Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μακελειό σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Πάνω από 70 νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Τους 73 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Αίγυπτο. Αποτέλεσμα επεισοδίων μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα

Τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην Αίγυπτο σε επεισόδια που ακολούθησαν το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ.

Να σημειωθεί πως οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για πέντε νεκρούς αλλά ο αριθμός τους, όσο περνούσε η ώρα, άλλαζε δραματικά προς το χειρότερο, από το υπουργείο Υγείας.

Τα επεισόδια έγιναν μεταξύ οπαδών των ομάδων Αλ-Μασρί και Αλ-Αχλί που έληξε 3-1, μία σπάνια νίκη για την Αλ-Μασρί, την οποία οι οπαδοί προσπάθησαν να γιορτάσουν με έντονο τρόπο.


Οπαδοί της Αλ-Μάσρι πέταξαν πέτρες, βεγγαλικά και μπουκάλια τραυματίζοντας παίκτες και άλλους θεατές.

Οι ποδοσφαιριστές μεταφέρθηκαν γρήγορα στα αποδυτήρια αλλά οι χιλιάδες θεατές άρχισαν να συμπλέκονται άγρια.

Όπως αναφέρει το Associated Press κάποιοι από τους νεκρούς είναι άνδρες των σωμάτων ασφάλειας, που δεν φαίνεται να έκαναν κάτι για να αποτρέψουν ή να σταματήσουν τα επεισόδια, δεν είναι όμως σαφές πώς έχασαν τη ζωή τους αυτοί ή τα άλλα θύματα.

Εξάλλου, ο ανταποκριτής του BBC, Τζον Λέιν ανέφερε ότι αρκετοί από τους οπαδούς πέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, αφού ο έλεγχος που τους διενεργήθηκε πριν από την είσοδο στις εξέδρες ήταν υποτυπώδης.

Από το μένος των θερμόαιμων δεν γλίτωσαν ούτε οι φίλοι της Αλ Αχλί, οι οποίοι κυνηγήθηκαν μέχρι τα αποδυτήρια.


---
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News