Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανατροπή στην «κούρσα» διαδοχής του ΠΑΣΟΚ

Πρώτος ο Λοβέρδος

Ανατροπή δεδομένων στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ καταγράφουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Pulse, η οποία δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, στην περίπτωση που δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Αναλυτικά στο σύνολο των ψηφοφόρων...

...ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει 20%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 7%, η Άννα Διαμαντοπούλου 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3% και ο Χρήστος Παπουτσής 1%.

Όταν το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 22%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, η Άννα Διαμαντοπούλου 5%, ο Γιάννης Ραγκούσης 4% και ο Χρήστος Παπουτσής 2%, ενώ άλλον υποψήφιο επιλέγει το 20%.

Σε ότι αφορά την παραμονή του Γ. Παπανδρέου στην προεδρεία το 49% των ερωτηθέντων επιθυμεί άλλον πρόεδρο και υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές. Να παραμείνει ο Γ. Παπανδρέου ζητά μόνο το 13%, ενώ το 12% ζητά να παραμείνει ο Παπανδρέου πρόεδρος, αλλά να είναι άλλος ο υποψήφιος πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θεωρεί μεγάλη ή αρκετά μεγάλη την πιθανότητα, στο άμεσο μέλλον, να διασπαστεί το κόμμα.

Επτά μονάδες μπροστά η ΝΔ. Κάτω από το 50% τα μεγάλα κόμματα

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου κινούνται αθροιστικά κάτω από το 50%.

Κατά τα άλλα η ΝΔ προηγείται με 20% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5% και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Το όριο του 3% φέρονται να μην συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι (2,5%), η Δημοκρατική Συμμαχία (2,5%) και το Άρμα Πολιτών (2%).

Τέλος οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 8,5%, άλλο κόμμα επιλέγει το 4,5%, λευκό και αποχή καταγράφονται στο 18,5%.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News