Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

2ος Αγώνας Προσανατολισμού στην Αριδαία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αριδαία ο 2ος επίσημος αγώνας του Πρωταθλήματος Αριδαίας.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος λίγοι φίλοι του αθλήματος, που αψήφησαν το χιόνι και το κρύο. Για όσους παραβρέθηκαν (συμμετέχοντες, διοργανωτές, συνοδούς) ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, αφού ήταν ο πρώτος αγώνας που έγινε, ποτέ, στην Ελλάδα με χιόνι.

Το τοπίο ήταν φανταστικό και παρ’ όλες τις δυσκολίες (βάδισμα σε παχύ χιόνι, χαμηλή ορατότητα, κρύο για την επιτροπή διοργάνωσης που στεκόταν για 4 ώρες ), το απόλαυσαν όλοι. Ο αγώνας σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι διαγωνιζόμενοι να μην κουραστούν πολύ (σύντομες διαδρομές), αλλά να δυσκολευτούν στον εντοπισμό των σημείων ελέγχου (σύνθετος προσανατολισμός και σημεία παγίδες). Επίσης οι διαδρομές χαράχτηκαν έτσι ώστε οι αθλητές να αποφύγουν τα πολλά κρυμμένα χαντάκια που υπάρχουν στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες κινήθηκαν Νότια της Αριδαίας, με αφετηρία την «Ποτοεμπορική», του Κυριάκου Παντελίδη, που μας φιλοξένησε.

Στους 3 αγώνες που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην Αριδαία (18 Δεκέμβρη, 22 Γενάρη και 12 Φλεβάρη)...

...παραβρέθηκαν παρατηρητές του Ελληνικού Συλλόγου Αγωνιστικού Προσανατολισμού, οι οποίοι παρατήρησαν και έλεγξαν: την ποιότητα και την πιστότητα των χαρτών που χρησιμοποιήθηκαν, την σχεδίαση των διαδρομών ανά κατηγορία, την οργανωτική αρτιότητα της γραμματείας και των επιτροπών ελέγχου και χρονομέτρησης, καθώς και το ενδιαφέρον και κάποιες εξαιρετικές επιδόσεις των διαγωνιζομένων. Μετά τον 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος Αριδαίας, ο Ε.Σ.Α.Π. αποφάσισε όλοι οι αγώνες που θα γίνουν στην Αλμωπία μέχρι τον Ιούνη του 2012, και θα σχεδιαστούν από την Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Προμάχων, να ενταχθούν στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προσανατολισμού (ΠΠΠ 2011-2012).

Έτσι ο αγώνας της 22 Γενάρη χαρακτηρίζετε 4ος αγώνας ΠΠΠ, ο αγώνας της 12 Φλεβάρη χαρακτηρίζετε 5ος αγώνας ΠΠΠ, ο αγώνας της 3 Μάρτη 6ος αγώνας ΠΠΠ, ο αγώνας της 18 Μάρτη 7ος αγώνας ΠΠΠ, και οι επόμενοι 4 αγώνες που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν θα χαρακτηριστούν αντίστοιχα.

Θα υπάρξει, σύντομα, ενημέρωση, για τους επόμενους αγώνες του ΠΠΠ και για τις επιδόσεις και την επίσημη βαθμολογία των αθλητών από τον Νομό Πέλλας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News