Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Φυγάδευσαν την Πρωθυπουργό της Αυστραλίας για να μην την λιντσάρουν ΒINTEO

Κατά την φυγάδευσή της μάλιστα η κα Γκίλαρντ "έχασε" και το ένα της παπούτσι.

Η κα Γκίλαρντ ήταν μαζί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης σε περιοχή της Καμπέρας για την απονομή μεταλλίων με αφορμή τον εορτασμό της "Ημέρας της Αυστραλίας" που θεωρείται εθνική γιορτή.

Ξαφνικά και οι δυο βρέθηκαν παγιδευμένοι στον χώρο που γινόταν η εκδήλωση από Αβορίγινες που διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματά της μειονότητας πλέον των γηγενών της Αυστραλίας.

Οι σωματοφύλακές τους προσπάθησαν να τους απεγκλωβίσουν και τα κατάφεραν 20 λεπτά αργότερα από μια πλαϊνή πόρτα. Ο τρόμος όμως στα μάτια της πρωθυπουργού ήταν εμφανής και αποτυπώθηκε τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο. Κατά την φυγάδευσή της μάλιστα η κα Γκίλαρντ "έχασε" και το ένα της παπούτσι.

Οι διαδηλωτές τους ακολούθησαν μέχρι το αυτοκίνητο και κάποιοι τους πρόφτασαν και άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες και την οροφή.



Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το κτίριο και άρχισαν να φωνάζουν "ντροπή" και "ρατσιστές" εναντίον της πρωθυπουργού και του αρχηγού της αντιπολίτευσης θέλοντας έτσι να θυμίσουν όλα όσα έγιναν στις 27/01/1972 όταν τέσσερις Αβορίγινες πήραν μια μεγάλη ομπρέλα και την έστησαν έξω από το κοινοβούλιο θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν πρέπει να αγνοούνται από τους υπόλοιπους "Αυστραλούς". Η κίνηση αυτή ονομάστηκε ως "Η πρεσβεία των Αβορίγινων".

---
Πηγή: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News