Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Β. Γιουματζίδης: "Ανάγκη να παραταθεί η περίοδος αναστολής των πλειστηριασμών"

Ερώτηση Βασίλη Γιουματζίδη

Οι σημερινές, ακόμα πιο δυσμενείς οικονομικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα, καθιστούν επιτακτική παρά ποτέ την ανάγκη από πλευράς της Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων να λάβουν μέριμνα προκειμένου να προστατευθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τον κίνδυνο πλειστηριασμών των περιουσιακών τους στοιχείων όπως επίσης και από τον κίνδυνο εκποίησης ακόμα και της πρώτης κατοικίας τους.

Σύμφωνα με το αρθ. 46 του Ν.3986/2011, η ισχύς των απαγορεύσεων των πλειστηριασμών είχε παραταθεί μέχρι και τις 31-12-2011, τόσο για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ, όσο και για την απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας ή μοναδικής, που προβλέπει ο νόμος για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Βασίλης Γιουματζίδης στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει...

..."οι περιουσίες των συμπολιτών μας διακυβεύονται, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται αδυναμία εξόφλησης των δανειακών τους υποχρεώσεων..."

Επειδή, η παράταση θα διευκολύνει την απρόσκοπτη αξιοποίηση του Ν .3869/2010, στον οποίο προσφεύγουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, και επειδή η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων πρέπει να είναι πάγια θέση της πολιτείας και θεμελιώδης υποχρέωση όσων ασκούν εξουσία,

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:
Αν προτίθεστε με νομοθετική ρύθμιση να παρατείνετε την αναστολή διενέργειας των πλειστηριασμών μέχρι 31-12-2012, και αν ναι σε πόσο χρονικό διάστημα αναμένεται να ψηφισθεί η σχετική ρύθμιση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News