Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αναδίπλωση Παπανδρέου για τις εκλογές – Αντιδρά η ΝΔ

«Ο κ. Παπανδρέου δεν ήξερε τι υπέγραφε όταν συμφωνούσε στο Προεδρικό Μέγαρο; Δεν μπορεί ο βίος της κυβέρνησης να συναρτάται από τις ισορροπίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ»

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξέσπασε με αφορμή την αλλαγής πλεύσης από την πλευρά Παπανδρέου για την διεξαγωγή των εκλογών.

«Είναι πολύ σημαντικό να μείνει αυτή η Κυβέρνηση για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, μια Κυβέρνηση Εθνικής Συνευθύνης, για να μπορέσει να ολοκληρώσει ένα εθνικό έργο. Ένα εθνικό έργο για τη χώρα».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου τόνισε πως τα νέα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από την τωρινή κυβέρνηση. «Προσέξτε τον παραλογισμό: θα διαπραγματευτούμε τώρα με τους εταίρους μας, μέσα από μια Κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία συμμετέχουν οι κύριες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία με συντριπτική πλειοψηφία και, στη συνέχεια, θα ζητήσουμε μερικούς μήνες αργότερα αλλαγή αυτής της συμφωνίας! Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης και τώρα πρέπει όλες οι δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, συμμετέχοντας σ’ αυτήν, με τις θέσεις τους, βεβαίως, με τις προτάσεις τους, για να είναι ακόμα καλύτερες οι διαπραγματεύσεις και το αποτέλεσμά τους».

Την ίδια ώρα ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και υπουργός επικρατείας της Κυβέρνησης Παπαδήμου τόνιζε ότι...

...δεν αναφέρεται σε κανένα σημείο ο χρονικός ορίζοντας της κυβέρνησης.

Η αντίδραση της ΝΔ

Με το που έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Παπανδρέου στην βουλή στην ΝΔ σήμανε συναγερμός. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες καθώς οι άμεσες εκλογές και μάλιστα στις 19 Φεβρουαρίου είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου της ΝΔ ενώπιον του Κάρολο Παπούλια. Στην Συγγρού επικρατεί οργή για αυτή την αναδίπλωση του Παπανδρέου καθώς υποστηρίζουν ότι προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να κερδίσει χρόνο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Παπανδρέου δεν ήξερε τι υπέγραφε όταν συμφωνούσε στο Προεδρικό Μέγαρο; Δεν μπορεί ο βίος της κυβέρνησης να συναρτάται από τις ισορροπίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλος.

Γ. Μιχελάκης: «Κάποιοι φοβούνται την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία;»

«Η 19η Φεβρουαρίου είναι η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές», τόνισε, μιλώντας στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής μόνο παράτασης, όπως είπε, μίας έως δύο εβδομάδων.

Αναφερόμενος σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν παράταση της κυβερνητικής θητείας, ο κ. Μιχελάκης αναρωτήθηκε: «Γιατί πρέπει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ να τα μεταφέρουμε στην πατρίδα;».

Σε ερώτηση για το αν ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει νέα εκλογική αναμέτρηση, αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και ότι ισχύουν όλες οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.

«Ο λαός θα φερθεί με σωφροσύνη και θα ψηφίσει αυτόν που θα βγάλει την πατρίδα από την κρίση και θα δώσει την εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

---
Πηγή: Real
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News