Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Επισήμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν. Πέλλας για τον Ξυλουργίδη

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

Με λύπη διαβάσαμε στην ανακοίνωση του συναδέλφου Αντώνη Ξυλουργίδη, ότι σταματάει τη διαιτησία με αφορμή τις συνήθεις αστείες τιμωρίες, τις οποίες επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν.Πέλλας, αυτή τη φορά στο σωματείο, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την παραμονή του επί 4 νύχτες στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό του.

Και για να είμαστε δίκαιοι , αυτή η Πειθαρχική Επιτροπή, δεν κάνει τίποτε το διαφορετικό, από το να συνεχίζει να επιβάλει τις ίδιες ποινές, που επέβαλε για ίδια παραπτώματα και η προηγούμενη Πειθαρχική Επιτροπή.

Τότε βέβαια, οι τωρινοί διορισμένοι εκπρόσωποι της διαιτησίας και κάποιοι διαιτητές, απ’ αυτούς που τώρα τους βλέπουμε ως υπασπιστές των διορισμένων εκπροσώπων της διαιτησίας , "διερρήγνυαν τα ιμάτια τους" και ζητούσαν μέχρι και αποχές για τις "μη τιμωρίες". Σήμερα, αυτοί οι ίδιοι "ποιούν την νήσσαν", κοινώς κάνουν την πάπια.

Ποια ήταν η αντίδρασή σου διορισμένε εκπρόσωπε της διαιτησίας στην περίπτωση Ξυλουργίδη; Στήριξες το διαιτητή; Όχι βέβαια. Κι αυτό γιατί εσύ βρίσκεσαι εκεί για να εξυπηρετείς τα συμφέροντα της Ένωσης και μόνο. Αυτό το τελευταίο, σιγά-σιγά θα το καταλάβουν αυτοί που αγωνίζονται ως διαιτητές στα πρωτ/τα. Ελπίζουμε τότε να μην είναι αργά για τη διαιτησία.

Από δω και πέρα, βέβαια, που είσαι μέλος της Επιτροπής και όχι Πρόεδρός της, δεν μπορείς να συμμετέχεις στα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης. Ίσως να είναι έτσι καλύτερα για τη διαιτησία.

Συνάδελφε Αντώνη

Γράφεις στην ανακοίνωσή σου ότι, "η Ένωση έλαβε απόφαση και το ενέταξε ως διάταξη στον Κανονισμό, ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου διαιτητή κατά το περσινό πρωτ/μα, ότι σε κάθε ανάλογη περίπτωση, ομάδα που προκαλεί τέτοιας έκτασης επεισόδια θα αποβάλεται από το πρωτάθλημα".

Δεν γνωρίζουμε ποιος σου μετέφερε κάτι τέτοιο. Όποιος κι αν ήταν όμως...

...σε παραπλάνησε. Κι αυτό διότι, όπως και πέρσι έτσι και φέτος ισχύει ο ίδιος Πειθαρχικός Κώδικας ΕΠΟ, αναφορικά με ποινές σωματείων, στον οποίο παραπέμπει η προκήρυξη πρωτ/των 2010-2011, αλλά και 2011-2012 της Ένωσης.

Η Ένωση, λοιπόν, δεν έλαβε στην προκήρυξή της, καμία ειδική απόφαση αποβολής ομάδας από τα πρωτ/τα για ανάλογα επεισόδια, διότι απλούστατα, η ποινή αποβολής σωματείου περιλαμβάνεται μαζί με περίπου άλλες δέκα πέντε ποινές, μεταξύ των οποίων είναι και αυτές που επεβλήθησαν στον Πειθαρχικό Κώδικα ΕΠΟ.

Σου είπαν λοιπόν ψέματα, σε ξεγέλασαν και μαζί με σένα ξεγέλασαν και όλους όσους αγωνίζονται ως διαιτητές.

Ο Σύνδεσμος Επισήμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν.Πέλλας αισθάνεται την ανάγκη να σε ευχαριστήσει για την προσφορά σου στη διαιτησία του Νομού, αισθάνεται την ανάγκη να σε προτρέψει να διατηρήσεις τις απόψεις και τις ιδέες που έχεις για το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία, καθώς και την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισες όλα τα προβλήματα που άλλοι σου δημιούργησαν στη διαιτησία. Την αξιοπρέπεια που αρκετοί χάνουν, κατά καιρούς, πολύ εύκολα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News