Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η πρόγνωση του καιρού για την εβδομάδα των Χριστουγέννων

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

«Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πολύ διαφορική από την προηγούμενη. Βαρομετρικά χαμηλά, που μέχρι σήμερα επηρέαζαν κυρίως την Κεντρική Ευρώπη, θα έρθουν προς τη χώρα μας, αλλάζοντας εντελώς το σκηνικό του καιρού», λέει στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» ο μετεωρολόγος, Νίκος Κανταρές.

Μία κρύο μία ζέστη θα κυλήσει ο καιρός όλη την εβδομάδα, με την Κυριακή να σημειώνονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι άνεμοι εξασθενούν. Τη Δευτέρα έρχεται νέα διαταραχή ξεκινώντας από τη Δυτική Ελλάδα, με βροχές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες, ενώ την Τρίτη ο καιρός βελτιώνεται, με τους ανέμους να εξασθενούν ξανά γυρίζοντας σε βορειοδυτικούς και βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται μόνο τοπικά.

Οι καταιγίδες όμως επιστρέφουν την Τετάρτη, με...

...έντονους νοτιάδες αλλά και χιόνια στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι την Πέμπτη γυρίζουν ξανά σε βοριάδες και ο υδράργυρος σημειώνει πτώση, με τα χιόνια να κατεβαίνουν και χαμηλά κυρίως στη Μακεδονία. Δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και στον Παρνασσό αναφέρει μετεωρολόγος.

Την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», οι βοριάδες δυναμώνουν, τα χιόνια συνεχίζουν να ασπρίζουν τις βουνοκορφές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα σημειωθούν βροχές, με το κρύο να επιμένει στη Δυτική Ελλάδα. Φτάνοντας στις γιορτινές μέρες, Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων, ο καιρός αν και θα είναι κρύος, καθώς η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, παρ’ όλα αυτά δεν θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων θα έχουμε αρκετό κρύο, αλλά και ήλιο με δόντια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο υδράργυρος όχι μόνο θα φτάσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα αλλά μάλιστα θα πέσει και κάτω από αυτά», σημειώνει ο κ. Καντερές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News