Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το ψήφισμα του Δ.Σ. Αλμωπίας για το ενδεχόμενο κατάργησης του ΙΚΑ Αριδαίας

Διαβάστε ολόκληρο το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, στην τακτική του συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2012, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το Νέο Οργανωτικό Μοντέλο του Ιδρύματος στην οποία, μεταξύ άλλων, προτείνεται η κατάργηση του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Αριδαίας, και έχοντας υπ’ όψη τις παρακάτω ιδιαιτερότητες:

Ότι το εν λόγω Υποκατάστημα είναι το μοναδικό σε όλη την έκταση του Δήμου Αλμωπίας. Ο Δήμος μας απλώνεται σε έκταση 981 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι ένας από τους λίγους παραμεθόριους καλλικρατικούς Δήμους, με μεγάλο πληθυσμό που ανέρχεται στους 29.354 κατοίκους. Αποτελείται από μια Δημοτική Κοινότητα και είκοσι εννέα Τοπικές Κοινότητες, στις οποίες κατοικούν και απασχολούνται πολλοί υλοτόμοι. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το Δασαρχείο Αριδαίας είναι το τρίτο σε αριθμό απασχολουμένων πανελλαδικά. Ο αριθμός των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ δεν εξαντλείται σε αυτούς, αφού πολυάριθμοι είναι οι συνταξιούχοι, οι οικοδόμοι κ.ά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ στο Δήμο Αλμωπίας ανέρχεται σε 6.500-7.000 πρόσωπα.

Η κατάργηση του Υποκαταστήματος Αριδαίας θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους δημότες μας που έχουν συναλλαγές μαζί του, κυρίως λόγω της μεγάλης απόστασης από την Έδεσσα και της ελλιπούς συγκοινωνίας. Για παράδειγμα, η απόσταση της Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου από την Έδεσσα, όπου προγραμματίζεται να χωροθετηθεί το ένα από τα δυο υποκαταστήματα του Νομού και το πλησιέστερο στο Δήμο μας, είναι 67 km.

Η κατάργηση του Υποκαταστήματος Αριδαίας θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική δομή της επαρχίας Αλμωπίας, και κυρίως τους κατοίκους των απομακρυσμένων κοινοτήτων μας, δημιουργώντας κοινωνικές ανισότητες και αντιδράσεις.

Σε συνέχεια των παραπάνω, θα αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με άμεσο επακόλουθο την μεγάλη οικονομική επιβάρυνσή τους, και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Πλήττεται το κεκτημένο της ύπαρξης υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους δημότες που κατοικούν μακριά από τα αστικά κέντρα, και δημιουργούνται ταυτόχρονα ερωτήματα για τα επόμενα βήματα μιας τέτοιας πολιτικής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας καλεί τη Διοίκηση του Ιδρύματος, αφού συνυπολογίσει την ευρύτερη οικονομική και κοινωνική σύσταση της περιοχής, να μην προχωρήσει στην κατάργηση του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Αριδαίας. Κατανοούμε την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές, όμως είμαστε αντίθετοι σε αυτές που αναιρούν την ουσία της προωθούμενης αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Επίσης, κάνουμε γνωστή την πρόθεση του Δήμου Αλμωπίας να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των υπηρεσιών του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Αριδαίας.
 

5 σχόλια:

  1. ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ(ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ) ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΙΜΑ...
    ΤΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ;;;
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο και το ψήφισμα αλλά θα συμφωνήσω με τον 07:49. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι πολίτες δεν είναι πια έρμαια της μοίρας τους. Δείτε τι γίνεται σε άλλες περιοχές. Πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα γιατί η Αριδαία τείνει να υποβαθμιστεί τελείως. Το ερώτημα είναι τί; Η Νέα Γενιά που θα ζήσει σε μια τέτοια Αριδαία πού είναι; Δεν τους νοιάζει καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ; ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ,ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ; ΔΕΝ ΕΛΛΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ. ΔΕΝ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΜΠΙΝΟΣ, Ο ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ, Ο ΖΕΡΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΛΛΟΥ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ; ΡΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ο ΜΠΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΟ, ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ; ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ; ΠΕΡΡΙΣΕΥΕ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ; ΡΕ ΑΪΝΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεζογράφος Ποιητής Αριδαία2 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:44 π.μ.

    Eίμαστε "ραντιμένοι" μέ φάρμακο πού περιέχει ισχυρή "προοδευτική δόση αναισθητικού" πού σταματάει κάθε λογική αντίδραση ! είναι καιρός νά τό κατανοήσουμε.- Μήπως μπορεί κανείς νά μάς περιγράψει τό τί θά είχε συμβεί εάν ήταν στά πράγματα ο Δράκουλας τής Δεξιάς; ένα πραγματικό ολοκαύτωμα ! θά χυνόταν αίμα στούς δρόμους, τώρα όμως παρ' όλα τά τραγικά συμβάντα παραμένουμε απαθείς ενδεχομένως κι' ευχαριστημένοι, θεωρώντας λογικά καί τά παράλογα ! αυτοί είμαστε δυστυχώς..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΥΣ ΤΑΛΕΓΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΓΕ;κ.ΤΑΚΗ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕΣ; ΠΕΤΡΟ ΖΕΡΖΗ, ΣΩΣΤΑ ΛΕΓΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ; ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ!!!!!ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News