Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση της Π. Φουντουκίδου για την καταπολέμηση της ανεργίας

Επιστολή προς τον κ. Κουτρουμάνη

Τη Δευτέρα 6-2-2012, η κ. Πόπη Φουντουκίδου έστειλε στον κ. Κουτρουμάνη με κοινοποίηση στον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια την παρακάτω επιστολή:

"Η αύξηση της ανεργίας παίρνει τρομαχτικές διαστάσεις και εξελίσσεται σε πραγματικό εφιάλτη για όσος την βιώνουν αλλά και για όσους την βλέπουν να έρχεται. Οι απολύσεις και ιδιαίτερα των ανειδίκευτων εργαζομένων είναι πολύ μεγάλες. Οι εικόνες ανθρώπων που τρέφονται από τους σκουπιδοτενεκέδες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και στην περιφέρεια. Και ενώ η ανεργία θερίζει τους Έλληνες πολίτες, παράλληλα συνεχίζονται οι μετακλήσεις αλλοδαπών για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που εποχικά εμφανίζονται στις αγροτικές εργασίες και μάλιστα με υψηλό κόστος.

Μόνο στον Ν. Πέλλας ξεπερνούν τους...

...10.000 κάθε έτος ενώ στο σύνολο της επικράτειας τους 130.000.

Με τα δεδομένα αυτά επανέρχομαι σε παλαιότερή μου πρόταση που ατυχώς δεν ολοκληρώθηκε από τους αρμοδίους η επεξεργασία της και προτείνω ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ. Ειδικότερα, επειδή οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαιτούν σε ετήσια βάση απασχόληση κάτι που επιτρέψτε μου νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτω από νέες συνθήκες και με τα δικά μας επιχειρήματα.

Μέχρι να γίνει αυτό προτείνω να επιδοτείται η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, κάτι που εφαρμόστηκε παλαιότερα στην Ελλάδα με επιτυχία. Τι εννοώ… Παράδειγμα: Εργάτης άνεργος από Πειραιά να επιδοτείται με ένα ποσό που καλύπτει στέγη και έξοδα μετακίνησης ώστε να εργαστεί ως εποχικός στην Πέλλα, αντί μετακλητών αλλοδαπών.

Θα έχει το μεροκάματό του από τον αγρότη - εργοδότη με όφελος πολλαπλό. Πρώτα για τον ίδιο, δεύτερο για τους αγρότες που τους στοιχίζει λιγότερο σε χρήμα και διαδικασίες και τρίτο για την κοινωνία και την Ελληνική οικονομία. Το ίδιο βέβαια για τον εργαζόμενο από την Πέλλα προς άλλες περιοχές.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να μένουμε θεατές και χρειάζεται να αναζητήσουμε πολλούς τρόπους αντιμετώπισης της κοινωνικής κρίσης. Φυσικά αυτή η πρόταση από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά είμαι βεβαία πως θα αποτελέσει διέξοδο επιβίωσης για πολλούς Έλληνες πολίτες. Και εν τέλει δεν κατανοώ γιατί να επιδοτείται ο βιομηχανικός εργάτης και όχι ο εργάτης γης σε μία χώρα που η γεωργία καλύπτει σχεδόν τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχει ανάγκη ιδιαίτερη στήριξής του".
 

7 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΜΑΚΑΡΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Πόπη έχει κάτι από Jonny Walker (θυμάστε το: η μέρα φεύγει ο Jonny Walker έρχεται), τώρα που, οι παλαιοί βουλευτές δεν θα ψηφιστούν και από τη βουλή θα φύγουν, η Πόπη ετοιμάζεται να επιστρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΠΗ;ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΣ ΔΕΣΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ΄΄΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai ti theleis dhladh? na mhn asxoleitai kaneis?? auto to protimas? h se kouventa na vriskomaste??

      Διαγραφή
  5. Γιατί βάζει παραπλανητικές φωτο? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ βουλευτής η κυρία!
    Περιμένουμε να μάθουμε ποιό μεγάλο έργο έκανε στην Αλμωπία! Ποιο?
    σε ποιό σημείο και πόσο στοίχισε!
    ΟΧΙ άλλα λόγια έργα Παρθένα! Ο χρόνος τελείωσε.Τώρα θα απολογήστε όσοι διατελέσατε βουλευτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε 09και21,εσυ ξερεις πολυ καλα τι εχει κανει η κυρια φουντουκιδου!!!!! ετσι δεν ειναι? μαζι της δεν εισουν εσυ και την πουλησες ενα μηνα πριν απο τις εκλογες του 2009? και μαζι ολο το αρχειο της????? ηθελες να γινεις και δημαρχος Αριδαιας!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News