Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ARIDAIA NEWS: Τα παραπολιτικά της Αλμωπίας!

Καρότο & Μαστίγιο

Ψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία και μετά από πολλές αντιδράσεις ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2012.

Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι διευκρινίσεις που ζήτησε ο Χρήστος Μπίνος ήταν απαραίτητες. Και πραγματικά προκαλεί εντύπωση η αμυντική στάση που διατηρεί η πλειοψηφία. Εντάξει παιδιά, μην αγχώνεστε… Δεν είναι κακό να ζητούνται κάποιες διευκρινίσεις ακόμα και αν τις θεωρείτε «άσχετες». Άλλωστε είναι δικαίωμα και υποχρέωση των εκλεγμένων να μιλούν. Άσχετα που κάποιοι στο Δ.Σ. κυρίως από την πλευρά της πλειοψηφίας προτιμούν να διατηρούν την μουγκαμάρα τους.

Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι στο Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους και στους Δημοτικούς Συμβούλους αναλογεί συνολική ετήσια αμοιβή 182.000; Και επίσης θέλετε να μου πείτε ότι μόνο ο Συμπαραστάτης του Δημότη λαμβάνει ετησίως 26.000 ευρώ αντιμισθία; Τελικά, λεφτά υπάρχουν… Καλά τα έλεγε ο Γιωργάκης και δεν τον πιστεύαμε.

Για να τα λέμε όλα, χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών εκτέθηκε. Και μαζί του εκτέθηκε και ο Δήμαρχος και όλοι όσοι έλαβαν θέση στο αν ο Νίκος Παρούτογλου μίλησε για ΣΔΟΕ. Και εκτέθηκε γιατί ενώ επί μισή ώρα προσπαθούσαν να μας πείσουν για το αντίθετο, τελικά παραδέχτηκε και μάλιστα επανέλαβε ότι «όσοι έκαναν κατασχέσεις χωρίς να κόψουν τιμολόγια θα σταλούν στο ΣΔΟΕ». Αν το παραδεχόσουν από την αρχή αγαπητέ Νίκο «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Όμως εσύ και ο Δήμαρχος προτιμήσατε να μας αποτρελάνετε και να μας πείσετε ότι… πετάει ο γάιδαρος! Και το χειρότερο είναι ότι ο κ. Πασόης δεν διευκρίνισε αν συμφωνεί με τον Αντιδήμαρχό του, ωστόσο απάντησε με τη σιωπή του.

Μία από τις ορθότερες προτάσεις ήταν αυτή του Χρήστου Χουρσόγλου, ο οποίος είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να «εκμεταλλευτεί» με την καλή έννοια τον Γιώργο Πασχαλίδη ο οποίος αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο της περιοχής και με τις γνωριμίες του θα καταφέρει πάρα πολλά. Όμως… «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Άσχετο… Το είπαμε και πριν λίγες μέρες, το ξαναλέμε και τώρα. Δήμαρχε, πρόσεχε γιατί κάποιοι παίζουν παιχνίδια εις βάρος σου. Πρόσεχε ποιους εμπιστεύεσαι…
 

10 σχόλια:

  1. ΣΤΑΥΡΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Ο ΜΠΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΟΛΛΑ. ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ 1.352.000 ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ,50% ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΣΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 100% ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ! ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΣΔΟΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ. Ο ΜΠΙΝΟΣ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ: θα παρουν και γενικο γραμματεα στο δημο.ΠΑΣΟΗ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙΣ; ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ,ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΤΡΑΜΜΑΤΕΑ; ΡΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ. Ζ Η Τ Ω Ο Π Α Σ Ο Η Σ. ΠΑΣΟΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΩ,ΚΑΝΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. stayraki pes toys kati gia thn KOYKOYLA.POLY KELAHDANE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. re stauro.... poios pasxalidis?
    an isoun mesa sta pragmata tou pasok kai pio palia tha katalavaines ti esti pasxalidis!!!!
    eilikrina autos o anthrwpos exei thapsei polla nea kai aksia paidia me mono stoxo na nai autos vouleutis!!!!!
    tha mporousa na pw kai alla polla alla tha egrafa vivlio...
    o xoursoglou enw kserei ta parapolitika kanei ton kinezo...
    auton pou epikalountai oloi ws o agios pasxalidis...,. mexri stigmis den exei stiriksei oute enan apo tous dimarxous pou kataivenan me to pasok ektos tou xatzisaki...
    epaneilimena stirize zerzi.. autos einai o agios kai entimos anthropos.. pou mexri teleutaia stigmi prin tis dimotikes ekloges olo afine yponooumena oti tha katevei gia na fovithoun oi prasinoi ypopsifioi kai na min katevei kaneis...
    na ton xaireste ton pasxalidis sas!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε, έλεγε ο παππούς μου. Ο Πασόης και οι δικοί του σίγουρα έχουν κάνει λάθη, το λέει άλλωστε και η μεγάλη Άντζελα "ουδείς άσφαλτος". Αλλά ο δήμος Αλμωπίας δεν προέκυψε από "παρθενογένεση" είναι το νόμιμο παιδί του Δ. Αριδαίας και του Δ. Εξαπλατάνου και νονά του η ¨νοοτροπία¨ να μιλάμε για λεφτά και μόνο για λεφτά και να βλέπουμε το δέντρο, όχι το δάσος. Μόνο οι μικρόνοες και οι ωφελημένοι των παλαιών συστημάτων δεν βλέπουν ότι, ο Πασόης (ή οποιοσδήποτε άλλος και αν είχε εκλεγεί)έχει να οργανώσει έναν νέο Δήμο με τις μισές επιχορηγήσεις και συγχρόνως να καθαρίσει με τεράστια χρέη που δεν προέκυψαν φυσικά ξαφνικά με τον ερχομό του Καλλικράτη. Ο Πασόης δεν κουβαλάει κανένα μαγικό ραβδί, ούτε είναι μάγος. Όσο αναφορά τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις των αιρετών, αυτά υπήρχαν και υπάρχουν σε όλους τους δήμους της Ελλάδας. Και αυτοί που σήμερα εισπράττουν (όπως και όλοι οι προηγούμενοι) εξελέγησαν με τη ψήφο των δημοτών! Οι δημότες θα αποφασίσουν μετά από 3+ χρόνια αν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους και αν καλώς αποζημιώθηκαν για την προσφορά τους. Το τραγικότερο όμως είναι ότι, αυτοί που ασχολούνται με τις αμοιβές κλπ. είναι αυτοί που το μόνο που θέλουν είναι να εισπράττουν, ασχέτως αν μπορούν να προσφέρουν, ασχέτως αν δεν θα μπορούσαν να εκλεγούν ποτέ γιατί απλά δεν θα τους ψήφιζε κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sτο δημο μας σημερα πηραν ειδικους συμβουλους,ειδικους γραμματεις,δικηγορο,συμπαραστατη ["μπαστακα" για καποιους],ειδικους συνεργατες, τωρα θελουν να βολεψουν ενα ακομη κολληταρι σε νεα θεση που δημιουργουν, σαν ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ. Ε! αυτα ποτε προεκλογικα δεν μας το ειπε ο Πασοης,τωρα τα κανει και για αυτο ειναι δυο φορες απαραδεκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MΩΡΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΗΡΑΝΕ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ . ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ, ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΣΟΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπήρξε και δεν μπορεί να υπάρξει δήμαρχος, περιφερειάρχης, βουλευτής χωρίς συνεργάτες. Όποιος ασκεί διοίκηση χρειάζεται συνεργάτες γι' αυτό και το προέβλεπαν όλοι οι κώδικες δήμων και ο Καλλικράτης σήμερα. Όποιος νομίζει ότι, οι δήμαρχοι διοικούν έρημοι και μόνοι είναι, είτε μακριά νυχτωμένοι είτε ανόητοι. Γιατί νομίζετε οι νομοθέτες του "Καλλικράτη" προβλέπουν θέση Γενικού Γραμματέα; για να βολέψουν οι δήμαρχοι κάποιον δικό τους; Είναι δυνατόν να είστε τόσο στενόμυαλοι; Ο Πασόης και συνεργάτες πρέπει να έχει, και ο δήμος χρειάζεται γενικό γραμματέα. Είναι αναγκαίο όπως είναι αναγκαίο να αρχίστε άμεσα συνεδρίες με ειδικό ψυχοθεραπευτή, γιατί εσείς που δεν έχετε καμία απολύτως γνώση και τις δυνατότητες να προσφέρετε από οποιαδήποτε θέση, εάν σας προταθεί οποιαδήποτε έμμισθη θέση θα την αρπάξετε όπως θα αρπάζετε ένα πεσμένο στο δρόμο εικοσάευρω. Ο πόνος σας είναι ένας και μοναδικός: "γιατί οι άλλοι και όχι εμείς" τίποτα άλλο δεν σας απασχόλησε και δεν σας απασχολεί. Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή κ. Βαφειάδη το πρόβλημα ήταν αν κάποιος σύμβουλος παραδεχόταν η όχι για το ΣΔΟΕ? ή το αν πρέπει να πάνε στο ΣΔΟΕ , και δεν σε είδα ένα χρόνο τώρα να κάνεις έρευνα (σαν δημοσιογράφος) και να βγάλεις στο ΦΩΣ ποιοί διεκδικούν τι με αγωγές στον Δήμο ή τι ανέφερε ο κ.Ζέρζης στον ανακριτή που είπε ότι δεν υπήρχαν προφορικές συμβάσεις , άσχετα αν πληρώθηκαν δις επι ημερών του .. ούτε σε είδα όταν Αντιδήμαρχος από τον πρώην Δήμο εξαπλατανου είπε ότι πληρώθηκαν έργα και δεν έγιναν να ορμας στον κ. Χουρσόγλου που ενώ ήταν
    Αντιδήμαρχος έλεγε δεν ήξερα και όταν έμαθε ψήφισε τα πεπραγμένα του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου με ΝΑΙ κιόλας , ούτε καν με επιφύλαξη !!
    Οπότε ποιό είναι χειρότερο απ' όλα ? Αυτοί που φέρανε τον Δήμο εδώ ? ή αυτοί που δεν μπορούν να κυβερνήσουν επειδή ακριβώς ο Δήμος είναι σε αυτό το χάλι?
    Ο Μπίνος που ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση του Ζέρζη? Ο κ. ΑΠών τώρα θυμήθηκε να κάνει αντιπολίτευση?
    Οπότε κ. Βαφειάδη στο ξαναλέω Δημοσιογράφος είναι αυτός που βγάζει την είδηση κάνοντας έρευνα και όχι να αναπαράγει την είδηση όπως τον συμφέρει..
    Φιλικά όλα αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντιδημαρχος του πρωην Δημου ΕξΠΛΑΤΑΝΟΥ,αχαριστια γλυψιμο, ατομο που θα μεινει στην συνειδηση των ανθρωπων σε οτι χειροτερο ειχε διπλα του ο Δημαρχος.Ο κοσμος ευτηχως εμαθε τον ρολο του, τωρα πλεον στρουθοκαμιλιζει..τρωει καλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ,ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ..ΦΤΟΥ..ΦΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News