Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

"Όχι στην επικείμενη κατάργηση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ και ΟΑΕΔ της Αλμωπίας"

Βασίλης Γιουματζίδης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης κατέθεσε αναφορές προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταφέροντας του τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας και με την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΟΑΕΔ Αριδαίας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αριδαίας με το κλείσιμο νευραλγικών υπηρεσιών, παρατηρείται μια συνεχής υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής ,γεγονός που δημιουργεί την εύλογη αγανάκτηση και διαμαρτυρία ,τόσο των κατοίκων ,όσων και των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτές.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της αναφοράς ο βουλευτής τονίζει ότι...

...μια ενδεχόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αριδαίας και αντίστοιχα του ΟΑΕΔ θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα στην ευρύτερη οικονομική και κοινωνική σύσταση της περιοχής, αφού πρόκειται για δύο υπηρεσίες η λειτουργία των οποίων καλύπτει τις ανάγκες μιας τεράστιας έκτασης του ακριτικού και παραμεθόριου Δήμου Αλμωπίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ εξυπηρετεί 60 Δασικούς Συνεταιρισμούς ,μέλη οικοδομικών συνεταιρισμών, εργοστάσια εποχιακού χαρακτήρα όπως κονσερβοποιίες φρούτων και λαχανικών ,υπαλλήλους σε τουριστικά καταλύματα κλπ. ενώ αντίστοιχα στο υποκατάστημα του ΙΚΑ ο αριθμός των ασφαλισμένων ανέρχεται σε 7000 πρόσωπα.

Βάσει των παραπάνω στοιχείων καθίσταται σαφές, η ανάγκη όχι απλώς της συνέχισης της λειτουργίας των εν λόγω υπηρεσιών αλλά και της περαιτέρω ενίσχυσης αυτών. Ο κ. Γιουματζίδης σχετικά με το θέμα δηλώνει «ζητάω να σταματήσει κάθε σκέψη και ενέργεια που θα υποστελεχώσει τις υπηρεσίες από την ύπαιθρο και τους κατοίκους της, προκαλώντας τους οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία προκειμένου να εξυπηρετηθούν».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News