Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τα συγκλονιστικά λόγια του Χριστόδουλου λίγο πριν πεθάνει - "Με σταύρωσε το ΠΑΣΟΚ"

Ο διάλογός με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο

Για πρώτη φορά, τέσερα χρόνια απο τον θάνατου του Χριστόδουλου, το περιοδικό Crash φέρνει σήμερα στο φώς αθέατες πλευρές της θητείας του μακαριστού ιεράρχη στον θρόνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Μεταξύ άλλων ο παλιός συνεργάτης του Χριστόδουλου, δημοσιογράφος Σωτήρης Τζούμας αναφέρει τα λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στους πολιτικούς αρχηγούς, στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους, λίγο πριν αυτός ξεψυχίσει!

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογός με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στην εντατική του «Αρεταίειου», όπου νοσηλευόταν.

Ο κ. Αλαβάνος εμφανίσθηκε μπροστά του φορώντας την πράσινη χειρουργική ρόμπα.

«Μακαριότατε, για να σε δούμε φτάσαμε στο σημείο να γίνουμε ΠΑΣΟΚ και να ντυθούμε στα πράσινα!», του είπε. Ο Αρχιεπίσκοπος μολονότι ήταν αδύναμος ακόμη και πονούσε στις τομές της επεμβάσεως, τόσο πολύ χάρηκε με το αστείο του, που γέλασε με την καρδιά του. Και του είπε:

«Αλέκο μου να είσαι καλά... με έκανες και γέλασα! Όμως, για να ντυθείς εσύ ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσεις να με δείς, όπως λές, θα πει ότι τα έχω εγώ καλά με το ΠΑΣΟΚ... Αλλά όπως ξέρεις κάθε άλλο! Ξεχνάς τι μου έχουν κάνει; Με σταύρωσαν... ειδικά επι Σημίτη και μάλιστα, χωρίς λόγο! Δεν πειράζει όμως... Αφού το επέτρεψε ο Θεός, δεν πειράζει... Όλα γίνονται για κάποιο λόγο!».

Την επόμενη φορά ο Αλέκος Αλαβάνος τον επισκέφθηκε στο σπίτι του Ψυχικού. Την ημέρα εκείνη δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη απο τον Αρχιεπίσκοπο, για το ανθρώπινο μέρος, όπως εξήγησε, για κάποιες άσχημες στιγμές που υπήρξαν κατά τις οποίες αντηλλάγησαν λόγια σκληρά.

«Εγώ, Αλέκο μου τα έχω ξεχάσει ήδη όλα αυτά! Βλέπεις στην κατάσταση που βρίσκομαι δεν μπορώ να σκέφτομαι τέτοια πράγματα που βαραίνουν την ψυχή μας! Κι εγώ σου ζητώ συγγνώμη για όλα εκείνα που μας επίκραναν τότε. Άλλωστε, εσύ ως πολιτικός, που μάχεσαι για την ψήφο του λαού, έχεις κάθε δικαίωμα να πεις και μια κουβέντα παραπάνω... Εσύ ηγείσαι ενός κομματικού μηχανισμού και σας ψηφίζει ο κόσμος... Εγώ γιατί έπρεπε να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να πω αυτά που είπα τότε... Σε ευχαριστώ, πάντως, που αναγνωρίζεις, στο επίπεδο που σε αφορά το λάθος σου... Η στάση αυτή προϋποθέτει εσωτερικό μεγαλείο ψυχής, που φαίνεται ότι διαθέτεις και με τη συμπεριφορά αυτή με συγκινείς πολύ σήμερα και με διδάσκεις!», του είπε ο Χριστόδουλος.

---
Πηγή: parapolitika.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News