Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυση σε βάρος εργολάβου κατέθεσε ο Δήμος Αλμωπίας

Το είπε και το έκανε η Δημοτική Αρχή

Λίγες μέρες πριν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Παρούτογλου διεμήνυε ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα σκληραίνει τη στάση του.

Πριν λίγο λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Αλμωπίας, προκειμένου να προασπίσει και να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δήμου καθώς και να προστατεύσει τη δημοτική περιουσία, κατέθεσε μήνυση σε βάρος εργολάβου γιατί προχώρησε σε ανάληψη χρημάτων κατάσχεσης, ενώ υπήρχε προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Έδεσσας που απαγόρευε...

...την κάθε πράξη (ανάληψη χρημάτων κλπ), μέχρι τη συζήτηση της ασκηθείσας ανακοπής του Δήμου Αλμωπίας σε βάρος του επισπεύδοντα.

Επειδή υπάρχει παραβίαση των όρων της δικαστικής απόφασης, ο Δήμος Αλμωπίας για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, θα ασκήσει όλα τα υπόλοιπα νόμιμα δικαιώματά του».
 

5 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑ ΑΡΓΑΑΑΑ..., ΤΩΡΑ ΕΙΝΑ ΑΡΓΑΑΑΑ...
    ΟΣΟ ΡΑΧΑΛΙΖΑΤΕ... ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Διερωτώμαι : Η προσωρινή διαταγή επιδόθηκε νόμιμα στον εργολάβο ώστε αυτός να γνωρίζει την ύπαρξη της διαταγής αυτής;
    Αν δεν επιδόθηκε δεν συνάγεται από πουθενά ότι αυτός γνώριζε την απαγόρευση κάθε πράξης εκτέλεσης ώστε να προκύπτει παραβίαση της προσωρινής διαταγής.
    2) Τα χρήματα της κατάσχεσης δεν βρίσκονται σε ένα συρτάρι μιας τράπεζας ώστε να μπορεί ο εργολάβος να τα πάρει έστω και γνωρίζοντας τη δικαστική απαγόρευση. Τα χρήματα τα καταβάλλει σε αυτόν η τράπεζα, σε νόμιμη προθεσμία από την δήλωση αυτής στο Ειρηνοδικείο, εφ' όσον δεν της έχει κοινοποιηθεί ανακοπή κατά της κατάσχεσης ή απόφαση αναστολής της εκτέλεσης.
    Ερώτηση : Επιδόθηκε νόμιμα στην τράπεζα η προσωρινή διαταγή ώστε να κοινοποιηθεί στην τελευταία η απαγόρευση και να μην καταβάλλει τον προϊόν της κατάσχεσης στον εργολάβο;
    Αν κοινοποιήθηκε νομίμως η προσωρινή διαταγή και στον εργολάβο και στην τράπεζα, ως όφειλαν άλλωστε από την πλευρά του Δήμου, δεν θα έπρεπε ο Δήμος να καταθέσει μήνυση και κατά της τράπεζας για τον ίδιο λόγο που κατέθεσε κατά του εργολάβου;
    Επισήμανση : Αρκούσε μόνο η κοινοποίηση της διαταγής στην τράπεζα. Ο εργολάβος εφ΄όσον αναζητούσε τα χρήματα θα εισέπραττε από την τράπεζα άρνηση λόγω της απαγόρευσης που θα της είχε κοινοποιηθεί και που εννοείται πως η τράπεζα είχε κάθε λόγο να επιχαίρει που δεν θα ήταν υποχρεωμένη να καταβάλλει τα χρήματα.
    Συμπέρασμα : Το ότι δεν κατέθεσαν μήνυση κατά της τράπεζας, η οποία ήταν αυτή που κατέβαλε το προϊόν της κατάσχεσης στον εργολάβο, δύο μόνο πράγματα μπορεί να σημαίνει: ή ότι ξέχασαν να κοινοποιήσουν στην τράπεζα την προσωρινή διαταγή ή ότι δεν ήξεραν ότι έπρεπε να την κοινοποιήσουν, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση έπρεπε να στραφούν κατά της τράπεζας που ήταν αυτή που κατέβαλε τα χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΦΕΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΣΥΝΙΣΤΑ Ή ΒΑΡΕΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ, Ή ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ Ή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας φλομώσατε στα μεγάλα λόγια και στις απειλές.
    Αφού κύριοι της δημοτικής αρχής την πατήσατε και τώρα σας έχουν στή γωνία. Όσο και να κάνει πως δεν γνωρίζει τίποτα ο συμπαραστάτης σας (τελικά είναι ο συμπαραστάτης των δημοτικών αρχόντων και όχι του πολίτη)οι παραλείψεις σας δεν παραγράφονται. Τα λεφτά που χάθηκαν εξ' αιτίας σας είναι πολλά και αδικαιολόγητα. Αλλά έχετε δικαιολογία. Δεν ευκαιρήσατε από τα πανηγύρια και τις δεξιώσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Εκεί παίρνετε άριστα δέκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΟΛΥ ΓΑΡΓΑΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News