Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η αθλήτρια του Φ.Ο.Αριδαίας Δ. Ζαπουνίδου υποψήφια για τον τίτλο κορυφαίας αθλήτριας

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου

Έξι αθλητές και δύο αθλήτριες κυρίως από τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων και το βάδην έχουν επιλεγεί ώστε να είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου και της κορυφαίας του τριμήνου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2011 στην μηνιαία δημοσκόπηση του ΣΕΓΑΣ που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του segas.gr.

Αυτή τη φορά όμως το χρονικό διάστημα επεκτείνεται στους τρεις μήνες λόγω της μικρής σε διάρκεια αγωνιστικής σεζόν που περιλαμβάνει διοργανώσεις κυρίως με κούρσες δρόμου και βάδην. Έτσι στο διάστημα αυτό ξεχώρισαν:

Γυναίκες: Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος), Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας)

Ανδρες: Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ), Βασίλης Χρυσικός (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών), Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιας Πάτρας), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) και ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου).

Η Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με επίδοση 2.45.43 στέφτηκε νικήτρια στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και ήταν η πρώτη ελληνίδα στον 29ο ΚΜΑ τερματίζοντας στην 5η θέση του διεθνή αυτού αγώνα.

Η χρονιά για την πρωταθλήτριά μας ήταν απόλυτα επιτυχημένη αφού ένα μήνα πριν (9 Οκτωβρίου) έλαβε μέρος και τερμάτισε στην 7η θέση του Μαραθωνίου «Maratona d´Italia, memorial Enzo Ferrari», στο Κάπρι της Ιταλίας με εξαιρετικό χρόνο 2:41:37 στον πρώτο της επίσημο μαραθώνιο στη καριέρα της. Το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου είναι 2.43.00 και φυσικά η αθλήτριά μας το ξεπέρασε αλλά η συγκεκριμένη διαδρομή δεν έχει τα απαραίτητα κριτήρια ώστε να «μετρήσει» το όριο.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ) κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου με επίδοση 2:24:10 που του έδωσε και την 7η θέση στον 29ο ΚΜΑ και φυσικά πήρε την καλύτερη θέση από τους συμπατριώτες μας αθλητές που συμμετείχαν.

Στο διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου που έγινε στις 25/9 όπου ξεχώρισε βέβαια ο Κενυάτης Πάτρικ Μακάου με το παγκόσμιο ρεκόρ 2.03.38, ο Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ) τερμάτισε 16ος, μετά από εξαιρετική προσπάθεια, σε 2:17:12 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ και –χαμηλό- όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Από τον Μαραθώνιο στο Βάδην όπου o Βασίλης Χρυσικός (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 50 χλμ βάδην ανδρών, που διεξήχθη στις 6/11 στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, αφού τερμάτισε σε 4 ώρες 17 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.

Στα 20 χιλιόμετρα βάδην γυναικών, στο διεθνές μίτινγκ βάδην που διεξήχθη την Κυριακή 23/10 στο Μπέργκαμο της Ιταλίας νικήτρια αναδείχθηκε η Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας) που κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα 32.47. Λίγες ημέρες νωρίτερα η πρωταθλήτριά μας, στο Κιάσο της Ελβετίας επίσης στα 20χλμ βάδην με χρόνο 1,33,34 πήρε την 2η θέση δείχνοντας ότι είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του υψηλού ορίου για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (1,33,30)

Νικητής στα 10χλμ βάδην εφήβων, στο Μπέργκαμο, ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιας Πάτρας) με χρόνο 44.06.6, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Παίδων.

Μετά τον Μαραθώνιο και το βάδην τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε και τους αγώνες Ντάιαμοντ Λιγκ στους οποίους διακρίθηκαν ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) και ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) που έγιναν πρώτος και δεύτερος Έλληνας αθλητής αντίστοιχα που κερδίζουν σε αυτόν τον αγώνα.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος μετά την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού αναδείχθηκε νικητής στον 1ο εφετινό τελικό που έγινε στη Ζυρίχη. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε στο ύψος με άλμα στα 2.32μ που ισοφάρισε για μία ακόμη φορά την ατομική του επίδοση και άφησε πίσω του όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.

Νικητής του «Ντάιμοντ Λιγκ» στις Βρυξέλλες στο επί κοντώ με άλμα στα 5.72 μέτρα ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης. Μια επιτυχία που επιβεβαιώνει ότι ο πρωταθλητής μας, 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Νταεγού είναι στην ελίτ του αγωνίσματος και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά.

Οι υποψηφιότητες

Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου/Νοεμβρίου συνοπτικά:

Γυναίκες: Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος)
Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας)

Ανδρες: Δημήτρης Θεοδωρακάκος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ)
Βασίλης Χρυσικός (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών)
Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιας Πάτρας)
Δημήτρης Χονδροκούκης (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου)

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου



---
Πηγή: segas.gr
 

2 σχόλια:

  1. μπραβο δεσποινα και οχι μονο για τισ διακρισεισ αλλα και για το ηθοσ και την υπομονη που χρειαστικε για να φτασεισ σε αυτο το επιπεδο. μαυριδισ μιχαλησ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mpravo sti simathitria kai fili mou despina gia tis exeretikes tis epidoseis k ton xaraktira tis...euxome panta ta kalitera kai mono epitixies

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News