Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας - Γιαννιτσών

Με έδρα την Έδεσσα

Η έναρξη του νέου σχολικού έτους βρήκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας-Γιαννιτσών να εκπροσωπεί τα δύο Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του νομού μας συγχωνευμένα σε ένα, με έδρα την Έδεσσα.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του στελεχώθηκε με νέα σύνθεση και αριθμεί σε πέντε εκπαιδευτικούς, που προέρχονται από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Άξιο λόγου είναι το συγκινητικό ενδιαφέρον και ο επαγγελματισμός που επέδειξαν οι απερχόμενοι εκπαιδευτικοί στην προσπάθεια μεταλαμπάδευσης της εμπειρίας και τεχνογνωσίας τους στους νέους εκπαιδευτικούς του Κέντρου.

Η νέα Ομάδα των εκπαιδευτικών του ανέλαβε αμέσως έργο, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα:

Μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλης της Έδεσσας, της Πέλλας και των όμορων Νομών επισκέφθηκαν ήδη την περιοχή των Καταρρακτών συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας». Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητικές ομάδες Νηπιαγωγείων και πρώτων τάξεων (Α΄ & Β΄) Δημοτικού Σχολείου απέκτησαν ένα καινούριο φίλο μόνιμο κάτοικο του Πάρκου των Καταρρακτών, τον Σκίουρο Σβούρα. Άλλοι πάλι επισκέφθηκαν τον ποταμό Λουδία και ανέπτυξαν δραστηριότητες στις όχθες του, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας του Ν. Δράμας, το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών έλαβε μέρος...

...στην ημερίδα με τίτλο «Ημερίδα Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού στην περιβαλλοντική Εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Δράμας. Οι ενενήντα Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενοι Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Ν. Δράμας ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών και προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικές ομάδες που θα υλοποιήσουν προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων. Μέσω του πλουραλιστικού χαρακτήρα των δράσεων έγινε ταυτόχρονα προβολή της περιοχής μας και των οικολογικού ενδιαφέροντος τόπων της.

Στα άμεσα μελλοντικά σχέδια του ΚΠΕ είναι η διοργάνωση διήμερου καινοτόμου σεμιναρίου με τίτλο ««Blended Εκπαίδευση στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης για την Αειφορία»: Διαμόρφωση σχεδίων project, ιστοεξερευνήσεων και μικρομαθημάτων στις θεματικές περιοχές «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη» και «Μείωση & χρηστή Διαχείριση των Απορριμμάτων», εκ του σύνεγγυς και από Απόσταση» στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, στην Έδεσσα και στη συνέχεια με τηλεκπαίδευση από απόσταση. Κλήθηκαν να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί-μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) συνεργαζόμενων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) , Υπεύθυνοι Π.Ε. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και εκπαιδευτικοί σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σύνολο 40 ατόμων.

Και έπεται συνέχεια...

Για την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ
Η Υπεύθυνη Λειτουργίας
Σοφία Θεοδωρίδου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News