Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σύσκεψη με εντάσεις για την υποβάθμιση της Αλμωπίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τοπικών φορέων στον Δήμο Αλμωπίας η οποία είχε στόχο να σταματήσει την επικείμενη κατάργηση υπηρεσιών και σχολικών μονάδων της Αριδαίας.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι επιλογές είναι δύο: Απάθεια ή συλλογικός αγώνας», διαλέγοντας φυσικά το δεύτερο.

Στη συνέχεια κλίθηκε να τοποθετηθεί η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σε γενικές γραμμές ανέφερε ότι όλα όσα ακούγονται είναι φήμες, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι βάζει το χέρι της στη φωτιά γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, για τον ΟΑΕΔ Αριδαίας είπε ότι σαν σκέψη υπάρχει η «διοικητική συνένωση με την αντίστοιχη υπηρεσία της Έδεσσας», ενώ εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως στον ΟΑΕΔ της Αριδαίας δεν θα υπάρχει Διευθυντής και κατά τα άλλα δεν θα αλλάξει τίποτα. Για το ΙΚΑ Αριδαίας τόνισε ότι τώρα ξεκινάει η συζήτηση και πως η Αλμωπία έχει πολλά επιχειρήματα για να μη κλείσει. Όλα αυτά, όπως είπε, της τα μετέφεραν οι αρμόδιοι.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηλίας Θεοδωρίδης ο οποίος εμφανίστηκε πιο ρεαλιστικός, λέγοντας πως είναι σε εξέλιξη κάποιες αλλαγές που αφορούν ολόκληρη τη χώρα τις οποίες κανείς δεν μπορεί να σταματήσει, ούτε καν οι Βουλευτές και οι Υπουργοί. Για το ΙΚΑ Αριδαίας δήλωσε ότι σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει ο ίδιος από υποκατάστημα θα μετατραπεί σε γραφείο, όπως και πολλά άλλα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επιπλέον ο Βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Στο Νομό Πέλλας προβλέπονται δύο υποκαταστήματα. Η γνώμη μου είναι ότι το γραφείο δεν θα υπολείπεται σε τίποτα από το σημερινό υποκατάστημα, παρά μόνο στην απονομή των συντάξεων. Με αυτή την εκδοχή συμφώνησα». Για τον ΟΑΕΔ Αριδαίας, ο Βουλευτής ανέφερε ότι σε συνομιλία που είχε με τον κ. Κουτρουμάνη, ο οποίος είναι ο αρμόδιος Υπουργός, του έγινε γνωστό ότι το σχέδιο έχει αναλάβει να κάνει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας. Όπως είπε, ένα πιθανό σενάριο είναι να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες των ΚΕΠ και να ενταχθούν σε αυτό τομείς αρμοδιοτήτων του ΟΑΕΔ, ώστε να παραμένουν οι εργαζόμενοι στην έδρα τους.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στον Δήμο και σε οποιαδήποτε κινητοποίηση για να μείνουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες στην Αλμωπία.

Ο πολιτευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής με τη σειρά του τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει αντίδραση διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά». Επίσης ο κ. Τζαμτής δήλωσε πως θα είναι δίπλα στην Αλμωπία για αυτόν τον δίκαιο αγώνα.

Ο Χρήστος Μπίνος, ο οποίος πήρε το λόγο πολλές φορές, τα έβαλε με τους Βουλευτές και πρότεινε να καταργηθούν υπηρεσίες και σε Γιαννιτσά και Έδεσσα. Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξε λεκτικό επεισόδιο με την Θεοδώρα Τζάκρη και τον Ηλία Θεοδωρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν πολλές απόψεις των πολιτών και εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες, οι οποίοι δήλωσαν αγανακτισμένοι και δεν δίστασαν να τα βάλουν με τους Βουλευτές. Όπως είπαν πολλοί από αυτούς, η αγωνία τους είναι μεγάλη καθώς δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Μάλιστα πολλοί από αυτούς έκαναν προτάσεις και ζήτησαν να μάθουν την αλήθεια. Επιπλέον, υπήρξε αναστάτωση, καθώς η κ. Τζάκρη τα παρουσίασε όλα πολύ «ρόδινα», ενώ ο κ. Θεοδωρίδης είπε ξεκάθαρα ότι δρομολογούνται αλλαγές.

Τελικά, αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας επιτροπής η οποία θα παρακολουθεί τα συγκεκριμένα ζητήματα και η δημιουργία ψηφίσματος με το οποίο θα απαιτείται να μην καταργηθεί καμία υπηρεσία ή σχολική μονάδα της Αλμωπίας.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι απουσίαζαν δύο Βουλευτές, ο Βασίλης Γιουματζίδης και ο Γιώργος Καρασμάνης, καθώς επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό θέμα.








Aridaia News
Περισσότερα σχετικά με τη σύσκεψη, θα σας μεταδώσουμε αύριο Σάββατο
 

12 σχόλια:

  1. Καλή κίνηση, ο δήμος έκανε μία πού καλή αρχή για να προκύψει ένα δυνατό μέτωπο όλης της κοινωνίας κατά της σχεδιαζόμενης υποβάθμισης της περιοχής μας. Ήρθε η ώρα, ενωμένοι (με ή χωρίς βουλευτές και πολιτευτές)να αντισταθούμε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να αποτρέψουμε όλες τις σχεδιαζόμενες καταργήσεις υπηρεσιών, θα μάθουμε τουλάχιστον να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, ως μία κοινωνία που ξέρει τι δεν θέλει. Και μια και είπα "όλοι μαζί και ενωμένοι", ο τύπος με το μπεγλέρι έμεινε μέχρι τέλους ή βαρέθηκε και έφυγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥς ΦΙΛΕ, Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

      Διαγραφή
  2. Ο πασοης ειναι ο μονος δημαρχος που μιλησε για συλλογικοποιηση της ευθυνης! Δεν αναγνωριζει ετσι την δικη του ευθυνη για οσα δεινα ερχονται στον τοπο για το ανυπαρκτο εργο του και την ανυπαρξια του σε προσωπικο πολιτικο επιπεδο...το μονο που ειχε να πει ηταν....εμενα με στηριζει το πασοκ! Αυτος ειναι ο αχυρανθρωπος της τσακρη...κριμα για την αλμωπια να εχει τετοιο ατομο δημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝ ΧΩΜΑΤΑ, ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΧΑΛΙΚΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ? ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.
    Κ.ΣΠΡΙΤΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο 2:37 ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;; ΚΑΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΩ, ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΖΕΡΖΗ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ,ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ ΧΑΖΟΛΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 20ΣΑΛΕΠΤΟ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ. κ. ΖΕΡΖΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ, ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ;ΚΡΙΜΑ ,ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΖΕΡΖΗ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΑΣΚΑΛΟΣ; ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΠΧΗ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΑΖΟΓΕΛΑΣ; ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΣΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ; ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΠΑΙΡΑΣΕΣ; ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΙΑ; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΡΟΚΛΙΤΙΚΑ; ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φίλε αρθρογράφε όσο αφορά τον καρασμάνη που δεν παραβρέθηκε, θέλω να σε ρωτήσω: να κάνει τι;
    οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι υπέυθυνοι για την κατάργηση του υποκαταστήματος.
    ο καρασμάνης έίναι γνωστό σε όλους ότι από παράρτημα το έκανε υποκατάστημα. αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. από δω και πέρα μόνο λόγια και παραμύθια θα ακόμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 11¨08 το χειρότερο είναι ότι στην Δωροθέα στα πλατάνια αφήσανε τα σκουπίδια και πήρανε τα χώματα το ίδιο κάνανε και στο αυλάκι του Γαρεφίου αφήσανε τα πολλά σκουπίδια που είναι πάνω απο την γέφυρα προς Προμάχους και δούλεψαν κάτω απο αυτήν πρός Αγάθη που είχε λίγα σκουπίδια. Στο Βορεινό καταστρέψαν όλλα τα πλατάνια αφου ξύνουν το χώμα και καταστρέφουν τις ρίζες. Σκάβουν και φορτώνουν τα χαλίκια σε μια μεγάλη έκταση που δεν είχε ποτέ ίχνος απο σκουπίδια, Τα χαλίκια προς την Νέα Ζωή που τα πάνε ποιός τα πέρνει?.
    Κ. Δήμαρχε τι δουλειά είναι αυτή που καταστρέφετε τα πλατάνια γιατί δεν ενημερώνετε τους πολίτες. Ποιός πληρώνει γιαυτό το έργο που καμία σωστή δουλειά δεν γίνεται. Κ. Τσάνταλη και Παρούτογλου γιατί τώρα δεν φωνάζετε για αυτό το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχολιαστή 01.34 από το βόρβορο εναντίον του Ζέρζη δείχνεις το δικό σου κόμπλεξ. Ξεπέρασέ τον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? ΠΕΞΕ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ..

      Διαγραφή
  10. Μήπως προσπαθούν να κλείσουν (μπαζώσουν) για κάποιον λόγο (έλεγχο;), άρον άρον τον ΧΥΤΑ Ν.1(ετοιμάζουν τον 2ο);

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News