Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Τι συμφώνησαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί - Πυρετός στα κόμματα

Μπαράζ διαβουλεύσεων στα κόμματα

Πολιτικό συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ, έκτακτη σύσκεψη στη ΝΔ, έκτακτη σύσκεψη και στο ΛΑΟΣ.

Πολιτικό συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ

Στις 22.00 ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου με την συμμετοχή 6 υπουργών, Ε. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδου, Μ.Χρυσοχοίδη, Α. Διαμαντοπούλου, Δ. Ρέππα Γ. Κουτρουμάνη, για να συζητηθούν όλα τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Έκτακτη σύσκεψη στη ΝΔ

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει επαφές με τους στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να γίνει αποτίμηση των όσων ειπώθηκαν στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων.

Το διαπραγματευτικό του πλαίσιο έβαλε σήμερα κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, όπως αναφέρουν στελέχη του επιτελείου του.

"O κ. Σαμαράς παλεύει για 13ο και 14ο μισθό, επίσης δίνει τη μάχη για να μην υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δεν δέχεται τα περισσότερα από όσα ζητούν για τις επικουρικές συντάξεις, ενώ συζητά το θέμα του κατώτερου μισθού", έλεγαν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της πεντάωρης σύσκεψης των αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά λένε ότι αυτά τα θέματα αποτρέπουν μεγαλύτερη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, η ΝΔ επιμένει ότι για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οφείλεται στον κ. Σαμαρά.

Έκτακτη σύσκεψη στο ΛΑΟΣ

Σύσκεψη με τα στελέχη του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση και τους στενούς του συνεργάτες, συγκαλεί, εκτάκτως, απόψε στις 22:30 ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, με αντικείμενο τις προτάσεις της τρόικας για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από ανώτερες πηγές του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εξεδήλωσε την άρνησή του να δώσει "εν λευκώ συναίνεση".

Κατά τις ίδιες πηγές, τα τρία τέταρτα του συνολικού χρόνου της συνάντησής του οι αρχηγοί ασχολήθηκαν με τα εργασιακά ζητήματα, για τα οποία ζητά διευθετήσεις η τρόικα. Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε στη σύσκεψη πως δεν πρόκειται την παρούσα χρονική περίοδο οι Ευρωπαίοι να προχωρήσουν σε αποβολή της χώρας μας από την ΕΕ και την ευρωζώνη, ενώ υποστήριξε ότι οι υπόλοιποι εταίροι έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με την συμπεριφορά της Άνγκελα Μέρκελ.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα "αποτυχημένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ" και ζήτησε ανασχηματισμό, μόλις ολοκληρωθεί το PSI. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, με την συμμετοχή τεχνοκρατών..

Διαβάστε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος.

---
Πηγή: NewsIt.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News