Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο «κούρεμα» στις συντάξεις

«Ψαλιδισμένες» θα παραλάβουν τις συντάξεις τους περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι για τον μήνα Δεκέμβριο

Το… κούρεμα θα γίνει στις κύριες και επικουρικές όπως προβλέπεται από το νέο προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο.

Στις συντάξεις του προσεχούς μήνα-η καταβολή των οποίων έχει ξεκινήσει από χθες-έχουν περιληφθεί οι μειώσεις του Δεκεμβρίου αλλά και του Νοεμβρίου.

Οι μειώσεις αν και ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου ωστόσο επειδή είχαν καταβληθεί την ημέρα δημοσίευσης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η παρακράτηση μεταφέρθηκε για τον επόμενο μήνα.

Η περικοπή αφορά στο 40% στις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ στους συνταξιούχους που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας και στο ποσό που μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων υπερέβαινε τα 1000 ευρώ.

Στους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, έγινε περικοπή κατά 20%, στο ποσό που μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων υπερέβαινε τα 1200 ευρώ.

Περικοπή κατά 30% στο ποσό της επικουρικής σύνταξης που υπερβαίνει τα 150 έχει γίνει και στις επικουρικές συντάξεις.

Εξαιρέσεις

Από τις μειώσεις εξαιρούνται...

...οι συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας, τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών οι αιμορροφιλικοί, οι μεταμοσχευμένοι όσοι πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεσογειακή αναιμία από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέλφια και οι σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες.

---
Newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News