Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κόκκινη κάρτα Σαμαρά στον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι

«Κόκκινη» κάρτα στον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι έδωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς, προκαλώντας την οργή των γειτόνων που άρχισαν τα επιθετικά σχόλια μέσω των κρατικών ΜΜΕ

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. -με μια κίνηση ενδεικτική των προθέσεών του για το πως θα κινηθεί την επόμενη περίοδο- απέφυγε οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Γκρούεφσκι, ενώ συνάντησε άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, όπως τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κένι.

Ο κ. Σαμαράς, αρνήθηκε, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να συναντήσει τον Σκοπιανό πολιτικό, με αποτέλεσμα αυτή η εξέλιξη να πυροδοτήσει αντιδράσεις στη γειτονική χώρα και να γίνει πρώτο θέμα στα γειτονικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων «ΜΙΑ», μετέδωσε ότι στο αίτημα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού να υπάρξει συνάντηση, υπήρξε άρνηση με το αιτιολογικό πως ο κ. Σαμαράς είχε βεβαρημένο πρόγραμμα και ήταν απασχολημένος.

Οι Σκοπιανοί επισημαίνουν ότι...

...η συνάντηση θα ήταν «στο πλαίσιο της γνωριμίας, της εμβάθυνσης των σχέσεων καλής γειτονίας, της οικοδόμησης κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης των σχέσεων για συνεργασία στην περιοχή».

Για τους Σκοπιανούς η άρνηση του κ. Σαμαρά αποτελεί σαφές δείγμα, ότι η Ελλάδα παραμένει αμετακίνητη στις σκληρές θέσεις της και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο και στο πως επηρεάζει την εθνική γραμμή.

Για τη Ν.Δ. η Ελλάδα δεν πρέπει να μετακινηθεί από τις κόκκινες γραμμές που έχουν διακηρυχθεί ήδη και περιλαμβάνουν -εκτός των άλλων- και το erga omnes, δηλαδή μια ονομασία έναντι όλων για κάθε χρήση.

---
Πηγή: tovima
 

6 σχόλια:

  1. Ελα ρε αφου δεν μας εχουν αναγκη τι θελει τη συναντηση, αφου θα τους αναγνωρισουν ολοι οι αλλοι τι να μας κανουν εμας.Α ρε σκοπιανοι κουνια που σας κουναγε δεν τα καταφερατε με τους σοσιαλες, με τον Σαμαρα θα τα βρειτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολος ο πλανητης τους λεει Μακεδονια και η ζωη συνεχιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω κανεις λαθος φιλε ανωνυμε.την αναγνωριση απο Ελλαδα θελουν και οχι απο ολον τον κοσμο,γιατι μονο ετσι θα καπηλευθουν την ιστορια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΣΤΟΣ 8.35 ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..κυριοι η γη τους ειναι μακεδονια!
    ...οι πολιτες αυτοι ομως δεν μου φαινονται για μακεδονες!!
    τι γινεται λοιπον?
    ..πως διαολο να τους πουμε!?
    μηπως γιαλαντζομακεδονες?
    ..ντεμεκ ματσεντονια!!
    ....παντως το ματσεντονια ειναι στανταρ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω ολοκληρη Αγγλια αλαξε ονομα αυτη δεν θαλαξουν, σαν πολυ δεν ασχοληθηκαμε, ακου Μακεδονες, αφου ειστε Σλαυοι ρε, και να ειστε υπεριφανοι γι αυτο, οπως ειναι ο καθενας με τη ρατσα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News