Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ARIDAIA NEWS: Τα παραπολιτικά της Αλμωπίας!


Καρότο & μαστίγιο

Από το κακό στο χειρότερο οδεύουν κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλμωπίας. Η εικόνα που βγάζουν προς τα έξω δείχνει ότι λειτουργούν με εμπάθεια και διατηρούν μία επιθετική στάση που δε βοηθάει καθόλου τη δύσκολη κατάσταση του Δήμου.

«Το παρελθόν μας ακολουθεί και δεσμεύει το μέλλον» είπε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε «Ότι περισσεύει το κάνουν κατάσχεση».

Και πάνω που είπε η Δημοτική Αρχή να αλλάξει σελίδα και να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του τόπου, μέλη της αντιπολίτευσης θέλησαν να φουντώσουν ξανά την φλόγα του παρελθόντος. Μήπως τελικά υπάρχει υποσυνείδητος μαζοχισμός ή μήπως αυτή η κατάσταση συμφέρει κάποιους και τους δίνει τη δυνατότητα να αντιστρέψουν το κλίμα. Ομολογουμένως, η τακτική αποτελεί ξεκάθαρο «φάουλ».

Από την απέναντι όχθη, ο Νίκος Παρούτογλου θέλησε να βάλει (επιτέλους) τα πράγματα στη θέση τους απειλώντας όλους αυτούς που προχωρούν σε κατασχέσεις. «Ο Δήμος Αλμωπίας από σήμερα σκληραίνει τη στάση του» είπε.

Η εικόνα του χθεσινού Δ.Σ. επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον όρο «καφενείο». Οι περισσότεροι βαριούνται και δείχνουν λες και...

...τους βάλαμε εκεί με το ζόρι. Λες και είναι τόσο κουραστικό να συναντιούνται μια φορά το μήνα και να συζητάνε τα προβλήματα του τόπου. Άλλοι μιλάνε στο κινητό, άλλοι καπνίζουν, άλλοι κουβεντιάζουν μεταξύ τους για τον καιρό και άλλοι… απλά κοιμούνται! 

Αποκορύφωμα η μαζική αποχώρηση της Αντιπολίτευσης μετά το διάλειμμα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Δεν είναι κατάσταση αυτή. Ο κόσμος άλλα πράγματα είχε στο νου του όταν τους ψήφιζε.

Ναι, κοιμούνται… Καλά διάβασες! Υπάρχει άτομο στο Δ.Σ. που απολαμβάνει κυριολεκτικά τον ύπνο του. Καλά που ανεβαίνουν καμιά φορά οι τόνοι και ξυπνάει…

Γενικότερα πάντως τα πράγματα έχουν ξεφύγει. «Μικρόψυχο» χαρακτήρισε τον Δήμαρχο ο...

...Πέτρος Ζέρζης. Βαρύς χαρακτηρισμός που σίγουρα δεν αρμόζει σε αυτή την αίθουσα.

Για τον Συμπαραστάτη δεν άλλαξε καμία γνώμη. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και ότι καλύτερο να πετάγεται ο καθένας και να λέει τη γνώμη του (πλην των Δημοτικών Συμβούλων). Και αυτό δεν αφορά μόνο τον κ. Κλεισούρη, ο οποίος στο κάτω – κάτω έχει έναν θεσμικό ρόλο. Αφορά κυρίως τους γνωστούς «μαϊντανούς» που φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνει κανείς.

«Από άλλον πλανήτη» είπε ο Δήμαρχος ότι κατέβηκε ο Χρήστος Χουρσόγλου. Και να ήταν ο μόνος… Τουλάχιστον αυτός έχει λόγο και ξέρει να τον εκφράζει –άσχετα που ήταν από αυτούς που αποχώρησαν χωρίς λόγο από το Δ.Σ.

Και κάπου εδώ πρέπει να αναφερθώ στην άτυπη κόντρα του Χρήστου Χουρσόγλου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δεν υπάρχει Συνεδρίαση που να μην ανταλλάξουν βλέμματα που βγάζουν… σπίθες! Ο κ. Χουρσόγλου κάνει συχνά νύξεις για το πόσο Δημοκρατικός είναι ο κ. Νικολαίδης σαν Πρόεδρος. Πάντως ο τελευταίος δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει την αποχώρηση. «Λυπάμαι που κάποιοι μέσα στην αίθουσα ενδιαφέρονται μόνο για τα εκτός ημερησίας και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι απών χωρίς να νοιάζονται για τις αποφάσεις που θα παρθούν από το σώμα ούτε και αν τα ψηφίσματα που καταθέτουν θα περάσουν», είπε ο κ. Νικολαίδης.

Κατακλείδα; Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…
 
 

3 σχόλια:

  1. Εάν όλοι της αντιπολίτευσης είναι Παόκια χαλάλι η αποχώρηση. Είπαμε, καλός ο δήμος, καλή η ενασχόληση με τα κοινά, αλλά ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη προέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παόκι αστειεύεσαι (ελπίζω), η αντιπολίτευση φίλε μου, έχει άλλους πολλούς λόγους να αποχωρεί, αν για παράδειγμα, τα θέματα δεν προσφέρονται για μάχες και εντυπωσιασμούς και δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, τι να κάτσουν να κάνουν; Αν η συμπολίτευση είναι πάντα ¨μπετόν αρμέ¨, τι να κάτσουν να κάνουν; Αν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου ξέρει τη δουλειά του και δεν χάνει τον έλεγχο, τι να κάτσουν να κάνουν; Αν συζητούνται θέματα που αναδεικνύουν αμαρτίες του παρελθόντος, τι να κάτσουν να κάνουν; Εάν δεν μπορούν να τα κάνουν μπάχαλο κάθε φορά και να απαξιώσουν το δημοτικό συμβούλιο, τι να κάτσουν να κάνουν; Είναι εύκολο νομίζεις να είσαι έτοιμος κάθε τρείς και λίγο, για μάχες και φασαρίες; (άλλο εσύ στην Τούμπα). Και στο κάτω – κάτω της γραφής, ο ρόλος της αντιπολίτευσης μπορεί να είναι θεσμικός αλλά είναι και άχαρος ο άτιμος. Και να είσαι στην αντιπολίτευση, όχι εξαιτίας «παραγόντων του τόπου», όχι εξαιτίας των «ευπατριδών εργολάβων» που σε αγάπησαν και σε αγαπούν, αλλά εξαιτίας ενός αχάριστου λαού. Αυτό φίλε Παόκι πώς το ξεπερνάς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ Κου ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ . ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ? ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ. ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΟ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News