Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η υπόθεση "Εφραίμ" και οι κοινωνικο-πολιτικές της προεκτάσεις

Άποψη
Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης για το Aridaia News

Η λέξη «αγανάκτηση» είναι αυτή που θα μπορούσε να περιγράψει τα συναισθήματα του Ελληνικού λαού.

Σήμερα παρακολουθούμε όλοι με αμείωτο ενδιαφέρον την «καταδίκη» του Εφραίμ. Αν λάβουμε υπόψη την απόφαση της δικαιοσύνης, τότε θα πρέπει να πιστέψουμε ότι ένας Γέροντας του Άγιου Όρους κατάφερε να αναστατώσει ολόκληρη την κοινωνία και να πετύχει αυτό που κανένας άλλος δεν κατάφερε: να λειτουργήσει άψογα και χωρίς καθυστερήσεις η κρατική μηχανή.

Κανείς δεν αντιλέγει ότι είναι ένοχος, από τη στιγμή που αυτό έκρινε η δικαιοσύνη. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι ο ένας και μοναδικός ένοχος. Επίσης κανείς δεν μπορεί να «χωνέψει» ότι ο Εφραίμ είναι το μόνο μη πολιτικό πρόσωπο από αυτά που εμπλέκονται στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο πήρε το δρόμο των φυλακών, την ώρα που οι ευθύνες πολιτικών προσώπων έχουν παραγραφεί.

Γιατί οι πολιτικοί...

...να βρίσκονται στο απυρόβλητο; Ποιος το αποφάσισε και λαμβάνοντας υπόψη ποια κριτήρια; Φαίνεται πως το πολιτικό σύστημα συνεχίζει να μην καταλαβαίνει την οργή και την αηδία που προκαλεί στον απλό κόσμο αυτή η συμπεριφορά. Αντί να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα κατευνάσουν τις αντιδράσεις των πολιτών, αυτοί συνεχίζουν να δημιουργούν ένα κλίμα που δεν ταιριάζει στα δύσκολα μέτρα με τα οποία κατέστρεψαν τον Έλληνα και τον έριξαν στην φτώχεια και την ανέχεια.

Ο κόσμος ζητά να δει στη φυλακή όχι μόνο τον Εφραίμ, αλλά και τους πολιτικούς συνενόχους οι οποίοι «σφυρίζουν» σαν να μην έγινε τίποτα…
 

2 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΣΑΠΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΗΣ, ΜΑΝΤΕΛΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ..ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News