Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Άθληση και Διατροφή

Άλλη μια δική σας απορία βρήκε την απάντηση που αναζητούσατε.
Αν έχετε περισσότερες απορίες μπορείτε απλά να στείλετε το μήνυμά σας με κλικ ΕΔΩ.
Όλα τα σχετικά άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στην κατηγορία "Διατροφή" πάνω στο κεντρικό μενού.
Τις απαντήσεις υπογράφει η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Αναστασία Φουντουκίδου.
Δείτε την απορία της ημέρας:

Ερώτηση
Όταν αθλούμαι πρέπει να προσλαμβάνω παραπάνω θερμίδες σε σχέση με μια μέρα που δεν αθλούμαι;

Απάντηση
Οι ενεργειακές ανάγκες αλλάζουν καθημερινά ανάλογα με την δραστηριότητα που έχουμε την κάθε μέρα. Τις μέρες που γυμνάζεσαι έχεις και μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ενέργεια αλλά και σε διατροφικές πρωτεΐνες. Αυτό όμως εξαρτάται από...

...την σωματική άσκηση που κάνεις, αν απλά είσαι αθλούμενος και κάνεις γρήγορο βάδην καθημερινά για μία ώρα απλά για καλύτερη φυσική κατάσταση, τότε οι θερμίδες που καταναλώνονται είναι λίγες και δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το αν θα καλυφθούν. Αν όμως εβδομαδιαία οι ώρες που αθλήσε ξεπερνούν τις 10 σημαίνει πως είσαι αθλητής και όχι αθλούμενος. Τότε θέλει μεγάλη προσοχή όσον αφορά την διατροφή σου, κυρίως για να καλύπτεις τις ανάγκες σου σε πρωτεΐνες και να αναπληρώνεις το μυϊκό γλυκογόνο που χάνεις στην προπόνηση. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News