Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι Βουλευτές για την κατάσταση της Αλμωπίας

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

Σύσκεψη διοργανώνει ο Δήμος Αλμωπίας την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίουκαι ώρα 17.00μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, των βουλευτών του Νομού Πέλλας και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, με θέμα την επικείμενη υποβάθμιση και κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών της Αλμωπίας, ώστε να επιτευχθεί μια συνολική και δυναμική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η απόφαση του ΙΚΑ να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα της Αριδαίας.

Είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους τοπικούς φορείς σε συνάντηση και αυτό είναι πολύ θετικό.

Θα πρέπει επιτέλους και οι τέσσερεις Βουλευτές του Νομού Πέλλας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκπροσωπήσουν εκτός από τις υπόλοιπες επαρχίες και την Αλμωπία η οποία είναι ουσιαστικά τελευταία στη λίστα των προτεραιοτήτων που έχουν θέσει οι Βουλευτές, κυβερνητικοί και μη.

Δεν είναι δυνατόν...

...να εξασφαλίζονται χρήματα για μη αναγκαία πράγματα στους άλλους Δήμους και ο Δήμος Αλμωπίας να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Έχουν και οι Βουλευτές ευθύνες τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουν αν θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και πάλι την ψήφο των πολιτών της Αλμωπίας.

Δυστυχώς όμως ευθύνη έχουν και όλοι οι πολίτες οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια στερούν τη φωνή από την Αλμωπία επιλέγοντας να στηρίξουν πρόσωπα από τον υπόλοιπο νομό, παραγκωνίζοντας τους τοπικούς υποψηφίους.

Αυτή όμως είναι μία μεγάλη συζήτηση που σίγουρα δεν είναι επί του παρόντος.

 

7 σχόλια:

  1. Οι βουλευτες να εξασφαισουν στην Αλμωπια και εναν υποσταθμο ΔΕΗ ωστε να υπαρχειεπαρκεια για την παραγωγή ηλεκτρ. ενεργειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΥΡΙΕ 03:55 ΑΚΥΡΩΣΕΣ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ . ΕΝΩ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ , ΕΣΥ ΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΙΣΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ. ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΕΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΙΠΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν βουλευτές στο νομό Πέλλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητέ Διαχειριστή του blog

    H άλλη άποψη

    Όπως γνωρίζεις ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας ,της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και γενικά της αμφίδρομης ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο μπορούν να παίξουν δυο τρεις κοστοβόρες υπηρεσίες παλαιάς κοπής στην Αριδαία που το μόνο προϊόν που παράγουν είναι ο παραγοντισμός και η ανέλιξη των υπαλλήλων τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η κρατική δομή πρέπει να αλλάξει ,ώστε να λειτουργήσει επιτέλους αυτό το κράτος.Ο κατακερματισμός δεν ωφελεί πουθενά ,το μόνο που κάνει είναι να φορτώνει τις τσέπες του Έλληνα φορολογούμενου. Υπηρεσίες τις οποίες ήμασταν μαθημένοι χρόνια τώρα να τις παίρνουμε από συγκεκριμένους κρατικοδίαιτους οργανισμούς πρέπει να μάθουμε να τις λαμβάνουμε από αλλού και με άλλα μέσα .(πχ από τα ΚΕΠ και οι νέοι από το διαδίκτυο). Μήπως έπαθαν ανήκεστο βλάβη οι πολίτες επειδή έκλεισε το ταμείο της ΔΕΗ ,ή επειδή έφυγε το διοικητικό του ΟΤΕ; Τι μπορεί να σου δώσει η ΔΟΥ ή το ΙΚΑ τις υπηρεσίες των οποίων θα πάρουν σε λίγο ο Δήμος και οι λογιστές; Πρέπει λοιπόν αυτές οι υπηρεσίες συγκεντρωτικά να εκτελούν επιτελικό έργο και όχι πολιτικάντικο εκτελώντας διαταγές βουλευτών η γεμίζοντας τις τσέπες ιδιοκτητών ακινήτων με ταυτόχρονο άδειασμα της τσέπης του φορολογούμενου. Μήπως έχει έρθει η ώρα αντί να φωνασκούν με λεονταρισμούς και λαϊκίστικες στομφώδεις εκφράσεις οι άρχοντες αυτής της κατεξοχήν γεωργικής και αναπτυσσόμενης τουριστικά περιοχής να βγάλουν από τα γραφεία τους ανάλογους επιστήμονες ,ώστε να περάσουν στον απλό κοσμάκη αυτό που διδάχτηκαν .Μήπως έχει έρθει η ώρα να κουνήσουν όλοι οι διοικούντες το κεφάλι τους, ώστε με τους κατάλληλους σχεδιασμούς να δημιουργήσουν τις ανάλογες υποδομές για να μπορέσουν να απορροφήσουν κονδύλια από τα ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να αρχίσει να δουλεύει η μηχανή της ανάπτυξης στην πολύπαθη αλλά και ευλογημένη Αλμωπία ,πολύπαθη από τους ανεπαρκείς συνεταιριστές, ευλογημένη από αυτά μπορεί να παράξει. Ας γίνουν δυο τρία πραγματάκια σ αυτόν το τόπο, ώστε να φύγει η μιζέρια και ύστερα όχι μόνο ένα ΙΚΑ και μια ΔΥΟ, αλλά και δυο και τρία(σχήμα λόγου) θα δημιουργηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω αγαπητέ - η.Αρκεί αυτή η συγκεντρωτική πολιτική την οποία υπερασπίζομαι κατά τα άλλα να μη λειτουργεί εις βάρος των αδυνάτων Και εννοώ ημών των Αλμωπιαίων ) και προς όφελος άλλων (και εννοώ της πρωτεύουσας του Νομού μας ) οι οποίοι μέχρι και σήμερα τον τόπο μας ουδόλως υποστήριξαν ισχυριζόμενοι οτι εμείς είμαστε η επαρχία και αυτοί, η πρωτεύουσα. Σαφώς και δεν θα υποστοστούμε ανήκεστο βλάβη από την μη ύπαρξη των υπηρεσιών στο Δήμο μας σαφώς πλουτίζουν οι ιδιώτες ( μισθωτές ) από την στέγαση αυτών και σαφώς δεν απαιτείται η απασχόληση τόσων δημοσίων υπαλλήλων σ΄αυτές ( οι περισσότεροι κοιτανε πότε να τελειώσει η ώρα για να φύγουν) .Ομως ας έχει κάποιο όφελος από την συγκεντροποίηση αυτή και η ευλογημένη Αλμωπία μας που όλοι θέλουν να την κατασπαράξουν και μόνο στις εκλογές την θυμούνται. Συμφωνώ απόλυτα να γίνουν δύο τρία πραγματάκια στην Αλμωπία μας, οι ηγέτες μας όμως πρέπει να την στηρίξουν, αυτοί είναι υπόλογοι έναντι των πολιτών και της ιστορίας. Και το παράπονό μου.. Εχουν το ανάστημα, το σθένος και την υπερηφάνεια να κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσουν, να ψάξουν και να δώσουν λύσεις , να ενδιαφερθούν εν τέλει για τον τόπο μας. Δεν βλέπεις καθημερινά το ήθος τους μέσα από τις πράξεις τους, δεν βλέπεις ότι ακόμη δεν ξεκόλλησαν από το δούναι και λαβείν και την εκπλήρωση των προεκλογικών τους υποσχέσεων.....

      Διαγραφή
  5. ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ (ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ, ΚΑ-Η-ΚΑ-ΜΕ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KYRIE 7.14 ANTITHETA ME OSA ME KATALOGIZEIS DEN EIXA KANENA PROSWPIKO SYMFERON APLA WS KATOIKOS THS ALMWPIAS VLEPW TO OIKONOMIKO XALI POU BIWNOUME KATHIMERINA KAI OI ENDIAFEROMENOI POU THELOUN NA EPENDUSOYN STHN ENERGEIA DEN MPOROUN APO TO GEGONOS THS YPERFORTOSEIS TOY SHMERINOY DYKTIOY THS DEH.DEN EXW KAMIA SXESH ME TETOIES EPENDYSEIS ME ADIKHSES KAI PISTEYW NA TO KATALAVES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News