Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ανάγκη για άμεση προμήθεια ειδικών οχημάτων στις Π.Υ. Γιαννιτσών και Αριδαίας

Τοποθέτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας Βασίλη Γιουματζίδη

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, τον ενημέρωσε για τις σοβαρές ελλείψεις ειδικών οχημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Γιαννιτσών και Αριδαίας και οι οποίες είναι αναγκαίες για την κάλυψη των δασικών και αστικών περιοχών που έχουν στην ευθύνη τους οι εν λόγω Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε στον αρμόδιο Υπουργό τις αυξημένες ανάγκες και το δύσκολο έργο που καλείται να βγάλει εις πέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών, η οποία καλύπτει τμήματα δύο νομών και ουσιαστικά τους διευρυμένους δήμους Πέλλας και Χαλκηδόνας, με πληθυσμό 95.000 κατοίκων, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας, που καλύπτει το διευρυμένο δήμο Αλμωπίας με έκταση που υπερβαίνει τα 1.100.000 στρέμματα, το σύνολο των οποίων είναι ορεινά και ημιορεινά.

Ως εκ τούτου, ο κ. Γιουματζίδης ζήτησε...

...να παραχωρηθούν στις εν λόγω Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, από ένα διασωστικό όχημα με πλήρη εξοπλισμό, όπως επίσης, ένα κλιμακοφόρο ή βραχιονοφόρο όχημα, η χορήγηση του οποίου είναι αναγκαία για την κάλυψη βασικών αναγκών που αντιμετωπίζουν τα αστικά συγκροτήματα των Γιαννιτσών και Κουφαλίων.

Επιπρόσθετα, η χορήγηση ενός υδροφόρου οχήματος είναι απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αριδαίας.

Αξίζει να σημειωθεί, η θετική στάση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι θα εντάξει την προμήθεια των τεσσάρων ειδικών οχημάτων, με συγκεκριμένο κονδύλιο, που θα προβλεφθεί για την αγορά τους στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών του Υπουργείου του, προκειμένου οι εν λόγω Πυροσβεστικές Υπηρεσίες να εξοπλιστούν κατάλληλα για την εύρυθμη λειτουργία τους.
 

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News