Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα του Δήμου Πέλλας για το "χαράτσι" της ΔΕΗ

Με απόφαση του Δ.Σ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας στην συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου 2011, αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου, την συζήτηση μεταξύ των μελών του, τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν και την πρόταση του Δημάρχου για το θέμα του Τέλους Ακινήτων (Ν.4021/2011) που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες μέσω της ΔΕΗ,
αναγνωρίζοντας ότι:

Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας και με τους συδημότες μας να βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ήρθε να προστεθεί και η επιβολή του Τέλους Ακινήτων (Ν.4021/2011) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, γονατίζοντας τους ήδη βεβαρημένους προϋπολογισμούς ειδικά των οικογενειών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η επιβολή του Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...

...είναι μέτρο παράνομο, αντισυνταγματικό και άδικο στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες, κυρίως όμως σ' αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ,
λόγω της ανεργίας και της φτώχειας. Ο τρόπος είσπραξης του επιδεικνύει πολιτική βαρβαρότητα και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Αποφάσισε:

Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιβολή του έκτακτου Τέλους και στην είσπραξή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση απόσυρση του άρθρου 53 του Νόμου 4021/2011 που σε κάθε περίπτωση είναι κοινωνικά άδικο και καλεί τη ΔΕΗ να αναστείλει κάθε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν και ειδικά στις ευπαθείς κατηγορίες των συμπολιτών μας.

Ο Δήμος Πέλλας θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας που αδυνατεί να πληρώσει το τέλος και που επιχειρείται η διακοπή της ηλεκτροδότησής του.

Δηλώνει ότι θα στηρίξει έμπρακτα όσους συμπολίτες μας υποστούν τις συνέπειες, όπως διακοπή του ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ. και θα απαιτήσει από την κυβέρνηση και την ΔΕΗ να τεθεί πάλι σε ισχύ η δυνατότητα διακανονισμού ανάμεσα στους καταναλωτές και τη ΔΕΗ, για την εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία, στη Διοίκηση της ΔΕΗ, στην ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News