Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Συνολικά 38 επαγγέλματα και 59 ειδικότητες περιλαμβάνονται στη νέα, μικρότερη λίστα

Από το νέο έτος (και όχι αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2011 όπως είχε σχεδιασθεί αρχικά) θα τεθεί σε ισχύ η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνολικά 38 επαγγέλματα και 59 ειδικότητες περιλαμβάνονται στη νέα, μικρότερη λίστα.

Ανάμεσά τους και οι εργαζόμενοι σε θερμοκήπια, ψεκαστές φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων σε τυροκομεία, σφαγεία ζώων και πτηνών, αλλαντοποιία, ιχθυοκαλλιέργειες και ιχθυόσκαλες, βιομηχανία κρέατος και τροφίμων, παραγωγή ποτών κ.α.

Για όσα επαγγέλματα εξαιρούνται, οι ασφαλισμένοι θα...

...δεχθούν αύξηση των ορίων ηλικίας κατά μία πενταετία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μείωση των μισθών και κατ΄ επέκταση των συντάξεών τους.

Από τις αλλαγές «γλιτώνουν» όσοι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει ή θα συμπληρώσουν 12 έτη ασφάλισης (ή 3.600 ημέρες) μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015.

---
Πηγή: agronews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News