Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση της Υπουργού Παιδείας για το αίτημα της Τρόικα για απολύσεις εκπαιδευτικών

"Υπάρχει η Ελλάδα που δημιουργεί, που καινοτομεί, μια Ελλάδα άριστη. Μην την ξεχνάμε ποτέ γιατί σε αυτή βασιζόμαστε"

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου σε σημερινή συνέντευξη της, δήλωσε σχετικά με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα ζητά απολύσεις εκπαιδευτικών ότι:

«Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για το θέμα των απολύσεων στον τομέα της εκπαίδευσης. Το θέμα επανέρχεται, και είναι σημαντικό, όχι μόνο γιατί απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αλλά γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει να γίνουν απολύσεις και να μην υπάρχουν εκπαιδευτικοί στις τάξεις. Μπαίνουμε πια στον πυρήνα της λειτουργίας μίας ευνομούμενης πολιτείας. Σχολείο σημαίνει δάσκαλος στην τάξη. Από εκεί ξεκινούν όλα.

Η απάντηση για τον εξορθολογισμό του αριθμού των εργαζομένων στην Παιδεία έρχεται μέσα από τη σωστή διαχείριση και την πολλή δουλειά και όχι μέσα από τσιτάτα. Η απόδειξη από το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να γίνει άνθρωπο τον άνθρωπο.
Ελλάδα της Αριστείας και της Καινοτομίας στην Εκπαίδευση και την Έρευνα.

Στην Ελλάδα, που πλανάται πάνω της ένα γκρίζο σύννεφο και όλοι είμαστε στα πρόθυρα της κατάθλιψης, οφείλουμε να...

...αναδεικνύουμε την αισιόδοξη πλευρά. Υπάρχει η Ελλάδα που δημιουργεί, που καινοτομεί, μια Ελλάδα άριστη. Μην την ξεχνάμε ποτέ γιατί σε αυτή βασιζόμαστε. Στη χθεσινή εκδήλωση προσκαλέσαμε ανθρώπους από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αναδείξαμε τα πραγματικά παραδείγματα: Τεχνολογικό Λύκειο που κάνει ρομπότ, Πολυτεχνείο που κάνει αυτόματο αυτοκίνητο, Φαρμακευτική Σχολή που βγάζει καινοτόμα προϊόντα για το αλτσχάιμερ, δημοτικά σχολεία που κάνουν προγράμματα που θα ζήλευε και η Φινλανδία.

Μόλις τελειώσει η κρίση, γιατί θα τελειώσει, θα υπάρχει μία Ελλάδα που πρέπει δημιουργήσει. Αυτή η Ελλάδα έρχεται μέσα από την Παιδεία».
 

3 σχόλια:

  1. tous ekpaideutikous pou tha apoluseis kai tha afhseis xwris pswmi kai tha thusiaseis sto vwmo tis kainotomias tous skefthkes??? skefthkes pws apo ti mia i Ellada sta dika sou ta matia tha "megalwnei" enw kapoioi tha exoun to ptuxio tous gia ladokola??? alla an estw gia mia stigmh epernes kai su 800 eurw to mhna tha katalavaines.... ek tou asfalous oloi magkes eisaste ekei mesa....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποια μιλάει η κ. μπίλντεμπεργκ που συνέρχεται πίσω από κλειστές πόρτες στα κλαμπ των ισχυρών?

    όσο για την ταμπακιέρα τίποτε.... καμμία απολύτως δήλωση για το ότι δεν πρέπει να απολυθούν εκπαιδευτικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ 'ΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News