Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποκαλυπτική συνέντευξη της Π. Φουντουκίδου στο Aridaia News

Διαβάστε τη συνέντευξη

Η Παρθένα Φουντουκίδου παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Aridaia News μέσα από την οποία αποκαλύπτει τα σχέδιά της, μιλάει για το κοινοβουλευτικό της έργο και για όσα πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή συγκυρία. Επίσης απαντάει στους επικριτές της σχετικά με την ανανέωση που θα πρέπει να έχουν τα ψηφοδέλτια.

Διαβάστε τη συνέντευξη της πρώην Βουλευτή της ΝΔ Παρθένας Φουντουκίδου:

1. Ποιος θα είναι ο δικός σας ρόλος σε αυτές τις εκλογές; Να θεωρούμε δεδομένο ότι θα είστε υποψήφια με τη ΝΔ;

H κρισιμότητα και η ρευστότητα της κατάστασης, η απόλυτη αβεβαιότητα για το αύριο και ο φόβος για χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, πιστεύω θα οδηγήσουν τους πολίτες σε σταθερές επιλογές, επιλογές που εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά, ασφάλεια. Νομίζω η δική μου πολιτική παρουσία, κατ΄ εξοχήν έχει αυτά τα στοιχεία. Είμαι προβλέψιμη, προσεγγίσιμη και σταθερά ξέρει ο κόσμος της Πέλλας ότι βάζω πλάτη στα δύσκολα, είμαι έμπειρη και δύσκολα θα πέσω σε λανθασμένες επιλογές ξέρει ότι θα έχει φωνή και ότι κάποιος θα παλεύει. Είμαι η τελευταία που εγκαταλείπω κάποιο θέμα και η απάντηση μου είναι ότι...

...εφ' όσον το θέλουν οι πολίτες, εγώ δεν τους εγκαταλείπω.

2. Ποια θεωρείτε πως είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματά σας κατά τη διάρκεια της μεγάλης κοινοβουλευτικής σας θητείας;

Μιλάτε για μεγάλη κοινοβουλευτική θητεία και ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι έχω ΜΟΝΟΝ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ κυβερνητική βουλευτής. Αυτό είναι και το δικό μου αν θέλετε παράπονο.

Παρ΄ όλα αυτά πολλά προβλήματα της Πέλλας λύθηκαν με την επιμονή, την επιχειρηματολογία, αλλά και την εκτίμηση που μου έχουν συνάδελφοι που έγιναν υπουργοί και από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Οι ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ θα θυμούνται επί υπουργίας Μωραΐτη την ενεργοποίηση κοινοτικού κανονισμού με δική μου επισήμανση που τους έφερε πόρους,30,8 δισ δραχ.

Οι ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ τους αγώνες μου στο κοινοβούλιο, σε συμμαχία με άλλους βουλευτές άλλου κόμματος και την νομική μου παραίνεση να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, όταν κινδύνευαν τα επιδόματά τους.

Οι ΑΓΡΟΤΕΣ την κατ’ εξαίρεση ενίσχυσή τους και κάλυψη νέων κινδύνων, όπως και οι κτηνοτρόφοι.

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΧΗΡΑ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ και συμμαχίες που εξασφάλισαν πλειοψηφία.

Η ένταξη στο πρόγραμμα ΑΠΟΝΙΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ, ο χαρακτηρισμός του συνόλου του Νομού ως ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ και προβληματικού, που επιτρέψτε μου να πω, πως παρ’ ότι και άλλοι συνεισέφεραν, στα πιο κρίσιμα στάδια, η δική μου παρέμβαση ήταν μοναδική και σε επίπεδο πρωθυπουργού.

Η κατ’ εξαίρεση υψηλότερη επιδότηση των Επιχειρήσεων της Πέλλας, η ένταξη του Νομού σε σχέδιο ολοκληρωμένης παρέμβασης για την ΑΝΕΡΓΙΑ με αποτέλεσμα την δημιουργία 1.200 θέσεων επιδοτούμενων.

Οι ουσιαστικές μου παρεμβάσεις για την θέση της ΓΥΝΑΙΚΑΣ και η υποχρεωτική συμμετοχή 30 % σε ψηφοδέλτια, η χρηματοδότηση του ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΟΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ σε πέντε τμήματα και φυσικά η συμβολή μου στην ανέγερση και λειτουργία του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Γιαννιτσών.

Είναι πολλά, παρά πολλά σε σχέση και με την μικρή μου κυβερνητική θητεία, άλλοτε μόνη και άλλοτε μαζί και με άλλους συναδέλφους όπως η ένταξη στο 40 κοινοτικό πλαίσιο αναφοράς του φράγματος Καλής, γραμμόσκας που η νέα κυβέρνηση έβγαλε από τις προτεραιότητές της κλπ.

Πολλά καθημερινά, που αφορούν όλους τους πολίτες και τις υποδομές μέχρι συγκεκριμένες ομάδες όπως δασεργάτες αγρότες ΑΦΣ, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ, Δήμους και εκταμιεύσεις χρημάτων, δημιουργία υπηρεσιών, πυροσβεστική, σχολεία, κέντρο ΟΚΑΝΑ, αθλητικές εγκαταστάσεις, σύνδεση με Θεσσαλονίκη με ΠΡΟΑΣΤΕΙΑΚΟ που σταμάτησε, νέο θεσμικό πλαίσιο για την ΑΕΠΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΤΕΙ εάν δεν άλλαζε η Κυβέρνηση, ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ μέγαρα σε Έδεσσα και Γιαννιτσά που και αυτά σταμάτησαν, αναστολή απόφασης απομάκρυνσης ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ από Νομό που τώρα έφυγαν, λειτουργία του θεσμού ΕΦΥΕΣ που και αυτοί απελύθησαν, ίδρυση ΤΕΙ που πλέον δεν συζητούνται, κονδύλια για φυσικές καταστροφές που στην Πέλλα αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά, προνοιακά ιδρύματα, πολιτισμός. ΑΠΕΙΡΑ.

Σημαντικότερο όμως θεωρώ το γεγονός ότι ήμουνα πάντα μαζί με τους πολίτες, πλάι και μπροστά από αυτούς στους δύσκολους αγώνες τους σε οποιαδήποτε επίπεδα, ακόμα και κόντρα σε κομματικές επιλογές.

3. Η μεγάλη εμπειρία σας, σας επιτρέπει να έχετε πολιτική άποψη. Πως κρίνετε το έργο των τεσσάρων εν ενεργεία Βουλευτών του Νομού Πέλλας, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες;

Τη γνώμη μου γα τους άλλους βουλευτές θα αποφύγω να την καταθέσω ως πολιτικός. Φαντάζομαι κάνουν ότι μπορούν. Ως πολίτης όμως θα πω αυτό που λέτε και εσείς. Δεν υπάρχουν. Η Πέλλα δεν έχει φωνή. Σε μια δύσκολη συγκυρία οι εκπρόσωποι του λαού απουσιάζουν.

4. Τι έχετε να απαντήσετε στους νέους κυρίως ανθρώπους που δηλώνουν ότι σκοπεύουν να απέχουν από οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας μας;

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Όσα αυτοί αρνούνται οι εξελίξεις διαδραματίζονται ερήμην τους. Όσο αυτοί λένε «δεν πάω να ψηφίσω», κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους και λένε «ωραία». «Αυτούς που μας στέλνετε εσείς, μας είναι μπελάς. Δεν τους θέλουμε. Τους δικούς μας θα τους έχουμε μέσα στο σύστημα». Γι’ αυτό προτρέπω, ΨΗΦΙΣΤΕ αυτούς που θα μεταφέρουν στο κέντρο εξουσίας την δική σας φωνή. Εάν δεν σας αρέσουν όλοι, αναζητήστε τον λίγο καλύτερο. Μην αρνείστε το κορυφαίο δικαίωμά σας και υποχρέωση συνάμα, τουλάχιστον όχι σήμερα που πολλά δημοκρατικά δικαιώματα καταστρατηγούνται.

5. Δεν πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνει ανανέωση στα ψηφοδέλτια;

Στην ερώτηση σας εάν τα κόμματα πρέπει να κάνουν ανανέωση, απαντώ, ασφαλώς ναι. Είναι κανόνας της ζωής. Άλλωστε πάντα γίνεται. Το ψηφοδέλτιο π.χ. της ΝΔ τόσο την τελευταία φορά αλλά και όλες τις προηγούμενες, είχε νέους σε ποσοστό 50%. Αυτό διαφέρει βέβαια από το να θεωρείται καλός κάθε νέος. Εγώ συμπληρώνω το αίτημα. Ο νέος να προσέξουμε να είναι και καλύτερος από τον προηγούμενο. Φυσικά αναφέρομαι στην σκέψη και στο καθαρό μυαλό, τις ιδέες την ορμή, την φλόγα, τις ικανότητες, την εξυπνάδα, το ήθος, την αγάπη του για τον τόπο και τους ανθρώπους, την ορθή του κρίση, γενικά στο ποιόν και την προσωπικότητά του. Το θέμα βέβαια στην πολιτική δεν είναι ηλικιακό, γιατί έζησα αρκετούς νέους στην βουλή που δεν είχαν όχι το πνεύμα, αλλά ούτε και την σωματική αντοχή παλαιοτέρων. Το σοφό που είπε ο κ. Ευθύμης από το Νεοχώρι έγραψε. Όταν κάποιος υποστηρικτής νέου υποψηφίου του είπε να μπουν στα ψηφοδέλτια νέοι, απήντησε «ΓΙΑΤΙ, ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝΕ;».

6. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει στην Πέλλα για την καταπολέμηση της ανεργίας; Ποια είναι η δική σας πρόταση;

Νοιώθω άσχημα. Ορκιστήκαμε πίστη σε ένα Σύνταγμα που προστατεύει το δικαίωμα στην εργασία και βρέθηκε το πολιτικό σύστημα αμήχανο να παρακολουθεί μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί χωρίς να κάνει κάτι να την απενεργοποιήσει. Ναι, βόμβα είναι η ανεργία και ασφαλώς χρειάζονται πολιτικές σε πολλά επίπεδα. Μέτρα άμεσα και αποτελεσματικά και μέτρα μακροπρόθεσμα, διαρθρωτικά. Οικονομική πρόταση της ΝΔ επαγγέλλεται ανάπτυξη, επενδύσεις, νέο φορολογικό σύστημα που σίγουρα μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Μέχρι τότε επιβάλλεται η ταχύτατη ενεργοποίηση όλων των δυνατών μέτρων στήριξης της εργασίας, εθνικών και ευρωπαϊκών με ιδιαίτερο βάρος στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή και την τοπική αγορά, σε σχέση με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες του τόπου μας που στην πλειονότητα μένουν σε καθεστώς ημιεκμετάλλευσης.
 

13 σχόλια:

  1. ΠΟΠΗ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕΣ ΝΕΑ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι νεοι που λενε ακουγοντε για την πελλα ειναι για γελια!θα την πανε την Ν.Δ στο 15 της εκατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;;;;;;; ΕΛΕΟΣ. Η ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ. ΠΟΙΟΣ/ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
  3. Ενώ οι παλιοί πιάνουν πουλιά στον αέρα!
    Η παρουσία τους και μόνο γεννάει άσχημα συναισθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τουλαχιστον οι παλαιοτεροι (οχι μονο η φουντουκιδου, κι αλλοι) γνωριζουν τι συμβαινει. δε βαδιζουν στο σκοταδι.

      Διαγραφή
  4. ΠΟΠΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΜΑΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΔΕΝ ΤΑ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. an den sou aresei egateleipse mas esy kai pane se alli eklogikh perifereia. giati sthn pella h poph tha sarwsei kai oxi adika!

      Διαγραφή
  5. ευτυχως υπάρχουν ακόμη πολιτικοί σαν την παρθένα. αν στηριχτούμε στα νεα προσωπα που φιγουραρονται καηκαμε. πολυ σωστα τα λεει η κ. φουντουκιδου. ειδικα στην ερωτηση σχετικα με την ανανεωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. PRAGMATIKA EGRAPSE H ATAKA "MPALA THA PAIXOUME". EIXE APOLYTO DIKAIO AYTOS POY THN EIPE. ELEOS PIA ME TA NEA FYNTANIA POU XEFYTRWNOUN APO TO POUTHENA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίστευτο που υπάρχει ακόμα κόσμος που στηρίζει το παρόν πολιτικό σύστημα. Ή διορισμένοι από αυτό είναι ή συγγενείς πολιτικών....
    Έλεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απίστευτο, τολμούν κάποιοι να μιλούν για νέους υποψηφίους, τι απύθμενο θράσος, τι αναίδεια, τι ασχετοσύνη! Εδώ υπάρχει η Πόπη, η Πόπη που αγωνίστηκε και πέτυχε την ανάπτυξη του νομού μας και όχι μόνο. Πώς νομίζεται ότι διώξαμε τη χούντα; Πώς νομίζεται ότι κάναμε αντίσταση στους γερμανούς; Πώς νομίζεται ότι απελευθερωθήκαμε από τους τούρκους; Η Πόπη κυρίες και κύριοι ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Πέλλας. Και αν τολμήσουν να την αφήσουν έξω από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, θα κατέβει με τη κόρη - Ντόρα και τότε θα δεις τι θα πάθουν οι άχρηστοι που θέλουν ανανέωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΙΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΣΥΧΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΥΟΝ ΤΟΠΟ,ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΜΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News