Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία του Δήμου Πέλλας προτίνει η Δ.Ε. Πέλλας

Προτάσεις προς τον Δήμαρχο Πέλλας

«Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013».

κ. Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωρίσω τις προτάσεις μου για το θέμα των συνενώσεων-ιδρύσεων Σχολείων του Δήμου σας.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης των Γιαννιτσών έχουν επαρκή αριθμό μαθητών ο οποίος όμως αγγίζει τα άνω όρια δυνατοτήτων των αντίστοιχων
κτιρίων. Αντίθετα στην Περιφέρεια του Δήμου υπάρχουν Σχολικές Μονάδες με χαμηλό ή ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό μαθητών και οι οποίες θα πρέπει να ενισχυθούν σε μαθητικό δυναμικό, όπου αυτό είναι εφικτό.

Οι προτάσεις της Δ.Δ.Ε. Πέλλας για ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού προς ενίσχυση περιφερειακών Σχολείων, οι οποίες προέκυψαν σε συνεργασία με τους Δ/ντες των Σχολικών Μονάδων, είναι οι παρακάτω:

1. Οι μαθητές που κατοικούν στην Παραλίμνη, Αγροσυκιά, Δυτικό και Ραχώνα να φοιτούν στο Γυμνάσιο Πέλλας.

2. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων να φοιτούν στη συνέχεια σε Γυμνάσιο της Κρύας Βρύσης.

3. Οι μαθητές που κατοικούν στο Μελίσσι να φοιτούν στο Γυμνάσιο Καρυώτισσας.

4. Οι μαθητές από το Γυψοχώρι και το Δροσερό να φοιτούν στη Αραβησσό.Με τις παραπάνω ενισχύσεις δεν προτείνω κατάργηση ή συγχώνευση Γυμνασίου στο Δήμο Πέλλας.

Προτάσεις για Λύκεια και ΕΠΑΛ δεν μπορούν να γίνουν διότι το θεσμικό καθεστώς των Λυκείων είναι υπό αναμόρφωση και επομένως δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πέλλας
Κωνσταντίνος Κούγκας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News