Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Γκρουέφσκι: «Ακραίες θέσεις» από την Ελλάδα

"Πρόκειται για τις πιο ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Ελλάδας"

«Ακραίες θέσεις» εκφράζονται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στις απαντητικές επιστολές που έλαβε από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Πρόκειται για τις πιο ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Ελλάδας και καταδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ασχοληθούν με το πρόβλημα του ονόματος. Αποφεύγουν συναντήσεις με κάθε τρόπο και σε κάθε πιθανό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Οπως υποστήριξε ο Γκρούεφσκι, οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας «υπονομεύονται από τις εξαιρετικά ακραίες θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες, πρόσθεσε, είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στην ΠΓΔΜ από κανέναν, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση.«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά της Ελλάδας», τόνισε και εκτίμησε ότι πρόθεση είναι να μην διεξάγονται διαπραγματεύσεις.

«Εάν εντός της ερχόμενης περιόδου ξεκινούσαν οι συνομιλίες υπό κάποια πίεση, σύμφωνα με αυτό που βλέπω τώρα σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται στην Ελλάδα, θα επέλεγαν το λεγόμενο blame game, δηλαδή θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι προσπαθούν και ότι εμείς δεν ανταποκρινόμαστε θετικά», συμπλήρωσε. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ...

...δεν θέλησε να σχολιάσει την πιθανότητα να καταστεί η χώρα του μέλος του ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας τον Μάιο στο Σικάγο.

---
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ Μ...Ι ΧΤΕΝΙΖΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλαδα θα σε ποναει,1000 χωρες να σε αναγνωρισουν χωρις την Ελλαδα εισαι τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΚΟΥΡΕΦΣΚΙ ΕΔΩ 2 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Κ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ Κ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙ Κ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News