Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Η σημασία που έχουν τα γεύματα στη διατροφή μας

Άλλη μια δική σας απορία βρήκε την απάντηση που αναζητούσατε.
Αν έχετε περισσότερες απορίες μπορείτε απλά να στείλετε το μήνυμά σας με κλικ ΕΔΩ.
Όλα τα σχετικά άρθρα μπορείτε να τα βρείτε στην κατηγορία "Διατροφή" πάνω στο κεντρικό μενού.
Τις απαντήσεις υπογράφει η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Αναστασία Φουντουκίδου.
Δείτε την απορία της ημέρας:

Ερώτηση
Λόγω δουλειάς δεν μπορώ να τρώω πολλά γεύματα και περιορίζομαι στο μεσημεριανό και το βραδινό. Τρώγοντας σε αυτά τα γεύματα φυσιολογικές ποσότητες φαγητού δεν υπάρχει δυνατότητα να χώσω κιλά;

Απάντηση
Με το να κάνεις 2 γεύματα την ημέρα αυτό που καταφέρνεις είναι να μειώνεις τον μεταβολισμό σου! Αυτό σημαίνει πως μειώνεις τις καύσεις που κάνεις καθημερινά. Έτσι μειώνεις τις πιθανότητες...

...να χάσεις βάρος αλλά και να χάσεις θα είναι πολύ αργός ο ρυθμός της απώλειάς σου. Προσπάθησε να κάνεις μικρά γεύματα ενδιάμεσα (γεύμα για τον οργανισμό σου είναι και τα 10 αμύγδαλα, ένας φυσικός χυμός, κ.α.) προσπάθησε να συνηθίσεις το πρωινό γεύμα, είναι το βασικότερο γεύμα που θα σε βοηθήσει στην προσπάθεια σου για απώλεια βάρους. Δεν αρκεί μόνο το να πάρουμε λίγες θερμίδες από το γεύμα, σημασία στην αποθήκευση λίπους από τον οργανισμό παίζουν και οι τιμές σακχάρου που έχουμε μετά τα γεύματα. Για να μην έχεις μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές αυτές πρέπει να κάνεις μικρά και συχνά (ανά 4ωρο) γεύματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News