Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μαζική εξαφάνιση αδέσποτων ζώων στην Κρύα Βρύση Πέλλας

Καταγγελία

«Ονομάζομαι Νικόλαος Κοτσαμπουϊκίδης και κατοικώ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η καταγωγή μου είναι από την Κρύα Βρύση Πέλλας την οποία και επισκέπτομαι τακτικότατα λόγω των ηλικιωμένων γονέων μου. Κατά τον ερχομό μου στις 18/12/2011για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με λύπη και αλλά και με θυμό διαπίστωσα ότι στους δρόμους της Κρύας Βρύσης δεν υπήρχε ούτε ένα αδέσποτο σκυλί.

Μαζί με τα 3 δικά μου σκυλιά φρόντιζα και νοιαζόμουν και για κάποια αδέσποτα, από τα πολλά που περιφέρονταν στους δρόμους του χωριού. Ως δια μαγείας λοιπόν όλα τα αδέσποτα είχαν εξαφανιστεί από κάθε δρόμο και στενό της Κρύας Βρύσης! Μετά από πολλές έρευνές μου για την τύχη των αδέσποτων σκυλιών ήρθα σε επικοινωνία με κατοίκους, οι οποίοι είχαν κάνει την ίδια διαπίστωση με εμένα.

Μαζί με την Ειρήνη Αδαμίδου (φοιτήτρια που επισκέφτηκε και αυτή τον τόπο της για τις διακοπές και διαπίστωσε την «εξαφάνιση») πήγαμε σήμερα 28/12/2011 στο Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης, όπου και κάναμε ο καθένας ξεχωριστά καταγγελία εναντίον του Δήμου Πέλλας.

Θεωρούμε πως αυτή η “μαζική εξόντωση” των αδέσποτων της Κρύας Βρύσης δεν έγινε από μεμονωμένα άτομα. Ο Δήμος Πέλλας οφείλει...

...να λογοδοτήσει για την τύχη των αδέσποτων ζώων καθώς βάσει νόμου (3170/2003) τα αδέσποτα ζώα βρίσκονται υπό την προστασία του.

Με ελπίδα για να έχει συνέχεια αυτή η καταγγελία,
Νικόλαος Κοτσαμπουϊκίδης»


---
Πηγή: zoosos.gr
 

6 σχόλια:

  1. Κακοποίηση σκύλου ή ανθρώπου;
    Με ποιο είστε;
    Κατοικείτε στην Καλαμαριά και συντηρείτε τα αδέσποτα στους δρόμους της Κρύας Βρύσης;Μαζέψτε τα στο σπίτι σας για να μην κινδυνεύουν από τους αλήτες ανθρώπους.Όχι κάθε Σάββατο (και αν) να τους δίνουμε λίγη τροφή. Τις άλλες μέρες τι θα φάνε; Θα μπούν στην αυλή της μητέρας σας και στην καλύτερη περίπτωση θα της φάνε τις κοτούλες της (που είναι και η παρηγοριά της). Εύχομαι μόνο μην δαγκώσουν αυτήν καμμιά μέρα ή τα παιδιά σας πάνω στην απελπισία της πείνας.....
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ όποιος αγαπάει τα ζώα τα υιοθετεί και τα παίρνει στο σπίτι του, όλα τα άλλα είναι δήθεν.
    (Δεν σκοτώνουμε ποτέ ζώο ,αυτό είναι αυτονόητο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tελικά η εξυπνάδα είναι ελληνικό προνόμιο! Και ποιος σου είπε αγαπητέ ή αγαπητή μου ότι τα αδέσποτα είναι ευθύνη του φιλόζωου πολίτη; Και πόσα μπορει να πάρει στο σπίτι του; Είναι τόσο κρίμα να διαβάζεις ακόμη την σήμερον ημέρα τέτοιες αποψεις που δείχνουν έλλειψη ωριμότητας και πολιτισμού. Αντί να απαιτήσετε από την πολιτεία να λάβει μέτρα ώστε να ΜΗΝ υπάρχουν αδέσποτα, απαιτείται από απλούς πολίτες να τα μαζέψουν και να τα πάρουν σπίτι τους; Έλεος πια με την καφροσύνη του καθενός! Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΣΤΙΣ 30/12/2011 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ .ΗΕΛΛΕΙΨΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ Κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ Κ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι περισσοτεροι δημοι δυστυχωσ δεν ασχολουνται με κανενα ουσιαστικο θεμα για να βελτιωσουν τισ επι μερουσ κοινωνιεσ μασ κι αυτο γιατι ολη η δομη τουσ και η λειτουργια τουσ ειναι τετοια που επικεντρωνεται σε καταχρηστικεσ διαχειριστικεσ συμπεριφορεσ -επανδρωμενοι με ελλειματικουσ διχειριστεσ-προωθωντασ αθελα τουσ πολλεσ φορεσ την εξυπηρετηση μικροσυμφεροντων μεγενθυνοντασ ετσι την κακοδιαχειριση και την αδιαφανεια.αρκουν με το παραπανω οι ποροι αν αλλαξει η τακτικη και η νοοτροπια αυτη. αν καποιοσ ελεγκτησ ασχολιοταν σοβαρα με τα οικονομικα τουσ θα διαπιστωνε οτι π.χ. απο τισ 100000 ευρω που μπαινουν λογιστικα στα ταμεια τουσ αμεσα η εμμεσα -επιχειρησεισ των δημων- τα 30000 συνοδευονται απο παραστατικα εξοδων αρα δικαιολογουνται κατα καποιον τροπο και τα υπολοιπα 70000 ειναι στο κενο. τι να κανει και η τροικα?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα υποκειμενα κακοποιησησ ζωων ειναι τα ιδια με αυτα τησ κακοποιησησ ανθρωπων.ειμαστε εναντια και στισ δυο κατηγοριεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρεπει ολοι εμεισ οι πολιτεσ να απαιτησουμε τα αυτονοητα στην κοινωνια μασ κ να επιβαλλουμε την διαφανεια σε ολο το ευροσ τησ δημοσιασ διοικησησ για να λεμε αυριο στα παιδια μασ οτι κατι καναμε.διαφοροι << επιτηδειοι>> καταχρωνται με επικινδυνο τροπο την μη συμμετοχη μασ στα κοινα . κ στο τελοσ τελοσ την πληρωνουν οι πλεον ευαισθητεσ κατηγοριεσ ανθρωπινων κ μη οντων-αδεσποτα-.με μια υποτυπωδη ορθολογικοποιηση των δομων τουσ οι δημοι θα ηταν ουσιαστικοι αρωγοι οχι μονο των αδεσποτων-στειρωσεισ κ περιθαλψη(βλεπε λοιπη ευρωπη)- αλλα κ ολησ τησ ανθρωπινησ κοινωνιασ που υπαρχει γυρω τουσ. 5-10 κακοδιαχειριστεσ μασ εχουν διαλυσει. ασ τελειωνουμε μαυτον τον καρκινο. φορολογικοσ και ουσιαστικοσ οικονομικοσ ελεγχοσ η μονη λυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News