Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

H «κατάρα» της τρίτης θέσης!

Ο Ολυμπιακός κατέλαβε για τέταρτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία την τρίτη θέση σε φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον συνεχίζει το «ταξίδι» του στο Γιουρόπα Λιγκ

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης έχασε μέσα από τα χέρια του το ολόχρυσο εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, καταλαμβάνοντας τη τρίτη θέση στον όμιλό του, γεγονός το οποίο επαναλαμβάνεται για τέταρτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια!

Η πρώτη ήταν την περίοδο 1999-00 όταν τερμάτισε πίσω από τις Ρεάλ και Πόρτο και συνέχισε στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σεζόν, η οποία ήταν και η πρώτη, η οποία έδινε την δυνατότητα στους τρίτους των ομίλων των συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στα δυο ματς που ακολούθησαν, αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους χάνοντας 1-3 στο ΟΑΚΑ, αν και προηγήθηκε στο 13' με κεφαλιά του Στέλιου Γιαννακόπουλου, για να κερδίσει με 2-1 στην Σικελία σαν ... σήμερα (!) 7 Δεκεμβρίου του 1999 χάρη σε δύο γκολ του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (36', 83'). Η «Βέκια Σινιόρα» είχε προηγηθεί μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον νυν αρχισκάουτερ των «ερυθρόλευκων» Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Τη σεζόν 2000-01 ο Ολυμπιακός...

...κατετάγη τρίτος πίσω από τηην πρωτοπόρο του ομίλου Βαλένθια, (σ.σ. η οποία έφτασε για δεύτερη διαδοχική σεζόν ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ χάνοντας το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι από την Μπάγερν) και την Λιόν, με την οπία ισοβάθμησε με εννιά πόντους, αλλά τελικά έμεινε εκτός, λόγω του εκτός έδρας γκολ του Φοέ, που πλέον δεν βρίσκεται στην ζωή...

Συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου και αποκλείστηκε σε διπλούς αγώνες από την Λίβερπουλ, η οποία εκεόινη την σεζόν έφτασε μέχρι την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Αλέξη Αλεξανδρή αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2, ενώ ηττήθηκε με 2-0 στο «Άνφιλντ»

Τέλος την περίοδο 2004-05, οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν με απίστευτο τρόπο την πρόκριση στους «16 του Τσάμπιονς Λιγκ, χάνοντας 3-1 από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» με γκολ των Μέλορ (80') και Τζέραρντ (85'). Οι «ρεντς», όχι μόνο προκρίθηκαν στους «16», αλλά τελικά αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μίλαν σ' έναν ακ΄'εχαστο τελικό, που κρίθηκε στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι!

Στην συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός αρχικά απέκλεισε την Σοσό με δύο νίκες (1-0 στο Καραϊσκάκη με γκολ του Γιάννη Οκκά και νίκη 0-1 επί γαλλικού εδάφους με χρυσό σκόρερ τον Ιεροκλή Στολτίδη). Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αποκλείστηκε από την Νιούκαστλ με δύο ήττες (1-3 και 4-0).


---
Πηγή: gazzetta
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News