Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα του Δήμου Έδεσσας κατά του Ειδικού Τέλους

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Κατά του Ειδικού Τέλους

Η επιβολή του Τέλους Ακινήτων (ν.4021/2011) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και παράνομο στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι απάνθρωπος ο εκβιασμός της κυβέρνησης προς τα λαϊκά στρώματα, ότι αν δεν πληρώσουν το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι, θα τους κόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες, κυρίως σ' αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.

Εμείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας δηλώνουμε ομόφωνα ότι:

• Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο όσους από τους συμπολίτες μας αρνούνται να πληρώσουν τα φοροχαράτσια, επειδή βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

• Θα στηρίξουμε έμπρακτα όσους συμπολίτες μας υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, όπως διακοπή του ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ.

• Θα στηρίξουμε κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια μέχρι την κατάργηση του νόμου που τα επιβάλει, με δραστηριοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας με κάθε δυνατό τρόπο (συνέντευξη τύπου, έκδοση φυλλαδίου κ.α.)

• Θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και την ΔΕΗ να τεθεί πάλι σε ισχύ η δυνατότητα διακανονισμού ανάμεσα στους καταναλωτές και τη ΔΕΗ, για την εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος που πολλά νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν.

Το ψήφισμα αυτό...

...ψηφίσθηκε με την υπ΄ αριθμ. 365/2011 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στη 18η συνεδρίασή της 29ης Νοεμβρίου 2011.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Φίλιππος Ν. Γκιούρος
 

2 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Π Α Ν Ο Μ Ο Ι Ο Τ Υ Π Ο ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΦΤΙΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ;
    ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ "ΝΤΑ" ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε Αλμωπίας ΞΥΠΝΑ...απέδειξε οτι βάζεις την λογική,την νομιμότητα,την πατρίδα και τους ανθρώπους πάνω από το...κόμμα (ναι,για έναν φυσιολογικό άνθρωπο δεν ειναι και...τόσο δύσκολο όπως βλέπεις!)
    5:42...ασε τα κομματικά.Υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές,αν το Κόμμα διέταζε να εκτελέσετε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι θα το κάνατε.Άστο καλύτερα...
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΘΑΜΕΝΕΣ,ΓΕΛΟΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ,ΜΑΥΡΗ,ΜΠΛΕ Ή ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News