Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη ήττα για το Facebook!

Υπό παρακολούθηση

To Facebook μην μπορώντας να κάνει διαφορετικά υποχώρησε κα γνώρισε την μεγαλύτερη ήττα της... ιστορίας του!

Τα κενά ασφαλείας που συνεχώς αποκαλύπτονται ανάγκασαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να κατηγορήσει το Facebook για παραπλανητικές τεχνικές.

Για να αποφύγει τα 20 χρόνια συστηματικής παρακολούθησης το κοινωνικό δίκτυο προχώρησε σε συμβιβασμό και πλέον οι χρήστες θα αποφασίζουν για τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους και όχι το Facebook!

Συγκεκριμένα πλέον το Facebook πρέπει να ζητά την συγκατάθεση των χρηστών για να κάνει αλλαγές στις επιλογές ασφαλείας, ενώ πρέπει να μπλοκάρει την πρόσβαση στο υλικό κάποιου χρήστη όταν περάσουν 30 ημέρες μετά τη διαγραφή του λογαριασμού του.

Τέλος κάθε δύο χρόνια για την επόμενη 20ετία, υποχρεούται να...

...δέχεται ελέγχους που να πιστοποιούν ότι συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της FTC και διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών.

---
mediagate.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News