Αποκλειστικό θέμα Aridaia News |
Μία αποκλειστική συνέντευξη κόλαφο παραχώρησε ο Ηλίας Θεοδωρίδης στο Aridaia News.
Ο Βουλευτής Ν. Πέλλας του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμέα κριτική στο κόμμα του, ενώ αποκάλυψε τι οδήγησε στον «εκφυλισμό» όπως είπε χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ.
Επιπλέον, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, ενώ έκανε γνωστή τη δική του πρόταση για τις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας.
Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρίδη αναφέρθηκε στις αλλαγές που αφορούν στον Δημόσιο τομέα. «Το Δημόσιο είναι ο πυρήνας του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «η χώρα πρέπει να οικοδομήσει ένα άλλο Δημόσιο, το οποίο να είναι μικρότερο, αλλά κυρίως παραγωγικότερο».
Αυτο είναι το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Βουλευτή Ηλία Θεοδωρίδη. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος, το οποίο εστιάζει περισσότερο στα θέματα που αφορούν το Ν. Πέλλας, όπως την κατάργηση πολλών υπηρεσιών και την ανάπτυξη του τόπου.
Διαβάστε ολόκληρο το πρώτο μέρος της συνέντευξης:
Κύριε Θεοδωρίδη, πως αξιολογείτε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης;
Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το βασικό στήριγμα αυτής της Κυβέρνησης.
Ουσιαστικά «σύρθηκε» και η ΝΔ στη συμμετοχή της σε αυτήν την Κυβέρνηση, ενώ είναι γνωστό ότι δεν ήθελε τη μεταβατική αυτή Κυβέρνηση. Μάλιστα, στην αρχή μπήκε με τρεις όρους αν θυμάστε καλά, ήθελε Κυβέρνηση ειδικού σκοπού με διάρκεια 4 – 6 εβδομάδων που θα μας οδηγήσει στις εκλογές.
Βεβαίως αυτός ο σχεδιασμός δεν μπορούσε να εφαρμοστεί, διότι στη διάρκεια αυτή η χώρα κινούταν στη μεταμνημονιακή εποχή, όπου έπρεπε να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να δοθεί η έκτη δόση του δανείου και να πάμε στη διαπραγμάτευση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το 2015 και να παρθεί το δεύτερο μέρος του δανείου το οποίο ήταν και το πιο σπουδαίο και να γίνει επίσης και το «κούρεμα» του χρέους. Άρα λοιπόν η ΝΔ έκανε λάθος υπολογισμούς και έχει άρει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που έβαλε για τη συμμετοχή της σε αυτήν την Κυβέρνηση.
Τώρα πιστεύω ότι η χώρα δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τη συμφωνία αυτή για το δεύτερο μνημόνιο για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δανεισμού αν δε συμμετείχαν και αυτά τα κόμματα. Διότι το κάρο το τράβηξε στη δίχρονη πορεία της κρίσης το ΠΑΣΟΚ μόνο του και θα έπρεπε να συμμετέχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις ώστε να μπορέσει να νομιμοποιηθεί μια τέτοια συμφωνία. Διαφορετικά θα ήταν αδύνατο ουσιαστικά.
Νομίζω ότι τώρα φτάσαμε ακριβώς στην κορύφωση αυτής της διαδικασίας. Τώρα κρίνεται όλη αυτή η υπόθεση. Έχει εκφραστεί και το κοινοβούλιο ότι αυτή τη φορά η ψήφος του δε θα δοθεί χωρίς όρους. Η υπόθεση δεν είναι απλά να συμφωνήσουν οι τρεις αρχηγοί, πρέπει να δοκιμαστεί στο κοινοβούλιο. Και αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς. Η διαπραγμάτευση αυτή είναι πάρα πολύ δύσκολη, διότι υπάρχει μία βαριά ανισότητα μεταξύ των δανειστών και των δανειζομένων. Και αυτό γιατί η χώρα είναι καταχρεωμένη, δεν έχει άλλη διέξοδο παρά μόνο την πτώχευση και είναι με την πλάτη στον τοίχο, οπότε θα κοιτάξουν να περισωθεί ότι είναι δυνατόν από αυτήν την διαπραγμάτευση.
Το σύμφωνο δανεισμού σημαίνει Ευρωπαϊκό δρόμο ρύθμισης του χρέους της χώρας και παραμονή στο ευρώ. Διαφορετικά, η κατάρρευση αυτού του σημερινού συνασπισμού εξουσίας σημαίνει εκλογές της Δραχμής. Δύο είναι οι δρόμοι, το δίλημμα είναι βαρύ και θα πρέπει να επιλέξουμε.
Το ότι καταλήξαμε σε αυτή τη θέση δεν κρίθηκε σήμερα ή στα δύο χρόνια, απλά σε αυτά τα δύο χρόνια ήρθε ο λογαριασμός μιας πολιτικής που ακολουθήθηκε για δεκαετίες κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δει σοβαρά και ριζικά το πρόβλημα του πολιτικού κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικό κόμμα έχει αυτοαναιρεθεί, αυτοκαταργηθεί. Γι’ αυτό και η λύση του προβλήματός του αυτή τη φορά δεν είναι όπως όλες τις προηγούμενες, με την αλλαγή αρχηγού και πηγαίναμε μετά όλοι μαζί.
Τώρα θα πρέπει να συζητήσει την ταυτότητά του, τη φυσιογνωμία του και να χαράξει τον νέο δρόμο για την πορεία της χώρας και για την μετεξέλιξή του σε ένα Δημοκρατικό κόμμα.
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα κόμμα μεταρρύθμισης, ένα κόμμα μεταρρυθμιστικής επανάστασης στην κυριολεξία και το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι αυτό. Πρέπει λοιπόν να χαράξουμε μια τέτοια πορεία, το κόμμα να πάει ξανά στα χέρια του λαού, να πάμε σε μορφές άμεσης συμμετοχικής Δημοκρατίας, όπου μέσα σε αυτό το κόμμα θα δημιουργηθεί σιγά-σιγά μία σχέση εμπιστοσύνης και πάλι με αυτόν τον χώρο. Θα έχει σημασία η συμμετοχή του με την έννοια της απόφασης, δηλαδή θα μπορεί ο λαός με τη συμμετοχή του να παίρνει αποφάσεις, οι οποίες θα είναι σεβαστές από την ηγεσία και αυτή θα κινείται μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Πρέπει να πάμε σε μία ολική ανασύνθεση ηγεσίας και όχι απλά να αλλάξουμε αρχηγικό πουκάμισο. Πρέπει να έχουμε ένα πολιτικό διευθυντήριο, που θα είναι το μόνο πολιτικό κέντρο που θα αποφασίζει, θα απολογείται στον Ελληνικό λαό, θα χαράσσει στρατηγικό σχέδιο για να πορευτεί η χώρα, όπως και κομματική πορεία και να ελέγχει τις Κυβερνήσεις κάθε φορά που βρίσκονται στην εξουσία. Αυτές τις δουλειές δεν τις κάνει το ΠΑΣΟΚ.
Κάθε φορά η εκλογή προέδρων σέρνει πίσω της μια βαριά παθολογία η οποία αποτελείται από την αυλή του εκάστοτε προέδρου και από τους εκατοντάδες συμβούλους που μαζεύει γύρω του για να τον βοηθούν στην άσκηση της πολιτικής. Έτσι έχει υποκατασταθεί το κόμμα από άλλους θεσμούς οι οποίοι δεν είναι ελεγχόμενοι από το λαό αλλά από συμφέροντα και έχουμε φτάσει στο σημείο κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να αποτελούν υποκατάστατα κομμάτων, εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας με αδιαφανείς σχέσεις των ιδιοκτητών τους με το κράτος. Συμμετέχουν σε μια σειρά πιέσεων και σε εκβιαστικά παιχνίδια για να διατηρήσουν μια σχέση ευνοιοκρατίας του κράτους προς αυτούς. Και μιλώ για τα συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως είναι το λαθρεμπόριο καυσίμων κ.τ.λ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αναιρεθεί.
Η χώρα ήταν χώρα ανολοκλήρωτων τριτοκοσμικών θεσμών, που αν κανείς προσθέσει και το ζήτημα της τεράστιας διαφθοράς που διαπερνά ως νέφος όλους τους θεσμούς της χώρας, το μήνυμα και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό. Και νομίζω ότι αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει αποφασιστικά, αποτελεσματικά για να αλλάξει η χώρα σελίδα.
Να υποθέσουμε από αυτά που μας είπατε παραπάνω ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν σας εκφράζει;
Σαφώς το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα δεν εκφράζει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του. Εγώ έχω κάνει κρητική σε όλη τη μεταπολιτευτική πορεία σε αυτό το κόμμα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ υπέστη βαριές αλλοιώσεις.
Στην αρχή μπήκε σε μια τριτοδιεθνιστική λογική, όπου ευθυγράμμιζε το κόμμα στο κράτος. Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, ακόμη και ως κίνημα πριν πάει στην Κυβέρνηση, έκανε ένα κρατικίστικο κόμμα. Ευθυγράμμιζε, παραλλήλιζε και συναρτούσε τις δυνάμεις του ανάλογα με το κράτος. Αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος εκφυλισμός. Έτσι η ηγεσία του πήγε στην Κυβέρνηση και τα στελέχη του πήγαιναν στο κράτος, αυτό ήταν το μοντέλο. Αυτό το μοντέλο θέλησε να το σταματήσει ο Παπανδρέου με την ανοιχτή διακυβέρνηση, αλλά σε συνθήκες κρίσης εκφυλίστηκε και αυτή. Όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά οδήγησε σε καθυστερήσεις και σε αλλοιώσεις και αλλοπρόσαλλη πορεία.
Ο δεύτερος μεγάλος εκφυλισμός ήταν όταν το κόμμα έγινε συνομοσπονδία συμφερόντων, είχε μια ειδική σχέση με τις μεγάλες συντεχνίες και ενέδωσε σε αυτές. Και έτσι δημιουργήσαμε έναν κρατικό συνδικαλισμό εν γνώσει του κόμματος, ο οποίος μας οδήγησε σε μορφές συνδιοίκησης και συνδιαχείρισης με το κράτος. Επειδή ο συνδικαλισμός που επικρατούσε δεν υπήρχε στον ιδιωτικό τομέα, κυριάρχησε ο κρατικός συνδικαλισμός και αυτός μας οδήγησε σε αυτό το μοντέλο κράτους, σε αυτό το μοντέλο διαχείρισης, σε αυτό το μοντέλο κατασπατάλησης πόρων και σε αυτό το μοντέλο διοίκησης.
Στη συνέχεια ο οργανωτικός του εκφυλισμός όπου το κόμμα χρειάζονταν μόνο όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Όταν πήγαινε στην Κυβέρνηση εγκαταλείπονταν πλήρως και έτσι είχαμε μια παντελή έλλειψη ελέγχου από το κόμμα προς την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνονται οι προγραμματικοί και στρατηγικοί στόχοι του ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση και οι αλλαγές που επακόλουθα ήταν αναγκαίες στη χώρα.
Το τρίτο μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ συμφιλιώθηκε με την παραοικονομία στην Ελλάδα και ενώ εμείς ήρθαμε να την αλλάξουμε αυτήν, ουσιαστικά ενδώσαμε, την ανεχθήκαμε και θέριεψε σε βάρος των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.
Αυτοί είναι οι μεγάλοι εκφυλισμοί, όπως επίσης και αυτός του ίδιου του κράτους, τον οποίο εμείς διαμορφώσαμε.
Αρκεί να σας πω ένα μεγάλο θέμα. Όλη η εργατική μετανάστευση που ακολούθησε η Ελλάδα μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο διακόπηκε μετά την χούντα, στη μεταπολίτευση δηλαδή, επειδή ο κόσμος σωρηδόν έμπαινε στο Δημόσιο το οποίο εμείς απλώναμε και φτάσαμε σήμερα στην κατάσταση ενός Δημοσίου αντιπαραγωγικού, διεφθαρμένου, χρεοβόρου κράτους το οποίο πρέπει να μαζέψουμε. Και αυτό το συμμάζεμα σήμερα είναι πολύ επώδυνο.
Δηλαδή συμφωνείτε με την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο Δημόσιο;
Το Δημόσιο είναι ο πυρήνας του προβλήματος. Ας ξεκινήσουμε από το θέμα του εργατικού κόστους. Δεν υπήρχε περίπτωση μία χώρα σαν την Ελλάδα να διατηρήσει το εργατικό συνταξιοδοτικό και μισθολογικό κόστος που είχε η χώρα πριν το 2009.
Αυτό αποκλείεται να διατηρηθεί, διότι ήταν ασυμβίβαστο με την παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομική ικανότητα της χώρας. Η χώρα πρέπει να οικοδομήσει ένα άλλο Δημόσιο, το οποίο να είναι μικρότερο, αλλά κυρίως παραγωγικότερο.
Η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση για τον έλεγχο αυτού του κράτους είναι η ηλεκτρονική του οργάνωση και διακυβέρνηση. Αντικατάσταση του φακέλου που περιλαμβάνει τις οικονομικές, κοινωνικές και άλλες σχέσεις του πολίτη με το κράτος με ηλεκτρονική μορφή της συναλλαγής για να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες, οι ανταγωνιστές, τα διαφορετικά συμφέροντα, για να υπάρχει ο έλεγχος. Γιατί στον φάκελο της διαπλοκής μεταξύ κράτους και πολίτη δεν έχει κανένας πρόσβαση.
Με αυτή την έννοια θέλω να πω ότι το κράτος αυτονομήθηκε, το είδαμε το τελευταίο διάστημα. Όταν υπήρξε η σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης και κράτους, το κράτος αντιστάθηκε και άρχισε να σαμποτάρει όλη την πορεία. Και ηττηθήκαμε σε αυτή την σύγκρουση, διότι όταν είχε μάθει σε αυξήσεις, σε προνόμια, σε μια σειρά επιδόματα τα οποία και το όνομά τους καμιά φορά ξενίζει, όταν αυτά πας να τα κόψεις τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Και θυμάστε τις καταλήψεις υπουργείων που δεν μπορούσαν να μπουν οι υπουργοί μέσα. Σε αυτή τη σύγκρουση ηττηθήκαμε, πήγαν πίσω οι μεταρρυθμίσεις γιατί το κοινοβούλιο ψήφιζε αλλά ελάχιστα από αυτά εφαρμόστηκαν. Υπήρχε η αντίσταση της διοίκησης. Η αλλαγή του μοντέλου στη χώρα δεν είναι εύκολη. Και δεν είναι απλά θέμα νοοτροπίας όπως λένε πολλοί, η νοοτροπία για να αλλάξει θα πάρει δεκαετίες, εμείς χρειαζόμαστε αυτές τις αλλαγές σύντομα. Γι’ αυτό χρειάζεται η τιμωρία.
Και το Δημόσιο για παράδειγμα είχε έναν πειθαρχικό κώδικα τον οποίο θέλουμε να αλλάξουμε. Ήταν να έρθει το νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο του 2011 και δεν έχει έρθει ακόμα και πρόκειται να έρθει μέσα στον επόμενο μήνα και αφορά τον νέο πειθαρχικό κώδικα του Δημοσίου. Στα πέντε χρόνια παραγράφονταν όλα, έκαναν γύρω στα τρία χρόνια οι έρευνες από τη στιγμή που ανακαλύπτονταν και τα πειθαρχικά συμβούλια αποτελούνταν από συνδικαλιστές και υπαλλήλους του ίδιου τομέα και ήταν “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”… Αυτό τώρα θα αλλάξει με συμμετοχή δικαστικών υπαλλήλων και διευθυντικών ή άλλων στελεχών από άλλους τομείς του Δημοσίου. Επιτέλους να υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας για παραβάσεις του κώδικα συμπεριφοράς στο Δημόσιο.
Ψήφησε κανα μνημόνιο ρε τραγικέ...Ντροπή σου που εκ'του αποτελέσματος βγαίνεις και δίνεισ και συνεντεύξεις...ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήpragmatika exeretiki synenteuxi. ta leei ola. sygxarhthria sthn aridaianews. exasfalise poly simantikes dhlwseis. eidika gia to pasok leei polla kai endiaferonta. omws re paidia. theloume kai thn allh misi. eprepe oli mazi na th valete. omws tha perimenoume ti na kanoume.
ΑπάντησηΔιαγραφήετσι ακριβως είναι τα πράγματα. Δυστηχώς τέτοιες φωνές σε λάθος κόμματα είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κόμματά σας συμμετείχαν στην κολασμένη αύξηση του δανεισμό της χώρας και επιλέγετε να συγκαλύψετε το διαχρονικό έγκλημα δολοφονώντας κάθε μέρα την ζωή μας, τα όνειρα μας …
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανείς από σας δεν πιστεύει πως υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βγούμε από την κόλαση με τη συγκεκριμένη συνταγή που εφαρμόζετε.
Κανείς σας.Κι όμως κάθε τόσο μας εκβιάζετε με το ίδιο σκατοεπιχείρημα: Θα χρεοκοπήσουμε!
Ούτε εδώ λέτε την αλήθεια. Τρέμετε μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και όχι ο λαός.
Δεν αργεί όμως η στιγμή που θα τρέμετε τον ίδιο τον λαό-όλους μας.
Η Αχίλλειος πτέρνα, ενός προμελετημένου εγκλήματος...ή
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα σκεφτήκατε, μα σας ξέφυγε η αλήθεια…
http://olympia.gr/2012/02/06/spartakos-2/#more-124326
Θεοδωρίδη (προ μνημονίου κύριος) την αντίληψη ότι μας έσωσες θα την βρεις μπροστά σου όπως και όλους εμάς τους σωσμένους…
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός και εάν έχετε συμφωνήσει με τους τροικανούς να παραμείνετε ακόμα λίγα χρόνια στις θέσεις σας …….
Κάποτε διάβασα ένα γκράφιτι που έγραφε «Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα ήταν παράνομες».
Μήπως πλησιάζει και αυτό….
βγες από την γυάλα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήβγάλε τις κομματικές σου παρωπίδες……..
ΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ….
Ρε συ, έχεις την αίσθηση της πραγματικότητας…
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος είσαι ρε , ο Λούθυρος; Ο Ερίκος ο πέμπτος;
Δεν ντρέπεσαι ρε; Λίγο τσίπα…..
Ρε θεοδωρίδη…
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις να πεις κάτι για το ξεπούλημα της χώρας και το Αγγλικό δίκαιο;
Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο;
http://aridaianews.blogspot.com/2012/02/28.html
ΔιαγραφήOk, λογικό το μένος των παραπάνω, δε λέω. Κι εγώ έτσι αισθάνομαι σε μεγάλο βαθμό. Όμως πρέπει να παραδεχτώ ότι η συνέντευξη έχει ενδιαφέρον. Πολύ στέρεες σκέψεις, όχι αερολογίες όπως συνηθίζουν οι πολιτικοί μας. Θα σταθώ σε δυο σημεία:
ΑπάντησηΔιαγραφή"θα έπρεπε να συμμετέχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις ώστε να μπορέσει να νομιμοποιηθεί μια τέτοια συμφωνία" --> πράγματι, έτσι νομιμοποιείται μια από τις σημαντικότερες ιστορικά πολιτικές πράξεις; Ποια είναι η θέση του λαού;
"το ΠΑΣΟΚ συμφιλιώθηκε με την παραοικονομία στην Ελλάδα" --> πρόκειται για επικίνδυνη παραδοχή. Πώς στάθηκε σε ένα τέτοιο κόμμα τα 2.5 χρόνια που είναι βουλευτής; Και πώς πρόκειται να ξαναζητήσει την ψήφο του κόσμου από την ίδια θέση;
Πάντως μπράβο που δεν κρύφτηκε όπως οι περισσότεροι. Νομίζω ότι άλλο κόμμα θα του ταίριαζε.
ΟΣΟΙ ΤΟ ΧΑΛΚΕΟΝ ΧΕΡΙ ΒΑΡΥ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΕ,ΖΥΓΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΣ ΕΧΟΥΣΙ.ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.-Α.ΚΑΛΒΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ. ΕΒΡΙΖΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ.