Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ υπέρ του Εφραίμ

"Πως είναι δυνατόν να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου όλοι (κληρικοί και λαϊκοί), όταν οι εμπλεκόμενοι εις την υπόθεσιν της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου δεν είναι μόνον ο π. Εφραίμ, αλλά και υπάλληλοι του κράτους και πολλοί πολιτικοί; Αυτοί όλοι απηλλάγησαν, ενώ ο π. Εφραίμ προεφυλακίσθη. Δεν είναι αυτό κατάστασις που δημιουργεί ευλόγους απορίας";

Επιστολή προς την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου υπέρ του Ηγούμενου Εφραίμ

"Λαμβάνω το θάρρος ως Επίσκοπος και Έλλην πολίτης εξ αφορμής της προφυλακίσεως του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ να απευθυνθώ εις Υμάς και να κοινοποιήσω ωρισμένας σκέψεις μου.
Χωρίς να εισέρχωμαι εις την εξουσίαν και το λειτούργημα, το οποίον εκπροσωπείτε, και έχων διάθεσιν ουχί ελεγκτικήν, αλλά παρακλητικήν, επιθυμώ να Σας παρακαλέσω να επιληφθήτε του δημιουργηθέντος θέματος και να δώσητε λύσιν, η οποία θα ικανοποιή το δημόσιον αίσθημα, εκκλησιαστικών η μη ανθρώπων, περί Δικαίου.

Πως είναι δυνατόν να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου όλοι (κληρικοί και λαϊκοί), όταν οι εμπλεκόμενοι εις την υπόθεσιν της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου δεν είναι μόνον ο π. Εφραίμ, αλλά και υπάλληλοι του κράτους και πολλοί πολιτικοί; Αυτοί όλοι απηλλάγησαν, ενώ ο π. Εφραίμ προεφυλακίσθη. Δεν είναι αυτό κατάστασις που δημιουργεί ευλόγους απορίας; Ίσως μοι αντείπητε ότι οι πολλοί απηλλάγησαν δια νόμου. Αλλά τι νόμος είναι αυτός, ο οποίος δια το ίδιον παράπτωμα άλλους τους απαλλάσσει και άλλους τους κατακρίνει. Μήπως επικρατεί εις την πατρίδα μας το jus majoris (το δίκαιον του ισχυροτέρου) εκ μέρους των πολιτικών μας;

Ο χρόνος που επραγματοποιήθη η σύλληψις και η προφυλάκισις του Ηγουμένου μόνον λύπην μπορεί να δημιουργήση. Η Γέννησις του Χριστού είναι σημείον αγάπης και όχι εντάσεων.

Δώσατε λύσιν, διότι ο λαός της Ελλάδος...

...ως άλλοι ένορκοι, ίσως διαφορετικά εκτιμήσουν την υπόθεσιν αυτήν και σχηματίσουν αντίληψιν δια τους δικαστικούς όχι ορθή αλλά ούτε και κολακευτική.
Δεν αναμένω απάντησίν Σας, επειδή ασχολείστε με πολλάς υποθέσεις, αλλά τυχόν απόκρισίς Σας θα θεωρηθή εξαιρετική τιμή δι' ημάς.

Με την ελπίδα ότι θα αποκατασταθή το δίκαιον και η αλήθεια εύχομαι Υμίν τα δέοντα".

Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
Ι Ω ΗΛ
 

10 σχόλια:

  1. afou den 8eleis na emplakeis sthn ypo8esh ths dikaiwsynhs, mhn to kaneis!!!oloi 8a paroun 8esh???eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα μάθε να γράφεις ελληνικά και μετά κρίνε τον Μητροπολίτη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΠΟΤΕ ΥΠΕΡ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ; ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΣΧΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ ΑΠΗΛΑΞΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ; ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΚΑΜΑΝ ΛΑΘΟΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει...Αν ανήκουμε στον στενό πυρήνα του Εκκλησιαστικού χώρου ακόμα και να πατήσουμε επί πτωμάτων για κάποιους δεν πειράζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Πάντως αν ήμουν στη θέση του Εφραίμ, θα είχα πάρει από την αρχή τον τορβά μου και θα είχα αποσυρθεί σε κάποιο κελί της ερήμου, προς μετάνοιαν."
    Μητροπολίτης Πέτρας

    Εσύ Ιωήλ γιατί τον υπερασπίζεσαι; Κανείς δεν τα έχει ούτε με την εκκλησία ούτε με τη θρησκεία, αλλά με τα πρόσωπα εκείνα που τάχθηκαν να την υπηρετούν και την εκμεταλεύονται και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και σκανδαλίζουν τους πιστούς. Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι φίλε ότι τα τελευταία χρόνια ακούμε συχνά πυκνά κρούσματα διαφθοράς στον Εκκλησιαστικό χώρο...Αν ζούσε ο Χριστός σήμερα τι νομίζεις ότι θα έκανε αν έβλεπε όλα αυτά που συμβαίνουν?? Φυσικά υπάρχουν ακόμα καλοί ιερείς και μοναχοί. Το θέμα είναι αν οι καλοί είναι σε θέση να θεραπεύσουν τον Εκκλησιαστικό χώρο και να απομακρύνουν τα λαμόγια που έχουν μπει στην Εκκλησία για προσωπικά οφέλη. Φυσικά θα πρέπει να ξυπνήσουν και τους σκοταδισμένους θρησκόληπτους, των οποίων οι συνειδήσεις έχουν διαμορφωθεί μέσω των θρησκευτικών προκαταλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΟΤΗΣ,ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΩΤΑΤΟ ΓΕΡΩΝΤΑ ΣΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΥΡΟΝ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ,"ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΔΕΛΦΟΣ ΑΓΙΟΣ ΕΔΕΣΣΗΣ",-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΜΙΛΕΙ,ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΟΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μείνω στην ιδιότητα σας ως πολίτης την οποία και εσείς ο ίδιος επικαλείστε.

    Κύριε Παναγιώτη Φραγκάκο λοιπόν:
    Η Ελλάδα δεν είναι Βασίλειο του Θεού. Είναι Δημοκρατία. Και στις δημοκρατίες, στα θέματα της διακαιοσύνης, κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια αν δεν έχει απόλυτη άποψη της δικογραφίας. Οπότε κανένας δεν θα έπρεπε να έχει "άποψη" εκτός απο τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.Κανένας. Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.
    Αν ο Εφρέμ σκανδάλισε με τις πράξεις του μια φορά τον Ελληνικό λαό, οι αυτόκλιτοι υποστηρικτές του ζητώντας συμψηφισμό στην ατιμωρισία τον σκανδαλίζουν περισσότερες.
    Τί λέτε δηλαδή στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου??
    " Κύριε Πρόεδρε, δεν σας ύποδεικνύω τί να πράξετε αλλά σας παρακαλώ να απελευθερώσετε και τον Εφρέμ όπως κάνατε με τους πολιτικούς. Δε με νοιάζει αν είναι αθώος ή ένοχος. Είναι άνθρωπος του Θεού και έρχονται Χριστούγεννα."

    Και κλείνετε την επιστολή σας, με την έμμεση απειλή προς τον Πρόεδρο : "Φοβού τον λαό"
    (Αυτό το τελευταίο, λυπάμαι Δέσποτα, αλλά αποτελλεί ποινικό αδίκημα, διότι όλοι γνωρίζουν οτι έχετε τη δυνατότητα απο άμβωνος να επηρεάσετε τον "λαό".)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ, ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΙΡΑΝ, ΙΡΑΚ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ.
    ΥΓ. ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
    ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ(ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφου το επιτρεπουν οι πολιτικοι μας...ου να μου χαθεις με τους πολιτικους σου..3.04..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News