά από την υπέροχη,λογική και πάντα σύμφωνη προς τα λαϊκά συμφέροντα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Στην θέση σου θα ντρεπόμουν.Για το ΥΓ1 εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι τώρα κυβερνά το ΠΑΣΟΚ;χαχαχα.Για το ΥΓ3 και ποίος σου είπε ότι θέλουμε καπιταλισμό;Το σύστημα λειτουργεί πάντα υπέρ σας και έχετε ότι θέλετε δεν μπορούμε να φύγουμε 9.999.900 κόσμου επειδή εσένα σε συμφέρει αυτό το άθλιο οικονομικό σύστημα,γι'αυτό προτείνω να πάρετε εσείς τον καπιταλισμό σας και να πάτε να ζήσετε μια ελεύθερη "οικονομία" στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mas vazete se adiexoda den uparxei pleon euro exei pethanei afiste mas den antexoume ta eksontotika sas xaratsia oti thelei as ginei den fovomaste sas varethikame den mporoume na sas vlepoume vgazoume spyria mas shikonete hi trixa emeis den pernoume 10 xiliarika ton mhina fygete gia na sotheite oso einai akoma kairos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News