Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αριδαίας έκοψε την πίτα του (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Όλο το ρεπορτάζ από την όμορφη εκδήλωση

Παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή Βασιλόπιτας του Φιλοζωικού Συλλόγου Αριδαίας στο Λουτράκι.

Η Πρόεδρος κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και στην προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος.

Επιπλέον απάντησε στους επικριτές των φιλόζωων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τη στιγμή που οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, οι φιλόζωοι ζουν στο δικό τους κόσμο, λέγοντας πως όποιος δεν ξέρει να αγαπάει τα ζώα σίγουρα δεν μπορεί να αγαπάει και τους ανθρώπους και πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Είπε χαρακτηριστικά:

"Εμείς οι φιλόζωοι έχουμε κατηγορηθεί από πολλούς, που για να δικαιολογήσουν ίσως την δική τους ολιγωρία και την αδράνειά τους, το δικό τους βόλεμα και τις όποιες ενοχές που έχουν για την μηδενική προσφορά τους σ' αυτή την κοινωνία, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την δική μας αγάπη μας προς τα ζώα και την αγωνία μας για την ευζωία τους, αντιπαραβάλλοντας τα πεινασμένα παιδιά της Αφρικής, την οικονομική κρίση, τους άστεγους, αυτούς που πεινάνε, ακόμα και τις σφαγές στο Αφγανιστάν. Έχουμε να απαντήσουμε όμως ότι η αγάπη δεν μπορεί να είναι διαζευκτική. Όποιος πονάει το ζώο πονάει και τον άνθρωπο".

Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος αναφέρθηκε και σε κάποια θετικά σημεία του νομοσχεδίου και ζήτησε από τον κόσμο να αναγνωρίσει το έργο του Συλλόγου και να το στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί γιατί η προσφορά του πραγματικά είναι πολύ μεγάλη και καθημερινή.

Τέλος, ανέφερε ότι η πλειοψηφία των αδέσποτων ζώων που βρίσκουν είναι κυνηγόσκυλα και τσοπανόσκυλα. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι πολλοί πολίτες απευθύνθηκαν στο Σύλλογο για να μάθουν αν επιτρέπεται το κυνήγι όταν χιονίζει.

Σε όλα αυτά συμφώνησε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας ο οποίος τόνισε ότι αν και δεν έγιναν όλα όσα θα ήθελε στα πλαίσια της συνεργασίας Δήμου και Συλλόγου, βοήθησαν όσο μπορούσαν. Επίσης, κατήγγειλε ότι μέσα στο Λουτράκι υπήρξαν άτομα τα οποία κυνηγούσαν κατά τη διάρκεια του χιονιά.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ταγκαλίδης από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι μέσα στην εβδομάδα αυτή θα πληρωθούν οι κτηνίατροι.

Τέλος η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι δεν πρέπει στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης να ξεχνάμε τα ζώα τα οποία υποφέρουν εξίσου με τους ανθρώπους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Βασίλης Κανονίδης, Κατερίνα Μπαγκή και Αθηνά Δούκα.

Τέλος, ο Σύλλογος έκανε έκκληση ώστε οι ιδιοκτήτες κυνηγόσκυλων και τσοπανόσκυλων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιβαρύνουν με το πρόβλημά τους την κοινωνία.










 

12 σχόλια:

  1. τελικά τα αδέσποτα ποιός θα τα μαζέψει? το ερώτημα παραμένει...μέχρι τότε...είστε όλοι απαράδεκτοι...όπως και ο καθε Δήμαρχος που αφήνει τη πόλη με κοπαδια να πηγαινοέρχονται!! μαύρο δήμαρχε...μαύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καντε ρε καμια αλλη δουλεια .εδω ο κοσμος καιγεται διπλα μας υπαερχουν ανθρωποι που πεινανε και εσεις για να προβληθειτε μου μιλατε για ζωα
    βρε ουστ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουστ στα μούτρα σου παλιό μπιπ....... τί σε ενοχλεί σ΄αυτό, βοήθα εσύ τους ανθρώπους μόνο να μιλάς παλιό καμένε. αυτοί που κρίνουν ξέρεις που θα πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ 6.42: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΞΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟΣ ΣΟΥ ΑΜΕΣΩΣ, ΕΓΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΘΕΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aπάντηση στον πρώτο: Τα αδέσποτα κανένας δεν θα τα μαζέψει. θα μείνουν ως έχουν. Να πηγαινοέρχονται.
    Απάντηση στον δεύτερο (που είναι ο ίδιος με τον πρώτο: "Εμείς οι φιλόζωοι έχουμε κατηγορηθεί από πολλούς, που για να δικαιολογήσουν ίσως ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την δική μας αγάπη μας προς τα ζώα και την αγωνία μας για την ευζωία τους, αντιπαραβάλλοντας τα πεινασμένα παιδιά της Αφρικής, την οικονομική κρίση, τους άστεγους, αυτούς που πεινάνε, ακόμα και τις σφαγές στο Αφγανιστάν. Έχουμε να απαντήσουμε όμως ότι η αγάπη δεν μπορεί να είναι διαζευκτική. Όποιος πονάει το ζώο πονάει και τον άνθρωπο".
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ηθελα να πω δυο πραγματα.Τελικα νομιζω πως οι αντιπαλοτητα πανω στο θεμα ειναι γραφικη.Ξερω πως υπαρχουν εκατο αποψεις πανω στο θεμα αλλα τελικα υποθετω πως και οι δυο πλευρες θελουν μονο να υπαρχει "θεμα".Μεσα απο αυτο προβαλουν τις αποψεις τους και το εγω τους.Αγαπω τα ζωα βοηθαω χρονια τωρα ανωνυμα χωρις να προσπαθω να προβαλλω τις πολιτικοκοινωνικες μου αποψεις μεσα απο αυτα και αυτο γιατι αρκετα προβληματα εχουν τα αδεσποτα.οι ζωοφιλοι εχουν διαφορα απο τους φιλοζωους.(υπαρχει αρθρο στο google περι αυτου).
    Στην ελληνικη μας πραγματικοτητα αξια δεν εχει το τι κανεις αλλα το τι λες η φαινεται πως κανεις.
    Απο τη μια οι "σκληροι" (ευνουχοι απο τις γυναικες τους) που τα βασανιζουν με φολες πυροβολισμους κτλ και βγαζουν εκει το νταιλικι τους,
    απο την αλλη οι "φιλοζωοι" που κανουν μικροπολιτικες με τους βουλευταδες,τους τσιφλικαδες και τους εξουσιολαγνους της περιοχης μας.
    Το εργο το κανει τελικα ο αγνωστος της γειτονιας την δοξα και το χρημα παει αλλου και η ευθυνη παει παντου.
    οι εικονες επανω ειναι ασχημες διοτι οπου μπλεκονται βουλευτες και πολιτικαντιδες υπαρχει κατα τεκμηριο ρεμουλα και τα ζωα αρκετα προβληματα εχουν ας μην τα κανουμε και σκαλοπατια πολιτικης και κοινωνικης προβολης γιατι και αυτο εκμεταλλευση ειναι και υστεροβουλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΣΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΡΕΜΑΛΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΖΩΩΝ..ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΖΩΟΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟνο μια αποντηση θα ηθελα απο αυτον που λεει οτι ο κοσμος πειναει. Αυτος ποσο κοσμο εχει ταισι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. EΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ(ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ) ΑΣΧΟΛΗΘΕΊΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΣΒΉΝΕΙ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς αγαπητέ 10:09, ο άγνωστος της γειτονιάς που σίγουρα θα κάνει έργο ταίζοντας τα αδέσποτα της γειτονιας του, δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα παραπάνω γιαυτά. Έτσι όμως δεν θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, δεν θα χτυπηθεί η ρίζα του προβλήματος. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτοί οι βουλευτές και πολιτικάντηδες οπως λες αυτοί είναι που νομοθετούν, βγάζουν νόμους και για τα ζώα και πρέπει με κάποιον τρόπο να επηρεάζονται και να ενημερώνονται για να υπάρχει η στήριξη απο την Πολιτεία. Οι φιλοζωικές κατά ένα μεγάλο μέρος είναι επιβαρυμένες και με αυτο το κομμάτι και ολα αυτά που βλέπετε (ή δεν βλέπετε) είναι απαραίτητα για να ενημερώνεται και ο κόσμος και για να λειτουργει και ο σύλλογος, που του είναι απαραίτητη η στήριξη του κόσμου και η οικονομική ενίσχυση από αυτόν. Είναι όμως άδικο για τον φιλοζωικό σύλλογο να λέγονται και να γραφονται τέτοια πράγματα. Ποτέ γιατί δεν ακούστηκαν για τους άλλους συλλόγους, ή μήπως εκεί δεν πηγαίνουν οι πολιτικάντηδες και δεν βγάζουν λόγους;; Και σε διαβεβαιώνω πως τουλάχιστον στον φιλοζωικο σύλλογο δεν υπάρχει καμία ρεμούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα για ποιες πολιτικοκοινωνικές απόψεις μιλάς ρε φίλε; Και ο καθένας βοηθάει όσο και όπως μπορεί. Ή μήπως έχεις την εντύπωση ότι το να βοηθάς ανώνυμα θα λύσει και κανένα ουσιώδες πρόβλημα; Κανένα απολύτως. Τα αδέσποτα θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να φωλιάζονται και να κακοποιούνται για να υπάρχουν κάποιοι ανώνυμοι που θα τα ταίζουν μέχρι να φωλιαστούν. Μετά θα βοηθήσουν κάποια άλλα. Αυτός ο σύλλογος κάνει έργο γιατί πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για να δοθούν λύσεις ουσιαστικές και όχι απλά να ταίζουμε αδέσποτα. Ήμουν στην συγκέντρωσή τους και άκουσα πράγματα που δεν τα είχα ξανακούσει. Η ενημέρωση ειναι το παν για όλους μας. Και πραγματικά κάνουν σπουδαίο έργο και διεκδικούν πράγματα και για τα ζώα και για τους φιλόζωους. Και αν κρίνω από τα μέλη τους είναι ολοι σοβαρότατοι άνθρωποι. Πάντα κατ' εμέ οι οργανωμένες προσπάθειες έχουν μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα από τις μεμονωμένες δράσεις. Η ισχύς εν τη ενώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News