Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τα "γαλάζια" ψηφοδέλτια της Κεντρικής Μακεδονίας

Μεγάλη μάχη για τον σταυρό θα γίνει στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του real.gr

Στο Κιλκίς φαίνεται ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι υποψηφιότητες του Σάββα Τσιτουρίδη και του πολιτευτή Γιώργου Γεωργαντά, ενώ «θολό» παραµένει το τοπίο σχετικά µε την υποψηφιότητα του δηµάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα, όπου υπάρχει δικαστική «εµπλοκή» που θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις.

Στην Πέλλα...

...ο βουλευτής Γιώργος Καρασµάνης διατηρεί τη µοναδική «γαλάζια» έδρα. Νέες υποψηφιότητες είναι ο πολιτικός µηχανικός Διονύσης Σταµενίτης και ο Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, ενώ ενδιαφέρονται η Παρθένα Φουντουκίδου και ο Ιορδάνης Τζαµτζής.

Στην Πιερία φαίνεται ότι «κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες της νοµαρχιακής συµβούλου Σοφίας Μαυρίδου, του Αποστόλη Πόδα, του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Κώστα Κουκοδήµου.

Στις Σέρρες η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είναι η κυρία των «πέντε» εκφραστών της λαϊκής Δεξιάς που εκλέγεται στο νοµό, ο Κώστας Τσιπλάκης θα κατέλθει και πάλι, ενώ για το γιο του Αχιλλέα Καραµανλή, Κώστα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενδιαφέρεται να πολιτευθεί.

Στη Χαλκιδική υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς. Πιθανότατα στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν οι Ευθύµιος Καρανάσιος και Ιφιγένεια Κυριακού που είχαν διεκδικήσει την εκλογή τους πριν από δύο χρόνια. Τα νέα πρόσωπα είναι ο οικονοµολόγος Δηµήτρης Πάχτας, η ελεύθερη επαγγελµατίας Ολγα Παπαµέτη, ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου Γιώργος Γκιλής και ο δικηγόρος Νίκος Καραµανλής που συµµετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2007. Το κόµµα καταβάλλει προσπάθειες προκειµένου να πείσει το µηχανολόγο-µηχανικό και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δηµήτρη Τσούφη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.

Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

Θα συναντηθούν «παλιοί» και νέοι. Υποψήφιος θα είναι ο Κώστας Καραµανλής όπως επίσης και οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Ελενα Ράπτη, ενώ νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του επιχειρηµατία Στράτου Σιµόπουλου. Όλα δείχνουν ότι στο κυνήγι του σταυρού θα µπουν ο υφυπουργός Υγείας Δηµήτρης Βαρτζόπουλος και ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου Δηµήτρης Πανοζάχος.

Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιώργου Ορφανού, του Παναγιώτη Κοκκόρη και του Βενιαµίν Καρακωστάνογλου, ενώ κυκλοφορεί το όνοµα του Κώστα Μαργαρίτη. Μια θέση στη λίστα -πιθανότατα- θα έχουν οι Λιάνα Γούτα, Αννυ Ευθυµίου, Δηµήτρης Κούβελας και Στάθης Κωνσταντινίδης. Κοµµατικά στελέχη αναφέρουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους την Αρτεµη Διαλυνά και την Τζελίνα Μακραντωνάκη. Οι πιθανότητες του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου φθίνουν µετά από την πρόσφατη δικαστική εµπλοκή του.

Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκτός από τον Θόδωρο Καράογλου και τον Σάββα Αναστασιάδη, στους σταθερούς υποψηφίους φέρονται να είναι ο πρώην αντινοµάρχης Γιάννης Παλαιστής, η Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Αρης Αραµπατζής. Υποψηφιότητα διεκδικούν οι Αδάµ Ρεγκούζας, Παντελής Τσακίρης, Εύα Παντούσα, Βασίλης Κανάκας, Γιάννα Τζάκη, Εφη Βασιλειάδου. Μία θέση επιθυµεί και η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία προτιµά να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά η καταγωγή της -ο πατέρας της, Γιώργος, είναι πρώην βουλευτής και υπουργός- την… κατατάσσει στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News