Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: Ικανοποίηση, ανατροπές αλλά και προβληματισμός

Στην Λ. Συγγρού επικρατεί ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης

Η τοποθέτηση του Δ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας και η παραίτηση του από βουλευτής φέρνει νέα δεδομένα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να είναι συνεπής με την «γραμμή» του Προέδρου του κόμματος αναμένεται να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική του ιδιότητα.

Η ΝΔ θα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα με τέσσερα ακόμα στελέχη: Ο άλλος αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρο Δήμα, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της νέας κυβέρνησης μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα τοποθετηθεί πιθανότατα στο υπουργείο Εξωτερικών ή το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο καθηγητής Γ. Μουρμούρας που βρίσκεται στο οικονομικό επιτελείο σε θέση συμβούλου θα αναλάβει θέση δίπλα στον υπουργό Οικονομικών, ως αναπληρωτής πιθανότατα. Ο Θ. Βάρδας σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρις στιγμής το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κ. Αρβανιτόπουλος.

Ικανοποίηση από την διαπραγμάτευση από την ΝΔ

Στην Λ. Συγγρού επικρατεί ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Η αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την κυβέρνηση, ο συγκεκριμένος σκοπός που έχει να επιτελέσει η μεταβατική κυβέρνηση και είναι η νέα δανειακή σύμβαση, η άμεση προσφυγή στις κάλπες, αλλά και το γεγονός ότι...

...διέψευσε ο ίδιος ο Λ. Παπαδήμος τις διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ότι δηλαδή είχε θέσει συγκεκριμένους όρους για να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας είναι οι λόγοι που κάνουν τους επιτελείς του Προέδρου της ΝΔ να χαμογελούν.

«Ανατρέπουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στηρίζουμε σε υψηλό επίπεδο μία μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο σκοπό ώστε να βγει η χώρα το αδιέξοδο και στην συνέχεια να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές» δήλωναν αργά το βράδυ της Πέμπτης συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Έντονος προβληματισμός από τις αντιδράσεις της βάσης

Η συνεργασία με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η ανάληψη της Πρωθυπουργίας από ένα τραπεζίτη - τεχνοκράτη έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο Πάνος Καμένος αλλά και ο Γιάννης Μανώλης φέρονται να είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένοι από την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια θέση έχουν ακόμα δέκα βουλευτές. Την ίδια στιγμή, εκρηκτικό φέρεται να είναι το κλίμα και στο στρατόπεδο των γαλάζιων συνδικαλιστών. Όλα τα παραπάνω δεν περνούν απαρατήρητα τόσο από τους συνεργάτες όσο και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά καθώς πολύ σύντομα, αν ισχύσουν οι δεσμεύσεις, θα μπούμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο.

---
Πηγή: Real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News