Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Καρασμάνης: «Μόνη λύση μια νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση»

«Σε παραλυσία Πολιτεία και Κράτος»

Ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή

Την αμετακίνητη θέση του, ότι οι εκλογές είναι η μόνη επιλογή στην εθνική προσπάθεια να σωθεί η χώρα από την πρωτοφανή κρίση στην οποία τη βύθισαν ο Γιώργος Παπανδρέου και Κυβέρνησή του, επανέλαβε ο Γιώργος Καρασμάνης από το Βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Τόνισε δε με έμφαση ότι δεν νοείται, δεν είναι πλέον ανεκτή ούτε ενός 24ώρου παράταση πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, άσκησε δριμύτατη κριτική στην οικονομική πολιτική της τελευταίας διετίας, στην αναλγησία της φοροληστρικής επιδρομής, στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και στα χαράτσια για τα οποία όπως χαρακτηριστικά είπε, ¨ο κόσμος έχει χάσει πια το λογαριασμό¨. Τόνισε ακόμη, ότι εκτός από βάρβαρα αντιλαϊκή, ήταν μια πολιτική αλλοπρόσαλλη και καταστροφική γενικότερα για την εθνική μας οικονομία:

Άφησαν αναξιοποίητα τα δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ, που, όχι μόνον θα έσωζαν χιλιάδες ανθρώπους από την ανεργία, αλλά και θα δημιουργούσαν άλλες τόσες νέες θέσεις εργασίας… Πετσόκοψαν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομία μας στην ύφεση…

Αποδείχτηκαν παντελώς ανίκανοι να αποτρέψουν τη ¨φυγή¨ πολλών δεκάδων δις σε ξένες Τράπεζες.

Ηταν μια πολιτική καταστροφική και υπεύθυνη για το σημερινό χάλι: Για τη ¨νεκρωμένη¨ αγορά, για τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, για τα δεινά που βιώνουν οι Ελληνες, με μεγαλύτερα θύματα τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, το ένα εκατομμύριο και πλέον ανέργων που συνιστούν από μόνοι τους ένα κοινωνικό και εθνικό δράμα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γιώργος Καρασμάνης στο αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας ότι Προϋπολογισμός του 2012, αντί να δίνει κίνητρα για αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας στη συγκεκριμένη πρωτογενή παραγωγή, ΄ αυτόν το πρωτογενή, προβλέπει… το αντίθετο! Μειώσεις εθνικών και κοινοτικών ενισχύσεων, περικοπή των κονδυλίων ΟΓΑ και περιστολή των δημοσίων επενδύσεων ΚΑΙ στον αγροτικό τομέα. Και αυτό, υπογράμμισε ενώ οι αγρότες μας την τελευταία διετία, βιώνουν και αυτοί μια κατάσταση δραματική, με τα σχέδια βελτίωσης στον αέρα και παραγωγούς να περιμένουν και να μη βλέπουν αποζημιώσεις ακόμη και για προπέρσινες ζημιές και, εντούτοις, υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα χαράτσια των εισφορών στον ΕΛΓΑ.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Καρασμάνης, διατύπωσε τη θλιβερή διαπίστωση ότι και σήμερα έχουμε μια Πολιτεία σε παραλυσία, ένα Δημόσιο σε λήθαργο, ένα κράτος ξεχαρβαλωμένο. Και τόνισε ότι οι καιροί και το συμφέρον του τόπου απαιτούν εκλογές στην ημερομηνία που έχει καθοριστεί. Απαιτούν μια Κυβέρνηση αυτοδύναμη και ισχυρή που, με νωπή τη λαϊκή εντολή και με πρόσωπα ικανά, καταξιωμένα και αποτελεσματικά θα αναλάβουν να βγάλουν τη χώρα από τη βαθύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News