Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Καρασμάνης: "Να χαρακτηριστεί το χωριό Τρία Έλατα ως μαρτυρικό"

«Μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη απόφασης για το χαρακτηρισμό του χωριού Τρία Έλατα ως μαρτυρικού»

Στις 8-07-2010 ο Δήμος Εξαπλατάνου Ν. Πέλλας απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών την υπ’ αριθ. 116/2010 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή του αρθρ. 18 παρ. 5 του Ν. 2503/97 το αίτημα του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Λεσκοβιτών Πάικου για χαρακτηρισμό του χωριού Τρία Έλατα ως μαρτυρικού με σχετικό προεδρικό διάταγμα, όπως προβλέπεται για παρόμοιες περιπτώσεις πόλεων και χωριών που καταστράφηκαν κατά τη γερμανική κατοχή.

Επειδή όμως έκτοτε έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει καμία απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα (αφού επισήμως η αρμόδια επιτροπή δεν έχει συνέλθει).

Επειδή ακόμη, όπως αποδεικνύεται από το ιστορικο υλικό που έχει κατατεθεί συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί το χωριό Τρία Έλατα ως μαρτυρικό (το 1944 καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς, οι οποίοι έκαψαν σπίτια, ζώα και τροφές, σκότωσαν κατοίκους και άλλους φυλάκισαν).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,

Εάν προτίθεται να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό η αρμόδια επιτροπή προκειμένου ν’ αποφανθεί επί του συγκεκριμένου αιτήματος για χαρακτηρισμό του χωριού Τρία Έλατα ως μαρτυρικού;

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News